Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym sie ogrzewac ?Wyniki OZC

chemik666

Recommended Posts

To zależy od umowy. Po ostatnim etapie badasz dom kamerą termowizyjna,badasz szczelność domu a potem takiego gościa za fraki ;)

Lub szukasz ekipy,dobrej ekipy kumajacej bazę sprawdzając czy nie sciemniaja efekty pracy u innych ale kumatych inwestorów wypytujac się o szczegóły a nie tylko o to czy jest dobrze i ciepło ;)

Przykład ostatni, jadę zamówić materiał do zabudowy poddasza i proszę o uszczelniacze, taśmy, folie paroizolacyjną aluminiową zbrojoną i inne pierdoły celem dokładnego wykonania a gość się śmieje że pierwszy raz ktoś o to pyta.... Panie Po co to, kto tak robi? Chyba ktoś kto chce dom pasywny wybudować... więc z takim podejściem jak widać cieżko jest też znaleźć kogoś kto zrobi robotę dobrze

• Odpowiedzi 85
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No dobrze.

To ta Toshiba + instalacja + maty, kable + pompa ciepła do CWU to dla domu mojej wielkości jaki koszt ?

To takie liczenie na oko urządzenia, kanały, podłogówka, cwu bez robocizny myślę że można się zmieścić w 15-17 tys. Ale na oko to wiadomo w szpitalu chłop umarł :).

Przeniosłem swoje pytanie do wątku o ogrzewaniu splitami. Ale juz z tej kalkulacji widać, że niewiele drożej wyjdzie Panasonic Aquarea 7kW.

W eksploatacji będzie tańszy.

można taniej. ale każdy wybiera co woli... Plus jeszcze taki że mamy klimę. Względnie 2 systemy w razie czego.

Edytowane przez oszczednyGrześ