Pablo1308 29.01.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Witam! Mam taką sprawę i nie wiem gdzie się z tym udać, może wy mi coś poradzicie. Mieszkam w bloku czyli nie w prywatnej posesji. Mój sąsiad ostatnio poprowadził sobie za blokiem jakieś kable do swojej altanki bez niczyjej zgody i raczej żaden elektryk mu tego nie odbierał ( to już raczej nie jest zgodne z prawem ). Orientujecie się może czy taka samowolka jest dopuszczalna, można samemu sobie prowadzić kable po takiej publicznej parceli? Boje się trochę o bezpieczeństwo moje i dzieci bo podobno wkopywał jakieś kable w ziemie ale część z nich jest przyczepiona do ściany, część leży na ziemi. Mam nadzieje że ktoś mi coś poradzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 29.01.2016 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 Administracja, administracja, administracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pablo1308 29.01.2016 20:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) A nie potrzebne są wogóle jakieś uprawnienia do kładzenia takiej instalacji elektrycznej? Edytowane 29 Stycznia 2016 przez Pablo1308 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
muchenz 03.02.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Witam! Mam taką sprawę i nie wiem gdzie się z tym udać, może wy mi coś poradzicie. Mieszkam w bloku czyli nie w prywatnej posesji. Mój sąsiad ostatnio poprowadził sobie za blokiem jakieś kable do swojej altanki bez niczyjej zgody i raczej żaden elektryk mu tego nie odbierał ( to już raczej nie jest zgodne z prawem ). Orientujecie się może czy taka samowolka jest dopuszczalna, można samemu sobie prowadzić kable po takiej publicznej parceli? Boje się trochę o bezpieczeństwo moje i dzieci bo podobno wkopywał jakieś kable w ziemie ale część z nich jest przyczepiona do ściany, część leży na ziemi. Mam nadzieje że ktoś mi coś poradzi. Z góry dziękuję za odpowiedzi . Nie wolno więc może się tym zainteresować administracja i energetyka. Zwłaszcza ten drugi może jakąś solidną karę dowalić. Z sąsiadami raczej trzeba dobrze żyć. Poinstruuj dzieci że nie wolno ciąć cudzych kabli, bo mogą być pod napięciem, może im się przydać w przyszłości, a nie tylko w sprawie sąsiada. Raczej bym nie zgłaszał, niech sobie ma, ale ja ci bardzo przeszkadza, to donos do energetyki i spółdzielni i kabelek najprawdopodobniej zniknie. Co do uprawnień, to halę MTK tez projektowali i budowali ludzie z uprawnieniami, a mimo to się zawaliła . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts