oszczednyGrześ 02.02.2016 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 To zależy od umowy. Po ostatnim etapie badasz dom kamerą termowizyjna,badasz szczelność domu a potem takiego gościa za fraki Lub szukasz ekipy,dobrej ekipy kumajacej bazę sprawdzając czy nie sciemniaja efekty pracy u innych ale kumatych inwestorów wypytujac się o szczegóły a nie tylko o to czy jest dobrze i ciepło Przykład ostatni, jadę zamówić materiał do zabudowy poddasza i proszę o uszczelniacze, taśmy, folie paroizolacyjną aluminiową zbrojoną i inne pierdoły celem dokładnego wykonania a gość się śmieje że pierwszy raz ktoś o to pyta.... Panie Po co to, kto tak robi? Chyba ktoś kto chce dom pasywny wybudować... więc z takim podejściem jak widać cieżko jest też znaleźć kogoś kto zrobi robotę dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 02.02.2016 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 No dobrze. To ta Toshiba + instalacja + maty, kable + pompa ciepła do CWU to dla domu mojej wielkości jaki koszt ? To takie liczenie na oko urządzenia, kanały, podłogówka, cwu bez robocizny myślę że można się zmieścić w 15-17 tys. Ale na oko to wiadomo w szpitalu chłop umarł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2016 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Przeniosłem swoje pytanie do wątku o ogrzewaniu splitami. Ale juz z tej kalkulacji widać, że niewiele drożej wyjdzie Panasonic Aquarea 7kW.W eksploatacji będzie tańszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 02.02.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 (edytowane) Przeniosłem swoje pytanie do wątku o ogrzewaniu splitami. Ale juz z tej kalkulacji widać, że niewiele drożej wyjdzie Panasonic Aquarea 7kW. W eksploatacji będzie tańszy. można taniej. ale każdy wybiera co woli... Plus jeszcze taki że mamy klimę. Względnie 2 systemy w razie czego. Edytowane 2 Lutego 2016 przez oszczednyGrześ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 02.02.2016 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 To wybrałbym jednak niższe rachunki i większy komfort ogrzewania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 02.02.2016 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 To wybrałbym jednak niższe rachunki i większy komfort ogrzewania. No własnie niższe rachunki...ja właśnie wybrałem niższe dokładnie stosując to o czym piszę. Co innego nowy dom co innego jak coś trzeba pozmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts