Sławek Agi J.G 18.07.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Witam! Proszę o opinie na temat PTF. CZy ktoś z Was brał u nich kredyt?Jak dla mnie na razie mają dobre warunki. 10% wpłaty własnej niskie oprocentowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.07.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 10% wpłaty własnej niskie oprocentowanie. Jaka wpłata własna? Chyba chodzi o udział własny, bo jeśli rzeczywiście przed "otrzymaniem" kredytu musisz przekazać im 10 % jego wartości to zmykaj czym prędzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_ZBYCH_ 18.07.2004 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Wszelkie "Towarzystwa Finansowe", to BANDA NACIĄGACZY!!! Trzymaj się od nich jak najdalej, bo tylko stracisz pieniądze i nerwy ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 18.07.2004 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Jeśli PTF to polskie towarzystwo finansowe to wiedz, że w Polsce kredytów mogą udzielać tylko banki, a PTF nim nie jest. Jeśli natomiast pośredniczą w udzielaniu kredytu, to nie robią tego za darmo. No i jeszcze jedna uwaga: uważaj na argentynę Zbyt dobra okazja to przeważnie bardzo zła okazja, a właściwie jej brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 18.07.2004 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Dzięki za odpowiedzi. Rzeczywiście chodzi o wkład własny a nie wpłatę. Nic nie trzeba wpłacać. Rzeczywiście są pośrednikiem BPH, ale mówią że część ryzyka niespłacania kredytu biorą na siebie i dlatego chcą tylko 10 % udziału w inwestycjji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 18.07.2004 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 I robią to charytatywnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.07.2004 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 To chyba wiem o jaką firmę chodzi. Udzialeją równiez kredytów na zakup samochodów pod nazwą "Kredyt 2000". I jeżeli to o nich chodzi, to rzeczywiście nie mają chyba nic wspólnego z systemem argentyńskim. Ale bez wątpienia są tylko pośrednikami pomiędzy kredytobiorcą a BPH PBK. W związku z tym najlepiej udaj sie do placówki BPH i załatwiaj sprawy na miejscu. Zmniejszy Ci się koszt prowizji za udzielenie kredytu. I nie sądzę, że kwestia przedłużenia sprawy o kilka tygodni, w obliczu spłaty przez kilka lat, bedzie miała znaczenie. W obliczu budowy trzeba walczyc o każdą złotówkę. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 18.07.2004 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Nie. Pobierają prowizje 0.6 %. Nie zawsze to co wydaje się latwe musi być złe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 18.07.2004 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Sprawdzałem na stonie BPH i nie mam zdolności na kwotę jaka mnie interesuje a w PTF mam. Co wy na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 18.07.2004 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Ale jak juz wspomniałem, udaj sie do BPH i tam sprawdź oferowane warunki. A nuż jest promocja i nie pobierają prowizji? Odnośnie zdolności, wyjaśnij tę kwestię na miejscu. W PTF-ie może masz zdolność, bo dodatkowo płacisz ubezpieczenie jako zabezpieczenie spłaty kredytu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 18.07.2004 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Myślę, że już sam sobie odpowiedziałeś, cóż to za cudowna firma, która pośredniczy w udzielaniu kredytu, prawie nic za to nie chce i jeszcze łaskawym okiem patrzy na twoje dochody.] Ja zalecam daleko idącą ostrożność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbyszek 1 19.07.2004 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 PTF od niedawna jest bankiem CC Bank i ma w ofercie swoje własne kredyty. Za pośrednictwo prowizje dostaje PTF od banku z którego ten kredyt jest udzielony. Często warunki można u pośrednika wynegocjować lepsze niż bezpośrednio w Banku, choć to nie jest reguła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 19.07.2004 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 jeszcze nie jest bankiem, ale z racji wykupienia ich przez CC będzie PTFBank,niciacia,czasem warto zapoznac się z ofertą nim się o niej wyrazi zdaniePTF jest narynku od 10 lat i z systemem argentyńskim ma tyle wspólnego co szczotka do włosów z łysinąa oferta ich może być konkurencyjna w stosunku do oferty banku, nawet tego samego, bo jak pośredniczysz w udzielaniu kredytów na ponad 1,5 mld zł to jestes konkurencyjnynie jestem pracownikiem PTF ani innej tego typu firmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 19.07.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 niciacia, czasem warto zapoznac się z ofertą nim się o niej wyrazi zdanie PTF jest narynku od 10 lat i z systemem argentyńskim ma tyle wspólnego co szczotka do włosów z łysiną a oferta ich może być konkurencyjna w stosunku do oferty banku, nawet tego samego, bo jak pośredniczysz w udzielaniu kredytów na ponad 1,5 mld zł to jestes konkurencyjny nie jestem pracownikiem PTF ani innej tego typu firmy Nie napisałe, że PTE jest systemem argentyńskim - zbyt emocjonalnie reagujesz Forumowicz pytał o zdanie więc je wyraziłem, lepiej chuchać niż dmuchać Nic nie mam i nie miałem do PTE, żadnym słowem nie naruszyłem dobrego imienia firmy. Polska jest wolnym krajem i każdy może brać kredyty tam, gdzie chce, ale forum jest po to, aby każdy mógl mówić to co chce, byleby nie obrażać innych, co chyba uczynilem. Obiecuję, że w tym wątku już więcej nic nie napiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 19.07.2004 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 niciacia,nie wycofuj się z dyskusji,nie obrażj się na ,mnietakich firm jak PTF jest w Polsce kilka i całkiem dobrze sobie radzą na rynku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 19.07.2004 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 dziwię się że towarzystwa finansowe budzą tyle emocji a np. ekspander to już nie jest be nikomu nie przeszkadza że ekspander każe sobie płacić 100 PLn kaucji i nikt się nie zastanawia czy oni działają za darmo. Po prostu, tak jak towarzystwa finansowe, łapią klienta i kasą z niego dzielą się z bankiem i tyle - co jest przezroczyste dla użytkownika końcowego jakim jesteś ty, my, ci państwo. Np. BPH chce zarobić na kliencie 1000 PLN. PTF mówi OK a jak dam ci 1000 klientów - to może być 700 od głowy? BPH mówi OK - klient placi temu czy temu zawsze 1000 zł a PTF i BPH są zadowoleni - PTF bo zarabia kasę a BPH bo ma klientów których sam by sobie nie znalazł. Tak to widzę. To chyba proste - to tak jak działanie biznesu pt. produkcja cegieł i sprzedaż hurtowa cegieł. Albo każdego innego biznesu - tak się to kręci i nie wiem dlaczego to tak trudno zrozumieć. Przynajmniej mnie się to wydaje proste - a może ja po prostu jestem prosta kobietą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sławek Agi J.G 19.07.2004 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Dzięki, za odpowiedzi i udzielanie rad. Nie ma co sie sprzeczać o coś co jest oczywiste że nikt nie robi nic za darmo( pomijając forumowiczów, którzy udzielają bezpłatnych porad). Każdy chce zarobić.Pzdr Sławek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts