ewedela 15.04.2016 13:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 Tak, będą dwa rodzaje, jedne takie pełne a to drugie to takie wąskie listewki - żeby za ciężko nie było. Na okna chcemy normalnie rolety zewnętrzne, więc pomysł z tymi przesuwnymi okiennicami odpada, ale bardzo dziękuję za inspirację. No nic, najwyżej będę latać co roku i impregnować, chociaż już bardzo mi się nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.04.2016 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2016 pozostaje przy rodeo, widzialam na zywo, macalam i mi pasuje. ale u mnie bedzie to raczej pełnic funkcje ochronna niz dekoracyjne, zreszta chce ja pomalowac w odcieniu szarym jasnym cos pomiedzy kolorem drzwi a kolorem elewacji, ktora po calosci bedzie prawie biala jasna taka raczej zlamana biel. w ogrodzie palnuje duzo roslin, drzewek, kwiatów, traw, bylin, ze taka jasna elewacja bedzie sie prezentowac najlepiej, jakbym dodała drewno to ono zginie w roslinach. moim zdaniem drewno najlepiej wyglada w polaczeniu z ogrodami minimalistycznymi, ulozonymi gdzie jest wiecej trawy niz kwiatow - ale podkreslam to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 11.05.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Trochę mnie nie było, w międzyczasie nie było tez trochę naszej ekipy na placu boju z powodu wyższych wyższości ale dziś się zalaliśmy z rana http://chikenn.com/MURATOR/16511a.jpg http://chikenn.com/MURATOR/16511b.jpg http://chikenn.com/MURATOR/16511c.jpg Jest i wiecheć mały zamontowany przez murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.05.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Teraz tak patrze, nie robilas plyty fundamentowej tarasu? Mnie moj wykonawca przekonal by robic to jednym fundamentem razem z budynkiem. Dzieki temu unikniemy spekan jak w poprzednim domku. Projektantka zaaprobowala rozwiazanie. W poprzednim taras byl dolewany i caly czas pracowal a cokoliki odpadaly. Co planujecie na tarasie? U nas powoli kladzie sie dachowka. I mamy juz czesc instalacji wewnetrznych. Za nieco tydzien montaz okien:wiggle:zamiaruje przy tym byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 11.05.2016 15:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Ano nie mamy, będzie taras na gruncie, co dokładnie to jeszcze nie wiem.Ja długi czas byłam błędnie przekonana że będzie fundament pod taras, a później jakoś nie zwróciłam na to uwagi :/ Następny etap u nas to konstrukcja dachu, ocieplanie stropu i przygotowanie rur pod wentylacje, i deskowanie i papa (dachówka w przyszłości kiedyś)Następnie widzimy dno w sakiewce, które mam nadzieje zapełni się pod koniec lipca/w sierpniu - zobaczymy. I jesteśmy po wstępnych rozmowach z dwoma elektrykami - czekamy na wyceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 11.05.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 No to zycze zapelnienia. Moje wentylatorki wchodza od 23, poloza instalacje wentylacyjna na stropie i zrobia instalacje pod klimy. Sama centrale powiesimy juz po tynkach, posadzkach i izolacji. A klimy przy wykonczeniowce. W ogole po 23 to u nas bedzie jakas jatka instalatorow. I elektryk i wentylacja i hydraulik. Jeszcze murarze musza cos poprawic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 11.05.2016 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Gratuluję postępu prac! Pilnie podczytuję tematy elewacyjne, bo sama nad tym myślę i rozważam panele rodeo. U mnie "to coś" będzie chyba tylko wokół drzwi wejściowych, albo może też z tyłu...jeszcze nie wiem... A poza tym dziękuję, że pokazałaś swój pomysł na drzwi w zestawieniu z bramą garażową, taką właśnie z dużymi przetłoczeniami ( bo taką też będę miała) - dzieki temu uświadomiłam sobie, że drzwi w takim bardziej nowoczesnym stylu doskonale wygladają z taką bramą i na pewno o takich pomyślę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 11.05.2016 21:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 gaja2 ja mam u Ciebie trochę zaległości (staram się doczytywać w wolnej chwili) ale już mniej więcej widzę jak Ci domek pięknie urósł. Przegoniłaś nas że hej! Drzwi niestety muszę znaleźć inne niż poleciła mi brasica , bo wycenę zrobili nam po rabatach na 10300 - tyle na drzwi wejściowe nie wydamy... Także nadal będę szukać czegoś podobnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nk 11.05.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2016 Strop i wiecha cieszą, gratulacje! Teraz ze stropu jest większa perspektywa na okolicę. Dobra pogoda Wam się trafiła. Życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 12.05.2016 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2016 Witaj nk Pogoda faktycznie przy zalewaniu nam dopisała i cieszy fakt, że już na głowę kapać nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 04.06.2016 22:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 Pojechaliśmy dziś na działkę a tam... http://chikenn.com/MURATOR/160604a.jpg http://chikenn.com/MURATOR/160604b.jpg ja nie wiem jak mikołaj ma się tutaj zmieścić :/ http://chikenn.com/MURATOR/160604c.jpg W poniedziałek/wtorek panowie będą wiercić dziurki pod anemostaty, potem wchodzi ocieplenie stropu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 07.06.2016 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Dziś daszek prezentował się już tak http://chikenn.com/MURATOR/160607.jpg anemostaty wyznaczone, wiercenie dopiero w przyszłym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 czyli powoli do przodu u nas dach skonczony, robimy teraz w srodku. czemu anemostatow nie wytyczyliscie przed zalewaniem stropu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 07.06.2016 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Ano powoli do przodu... Ale siwieję z dnia na dzień coraz bardziej. Biegamy sobie między bankiem, geodetą, budową i urzędami... Anemostaty były wytyczone, teoretycznie na papierku, a dziś przyjechał Pan na budowę i wszystko przedyskutowaliśmy, wpadło kilka małych zmian i sobie pozaznaczał już dokładnie co i jak. A Twój wątek TAR podczytuję co chwilę i zerkam jak u Ciebie się sprawy toczą, tylko trochę mi osłabły chęci do dyskusji z tym co na głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 07.06.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 tak latalam przy pierwszym domu, teraz zaleta jest "manie" generalnego wykonawcy, ktory wszystko koordynuje a ja tylko zatwierdzam badz nie . u nas poza zakresem mamy tylko elektryka (z poprzedniej budowy) i goscia od ogrodzenia oraz wykonczeniowki. tematy bankow mamy juz uregulowane, poprzednia wspolpraca sie udala wiec skorzystalismy z tych samych uslug i ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 07.06.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2016 Z budową nie ma problemów wykonawca superowy i też taki generalny - latamy tam akurat z ciekawości i żeby nacieszyć oko. Elektryk tez będzie oddzielny jak w końcu któryś raczy nam donieść wycenę. Gorzej z resztą (dokładniej bankiem bo geodeta to być może uratuje, a urzędy to papierki, papierki, płatne papierki) przez zmianę przepisów od 1 maja ;/ Krew człowieka zalewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzinks0 15.06.2016 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2016 Ano powoli do przodu... Ale siwieję z dnia na dzień coraz bardziej. Biegamy sobie między bankiem, geodetą, budową i urzędami... Anemostaty były wytyczone, teoretycznie na papierku, a dziś przyjechał Pan na budowę i wszystko przedyskutowaliśmy, wpadło kilka małych zmian i sobie pozaznaczał już dokładnie co i jak. A Twój wątek TAR podczytuję co chwilę i zerkam jak u Ciebie się sprawy toczą, tylko trochę mi osłabły chęci do dyskusji z tym co na głowie. jesli moge w tym watku zapytac, to chcialbym wiedziec jakie zmiany polozenia anemostatow wam wypadly? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 16.06.2016 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2016 Witaj dzinks0, zmiany kosmetyczne, nie chciałam anemostatów np w wysokiej zabudowie, szafach, więc trzeba je było nieco poprzesuwać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alewe 23.06.2016 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 Oj jak miło widzieć takie postępy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 23.06.2016 22:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2016 No coś tam do przodu idzie, założenia pierwotne szlag trafił niestety...Jutro podjedziemy na budowę, może w końcu zaczęli robić ścianki działowe, będzie w końcu pogląd na faktyczny rozmiar pomieszczeń.Dostaliśmy też jedną wstępną wycenę od elektryka (jedną z trzech - reszta ma to w du...e najwyraźniej)Weszły inne ekipy niż nasz murarz i już się śmietnik robi na działce, a po ekipie murarskiej nawet papierka nie musiałam podnosić z działki :/ Jak ja bym już chciała zastanawiać się nad wnętrzami, nad ogrodem (obecnie zarasta lebiodą na górce humusu i innym zielskiem po całości) ahhhh I jeszcze mnie jakaś praktykantka u weta wkurzyła swoimi "mądrościami" jak z kociambrem byliśmy... Słaby ten dzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts