Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kominek obudowa - pomysły, zdjęcia, koszty

agiszonek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 84
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jak dla mnie tytuł topiku dobry.Effendi zadał tyle pytań które pozwolą fachowcom na końkretną odp.Jeśli chodzi o same odpowiedzi :D(ale mi się pierdzieli fajno) jak mówi forest.Nie łódź się nikt z branży ci nie odpowie aaaaaaaaaaaaaa powinien ot tak dla "reklamy" bynajmniej :D;)

a ja odpowiem tak budując kominek u siebie kupiłem gotową obudowę w castoramie. Zobaczyłem z czego i jak jest zrobiona i doszedłem do wniosku że zrobienie jej samemu kosztowałoby połowę mniej. Jeśli chodzi o zabudowę nad obudową do sufitu to i tak trzeba zrobić we własnym zakresie bo gotowca nie kupisz.

pozdr

a ja odpowiem tak budując kominek u siebie kupiłem gotową obudowę w castoramie. Zobaczyłem z czego i jak jest zrobiona i doszedłem do wniosku że zrobienie jej samemu kosztowałoby połowę mniej. Jeśli chodzi o zabudowę nad obudową do sufitu to i tak trzeba zrobić we własnym zakresie bo gotowca nie kupisz.

pozdr

Opisz z czego ta obudowa z Castoramy jest zrobiona, jakich tam użyto materiałów i co ważne jakich izolacji.

Z kominkami robinymi przez firmę pod klienta jest podobnie jak z systemami zabezpieczeń... to co reklamujesz.

Ponoć też są gotowe zestawy do samodzielnego montażu, za niewielkie pieniądze....

Edytowane przez bohusz