TAR 14.02.2017 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Zewnetrzne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 14.02.2017 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2017 Tak TAR, zewnętrzne się tak ociągają. A my kolejny tydzień w rozjazdach, więc tez pewnie nie uda się zamontować. Chcielibyśmy być, żeby obejrzeć drzwi czy wszystko z nimi ok. Bo w sumie od poniedziałku będzie inna ekipa na działce i mogliby wejść, ale w razie uszkodzenia drzwi chciałabym wiedzieć kto, żeby nie było jak z oknem :|Wewnętrzne też już zamówiliśmy, zobaczymy jak to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 a wewnetrzne jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 nie bardzo pamietam na jakim etapie juz jestescie, zdjec jak na lekarstwo macie tynki, elektryke, ogrzewanie, wylewki? czy dopiero sie do tego przymierzacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 dobra cofnelam sie i widze ze macie podlogowke i wylewke. i mnie zastanawia czemu najpierw nie elektryki i tynkow? nie zniszcza wam wylewek przy tynkowaniu? to jednak ciezka machina jezdzi. i mnie zastanawia ale to juz tylko rozwazanie teoretyczne czy w takie mrozy jak byly z rurkami od podłogówki nic sie nie bedzie dzialo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 15.02.2017 08:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 TAR mamy już wszystko. Było w kolejności: elektryka, podłogówka, wylewki, tynki bo tak ekipom pasowały terminy. Wylewka nie jest zniszczona, nic nie trzeba skrobać bo Panowie ładnie po sobie posprzątali. Na początku też mieliśmy obawy do wylewek przed tynkami, ale była to ekipa od naszego Pana murarza i zapewnił, że będzie OK i jest OK Drzwi wewnętrzne Pol-skone, lakierowane, białe, gładkie bezprzylgowe z czarną klamką, pełna płyta jako wypełnienie Tak to się będzie mniej więcej prezentować (foto z podobnej realizacji znalezione w necie) http://www.solidnafirma.com/wp-content/uploads/2015/04/polskone_img-1930017825.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 no to ok wazne ze nic nie zniszczone. co to za model drzwi? ładne, proste sa zawsze ladne:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 15.02.2017 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Płytowe 00. W pokojach, do wiatrołapu i naszej sypialni z progiem opadającym. Proste będą się łatwo czyścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 jestes pewna, ze do pokoi chcesz prog opadajacy? wg. mnie niezbyt udane rozwiazanie. sprawdza sie pomiedzy kotłownia a garazem ale nie widze tego wewnatrz domu, te plytowe 00 to ja chyba mam wlasnie pomiedzy garazem a kotlownia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 15.02.2017 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 A dlaczego uważasz że niezbyt udane rozwiązanie w pokojach?My pomiędzy garażem a pomieszczeniem gospodarczym mamy drzwi z KMT, a PG z wiatrołapem będą dzielić drzwi chowane w ścianę żeby nie zabierać miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 bo ten prog strasznie szura, pamietaj ze dom jednorodzinny to nie blok, nosi sie strasznie z dworu i tarasu piach, bloto itp. niech ci teraz piasek sie pod to dostanie, panele masz porysowane na stowe. ale mnie by wkurzalo to szuranie, bo ten prog tak wlasnie dziala, on styka sie z posadzka. jest to akceptowalne w kotlowni ale w pokojach - zdecydowanie nie widzialas w salonie z drzwiami dzialanie tego progu? mialas mozliwosc demontracji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 15.02.2017 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Według informacji z Pol-skone naciskając klamkę uszczelka się podnosi i opada dopiero jak zamkniesz drzwi/ opuścisz klamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 tia , w opisie to tak ladnie brzmi ale uwierz szura, bo uszczelka opada podczas zamykania (tak dziala ten mechanizm). tez sie zdziwilam ale tak to jest. na twoim miejscu bym gdzies to przetetstowała. Ostatecznie mozesz zdemontowac to ustrojstwo, chyba:rolleyes: przy uzytkowaniu zawsze uzywacie klamki? moj maz notorycznie zamyka drzwi na wcisk, sama tez kilka razy sie na tym zlapalam. a to hukne, a to bioderkiem jak rece zajete albo lokciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 15.02.2017 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Ja nigdy nie używam klamek, nawet do kibelka drzwi są tylko przymkniete. Co z wentylacja w tych pokojach będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.02.2017 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 nooprzemysl jeszcze te opadajace progi, polecam jako rozwiazanie oddzielenia stref zimna / ciepla, garaz / reszta domu - tu jest to zarabiste ale pokoje mieszkalne nie bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 15.02.2017 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2017 Obecnie nie korzystam z klamki tylko tam gdzie jest gałka W pomieszczeniach jest nawiew i wywiew, także spoko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.02.2017 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 (edytowane) Dostaliśmy info, że we wtorek rano będzie montaż drzwi zewnętrznych Mam nadzieję, że będzie z nimi wszystko ok i będą się pięknie prezentować. Wodomierz na 99% sprawny, powymieniali zawory, jednak okazało się, że coś jest nie halo z głównym zaworem - tez nie można go zakręcić :/. Okazało się, że aby zamontować grzejnik w pralni, trzeba rozkuć tynk, bo Panowie zrobili sobie rurki "tak prowizoryczni" mimo iz prosili o karty produktów, żeby znać rozstaw. Szkoda mi trochę, bo jest pięknie zrobiony, a nie wiem czy Pan wykończeniowiec da radę tak ładnie ręcznie dorobić. Dodam, że jest to miejsce gdzie nie będzie płytek Okazało się też, że nie zrobili nam wyjścia wody do ogrodu pod ławą i teraz co najwyżej możemy się przekuć przez ścianę i schować rurę w ociepleniu później. I jeszcze kwestia blatu w kuchni. Znalazłam z Eggera idealny odcień (drzwi wewnętrzne też w takim kolorze malowane z palety NCS S0500-N) ale jak zobaczyłam fakturę... O 17 wpada Pan meblowy, a ja nadal nic nie wiem http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/eggerpostformingbialy.jpg http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/eggerpostformingbialy2.jpg http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/eggerprostybialy.jpg http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/eggerprostybialy2.jpg Są piękne struktury smootch i semi w macie ale kurde oczywiście nie w serii blatów roboczych :| Mam jeszcze na oku jeden z Pfleiderer ale jest nieco bardziej kremowy (U11026 MS) http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/blatPfleiderer.jpg Na koniec futra sprawdzają jak z pojemnością domsjo http://chikenn.com/MURATOR/kuchnia/domsjozkotami.jpg Edytowane 17 Lutego 2017 przez ewedela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.02.2017 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 nie bardzo rozumiem. nie chcesz blatu z faktura? czy jak? podziwiam odwage na biale blaty, u mnie nie miałyby racji bytu niestety. chyba ze kamienny a i tak mezaty pewnie by go pociął szafki w jakim kolorze planujesz? gladkie, z wzorkiem, stylizowane, lakiery??? ja na pewno juz nigdy nie zrobie lakierow w macie, to porazka. kazdy paluch widac (na szczescie u mnie to tylko zabudowy w lazienkach) i nie czysci sie tak lekko jak lakierow blyszczacych. jak bede wymieniac to na jakies "drewniane" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 17.02.2017 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 Tak, nie chce blatu z fakturą, mam teraz i cały syf się tam zbiera, szczoteczką muszę przeszorować raz na jakiś czas. Chce gładziutki "matowy" Fronty jak wcześniej wspominałam, będą białe, lakierowane w półmacie z frezowanymi uchwytami, gładkie. Chcemy w bieli, jak się rzeczywiście nie sprawdzi to się kiedyś wymieni. Nie jest to w końcu cena kamienia Z drewienek podoba mi się Dąb Halifax biały z Eggera - będzie z tego szafka pod tv i zabudowa w kibelku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 17.02.2017 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2017 ładny, pasuje do szarosci. jesli chodzi o meble kuchenne, ze swoich jestem bardzo zadowolona, caly czas sie zastanawialam czy nie bede zalowac ze nie zrobiam bialych lakierow z drewnem. nie zaluje choc biale dalej mi sie podobaja to moje betony i kasztan tez sa niezgorsze :Dco wazne psiury ktore lubia sie opierac lapkami o szafki nic nie niszcza i nie brudza.Mialam tez jedna reklamacje co do plyty, zostala zalatwiona pozytywnie ciekawe co bedzie z druga reklamacja szafki żaluzjowej. niby fabryka daje 5 lat gwarancji. zobaczymy. na razie jest niezle w porownaniu z poprzednim domem gdzie robil mi meble jeden forumowicz a na koniecmnie okradl przy drugim zamowieniu. wzial zaliczke i tyle go widzialam. do dzis mnie telepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts