de5150 29.01.2016 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam jak widać na zamieszczonym zdjęciu jestem zmuszony wykonać dodatkowa wylewkę/ płytę [ok 20cm], niestety nie mam przekonania w jaki sposób mam się do tego zabrać. Czy zbroić nową wylewkę ? czy łączyć nowe zbrojenie ze starym (w jakis sposób), czy dodać jakiś środek chemiczny wspomagający łączenie starego betonu z nowym. Dziękuję za pomoc i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 29.01.2016 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Beton zamieść, od przodu co leza na ziemi te pustaki/plyty trzeba deske mocno przykrecic zeby do niej wylewke dorobic, na spód folia, potem bym dał styropianu nawet z 10cm mozna by chyba dac ale of frontu co ta deska bedzie to nie do konca zeby go widac potem nie bylo chyba ze jakos inaczej ten front bedzie obrabiany, na to beton i kupil bym zbrojenie tzw. elementy, ja kiedys 6zl placilem siatka taka na pewno kojarzysz 1m na 2m, i dac do tego betonu, nie wiem czy sam go bedziesz robil czy kupisz to chyba warto by bylo dac jakis moze uelastyczniacz? nie wiem szczerze tak tylko domniemam, oczywiscie na razie sie za to nie bierz bo 1cm wylewki schnie tydzien przy dobrych warunkach, jeszcze jak masz to laczenie z progiem, tam chyba styropian widac zeby Ci tam potem woda sie nie dostawala bo rozmarznie w pieron, ja tak to widze, ale jestem tylko osoba ktora sama wszystko sobie w domu robi niech inni sie wypowiedza, grubosc betonu zalezna od tego co bedziesz na nim robil, stawial cos ciezkiego albo co itp nie wydaje mi sie, zeby trzeba bylo lać calosc 20cm, styropianem mozna zniwelowac grubosc, takim twardszym jak do garazy sie daje a nie do mieszkania z odpowiednim EPS ... Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 29.01.2016 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Przy okazji pomyśl o tych drewnianych słupach, nonsensem jest betonować drewno tak jak widać na foto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 04.02.2016 05:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 A ja bym tą wnękę z drzwiami wejściowymi zabudował podwyższonym podestem ażurowym - w zimie jak znalazł a chodnik wokół jedynie wyrównał za spadkiem na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts