Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

kredyt w Polskim Towarzystwie Finansowym

Sławek Agi J.G

Recommended Posts

Jeśli PTF to polskie towarzystwo finansowe to wiedz, że w Polsce kredytów mogą udzielać tylko banki, a PTF nim nie jest. Jeśli natomiast pośredniczą w udzielaniu kredytu, to nie robią tego za darmo. No i jeszcze jedna uwaga: uważaj na argentynę :D

Zbyt dobra okazja to przeważnie bardzo zła okazja, a właściwie jej brak

PTF - to żadna argentyna - ale i ja takie pytanie zadawałam 2 lata temu.

http://www.ptf.com.pl/

Oni posrednicza i to bardzo korzystnie - kiedyś z Big Bankiem a teraz Millenium. Kredyty są bardzo korzystne, miła obsluga itd... Wziełam u nich kupę kasy 2 lata temu. Może i mają prowizję - kurcze nie wiem jaką :o ale zero problemów przy załatwianiu i rozliczaniu i nne.

tak to prawda oni tylko posredniczą, mam u nich kredyt na samochód ze spłatą na trzy lata. Są bardzo mili bo biorą za to pieniązki - nikt by do nich nie poszedł :D . Ale czasami zaskakuja nas dziwnymi zawiadomieniami, że np. "w miesiącu takim a takim zadłużenie wyniosło ... i jeżeli do dnia... nie uregulujemy zaległości to... ". A wszystko bierze sie z tąd że wpłacamy jakieś wirtualne kwoty po kursie państwowym, który oni akceptują czasami jednak do rozliczenia biorą swój i tu pojawia sie pewna rozbierzność. Nie są to jakieś ogromne pieniążki - czasami koszt zawiadomienia przekracza tę sumę

Żeby do takich sytuacji nie dopuścić to po prostu wpłacałam większą kwotę - niestety nadwyżka szło na poczet kapitału czyli do wielkiego worka - zawsze sprawdzałam jakieś 2 dni po wpłacie czy kwota jest wystarczająca do spłaty raty - wiadomo kursy się zmieniają.