ewedela 24.02.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 Przed chwilą się dowiedzieliśmy, że jakoś na dniach ekipa będzie się brać za domurowywanie bloczków fundamentowych i będziemy się zbliżać do zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 24.02.2016 19:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 TAR - mam jeszcze takie pytanie, zostawiliście u siebie schodek w garażu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.02.2016 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2016 (edytowane) Nie, garaz mamy na rowno z domem. To tez przeprojektowalismy. Edytowane 3 Marca 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 03.03.2016 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 ruszyło dalej http://chikenn.com/MURATOR/20160303_154113.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 11.03.2016 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2016 Prąd podciągnięty, kanaliza położona, jak nie będzie jutro padać zalewają od rana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 26.03.2016 18:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 bloczki czekają, we wtorek ruszamy http://chikenn.com/MURATOR/bloczki.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2016 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 no to pogody życze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 26.03.2016 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Oby, oby TAR bo już przebieram nogami jak mała dziewczynka i zaglądam sobie do Ciebie popatrzeć jak rośnie a już bym się chciała swoimi chwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 26.03.2016 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 u nas w zasadzie sciany juz na koncowce, w przyszlym tygodniu powinni zakonczyc i strop zaczac. wykonawca tez ma okna juz zamawiac. chce budynek zamknac na koniec kwietnia, mamy dograna dachowke pewnie za chwilke dojedzie, więźba pieknie zaimpregnowana czeka juz od 2 miesiecy na swoja kolej. my walczymy (na razie ofertowo) z ogrodzeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 30.03.2016 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2016 a nam się trochę pokomplikowało i listopad staje się trochę mniej realny... choć jeszcze mam nadzieję, że się uda w każdym razie ściany zaczęte http://chikenn.com/MURATOR/20160330_135244.jpg http://chikenn.com/MURATOR/20160330_135133.jpg i czekamy na pierwsza ofertę wyceny elektryki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 31.03.2016 03:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Witam się - widzę, ze jesteśmy w podobnym momencie, jeśli chodzi o budowę. I u mnie też plan, zeby sie wprowadzić przed zimą...chociaż też zależy to od innych okoliczności...Bardzo mi się podoba Twój projekt po przeróbkach i będę podglądać, jak wszystko się toczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2016 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 a nam się trochę pokomplikowało i listopad staje się trochę mniej realny... choć jeszcze mam nadzieję, że się uda w każdym razie ściany zaczęte http://chikenn.com/MURATOR/20160330_135244.jpg http://chikenn.com/MURATOR/20160330_135133.jpg i czekamy na pierwsza ofertę wyceny elektryki przynajmniej macie chudziak porzadnie zrobiony a nie zwalony jak my:bash: budujecie ytong + silka? a silka na wewnętrzne scianki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2016 14:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Cześć gaja2, bardzo miło mi Cię gościć, podglądaj śmiało, komentuj, pytaj a ja w wolnej chwili zajrzę do Ciebie TAR, ekipę budowlaną mamy na prawdę świetną, do tej pory jesteśmy ogromnie zadowoleni - w końcu po rozmowach jakie przeprowadziliśmy szukając fachowców, oni nie mieli dla nas czasu, ale stwierdziliśmy że na nich będziemy czekać, tak zaniżyli poziom pozostałym po kilku rozmowach I udało się nawiązać współpracę - mili kulturalni, dobrze zorganizowani i dokładni (co najważniejsze), z ubezpieczeniem, niepijący %(bo niestety nie wszyscy nasi rozmówcy mieli taką zasadę). Do tej pory nie mamy absolutnie żadnych zastrzeżeń (i mam nadzieję że tak zostanie) Sami ogarniają temat materiałów, załatwiania sprzętów itp - my ogarniamy temat ich wynagrodzenia a Tobie TAR, poprawią wkrótce chudziak i będzie super. Zazdraszczam etapu na którym jesteś i podziwiam za planowanie Odnośnie ytong + silka, tak sobie wymyśliliśmy po rozmowach z przedstawicielem xelli, że trzy pokoje (gabinet, pokój1, pokój2 - ściana nośna i działowe) będą z silki. Takie nasze małe widzi mi się ze względu na izolację akustyczną lepszą niż ytong. Dla tych bardziej dociekliwych zaznaczam, że nie będę rozwodzić się nad tematem czy zauważymy różnice czy nie traktujcie to jako naszą zachciankę - ot co! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 na szczescie chudziaka nie trzeba za wiele poprawiac jak sie okazalo, wykonawca jak zawsze panikowal (taki juz jest ale i tak go szalenie lubie) co do narzekan na moja ekipe tez nic nie powiem, chlopaki sie staraja ytonga nie chcialam z paru powodow i tez nie bede sie rozwodzic z jakich, za to wybierajac ytong - silka ze wzgledu wlasnie na akustyke i chyba jednak "twardosc" zdecydowalismy sie calosc stawiac z silki. poprzedni dom był z porothermu (nigdy wiecej) i betonu komorkowego (działówki) - no coz nie bylo to szczesliwe polaczenie i rozwiaznie, teraz lecimy z jednego materialu po calosci. u nas klada sie dechy na wieniec, okniarze dzis byli i pomierzyli wszystko. jest szansa na zamkniecie budynku ok. 10 maja zreszta na ten czas mam juz zaklepanego elektryka i moich chłopakow od wentylacji i klimy a zaraz potem tynki, hydraulik i posadzki. A wtedy do glosu dojdzie wykonczeniowiec. w sobote jedziemy zamknac temat ogrodzenia, za tydzien jeszcze ziemie zwioze. ech duzo tematow do ogarniecia naraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2016 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Chciałabym już mieć Twoje dylematy TAR My chyba pójdziemy na żywioł z niezależnych od nas przyczyn mamy jeszcze niedograne kwestie finansowe i spasowaliśmy z wybieraniem okien, szukaniem drzwi i ludzi od wykończeniówki póki nie będzie kasy na koncie. Najwyżej wprowadzimy się na przyszłą wiosnę. Do ogrodzenia (w sumie front, bo tył i boki mamy już) czy podjazdów, tarasów a tym bardziej ogrodów jeszcze ogrom wody upłynie... niestety. Nie wiem czy jest sens teraz sobie coś wybierać jak się ceny mogą zmienić jak z oknami Będzie kasa będzie zarywanie nocek i szukanie tego co potrzeba i zbieranie porad na szybcika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 31.03.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 u mnie musi byc ogrodzenie i to jak najszybciej ze wzgledu na białe potwory, z ktorymi jezdzimy na dzialke codziennie i razem z budowa chce przynajmniej zaczac prace ogrodowe by z kolejna wiosna ruszyc z kopyta. Ale Ciebie rozumiem jak kasy nie ma to nie ma co szalec. Choc ja bym wtedy na spokojnie sobie rozne opcje wybierała, taki mam juz charakter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2016 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Tzn wiesz, różne opcje i chciejstwa to ja mam w głowie, ale nie będziemy latać za wycenami teraz i dopytywać, zaklepywać terminów...Front mniej więcej też wiemy jak ma wyglądać (chyba że coś fajniejszego nam w oko wpadnie do tego czasu), bo obecna wizja to: http://chikenn.com/MURATOR/ogr1.jpghttp://chikenn.com/MURATOR/ogr2.jpghttp://chikenn.com/MURATOR/ogr3.jpg Odnośnie ogrodu, to mam tyle pytań i niewiadomych, że sama nie wiem od czego zacząć. A nie będzie nas stać absolutnie na projektowanie i zakłądanie ogrodu przez firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 31.03.2016 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2016 Obecny front sfotografuję przy najbliższej okazji, bo przyznam, że nie ma ani jednego zdjęcia do tej pory,bo to taka tymczasówka po kosztach Nasze dwa potwory całe szczęście niewychodzące - bo to dwa kociambry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 01.04.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 o tak te xcela super i ładne ale do najtńszych nie należa, dostałam na nie wyceny, szczególnie to imitacja drewno + beton - musiałabym w totka wygrac:bash: te szare tez drozyzna, znalazlam u siebie podobne o polowe tansze ale tez sie nie zdecydowałam, bo sam przód ok. 40 mb wyszedł na 46 tys. brutto (mat + robocizna), komus sie pomyliło stad moje dylematy i szukanie innych opcji. jutro jedziemy uzgadniac juz szczegoły z mala lokalna firma, dali nam wycene ktora po niewielkich korektach mozna zaakceptowac. tak ci tylko napisze ze jedno przesło tego betonu z wizki kosztuje ok. 4,5 tys. netto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 01.04.2016 14:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2016 W sumie to nie myślałam żeby u nich konkretnie zamawiać tylko poszukać czegoś podobnego i mnie w tym utwierdziłaś, bo jak o połowę taniej to 46 tys to ja dziękuję Front mamy 32m zakładałam że w ok 20 tys powinniśmy się zmieścić a Ty mi takie rzeczy piszesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts