cartel1 29.01.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2016 (edytowane) Witam, W listopadzie montowano mi okna z Peteckiego. Dzisiaj zauważyłem w drzwiach tarasowych pęknięcie w wewnętrznej szybie w dolnym rogu okna. Pęknięcie na pewno nie pojawiło się od uderzenia czy innego puknięcia. Podejrzewam iż to na skutek naprężeń. Pęknięcie zaczyna się pod listwą przy dolnym profilu i idzie ku górze w boczny profil, długość ok 30 cm. Drzwi są dwu skrzydłowe, mają wymiar 2400x2400. Czy jest szansa na wymianę szyby na gwarancji ? Wiem że takie pęknięcia są rzadkie, jednak nie uśmiecha mi się wymieniać szyby na własny koszt, wiedząc iż w żadnym stopniu tutaj nie zawiniłem. Edytowane 29 Stycznia 2016 przez cartel1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 30.01.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Ty wiesz jakie masz okna i jaką gwarancję. Pytanie w formie pisemnej reklamacji skieruj do sprzedawcy, ewentualnie gwaranta. A jak pytasz co na to gwarancja, to pierwsza którą znalazłem na ich stronie mówi:III. WADY NIEOBJĘTE GWARANCJĄ1. Gwarancji nie podlegają uszkodzenia mechaniczne Produktu, pęknięcia szyb powstałe w trakcie użytkowaniaoraz właściwości Produktu zgodne z dopuszczalnymi normami.Str. 2. https://www.petecki.eu/design_86_md.php?target=gwarancja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cartel1 30.01.2016 22:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Reklamację na pewno złożę. Dom stoi pusty w stanie surowym zamkniętym od listopada. To jest niedopuszczalne że szyba sama sobie pęka bez żadnej ingerencji człowieka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel2905 31.01.2016 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Reklamację na pewno złożę. Dom stoi pusty w stanie surowym zamkniętym od listopada. To jest niedopuszczalne że szyba sama sobie pęka bez żadnej ingerencji człowieka. oj dopuszczalne to jest zjawisko eksperci ci od szyb lepiej ci to wyjaśnia. a jak się zachowa w tym przypadku producent to się okaze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sokratis 31.01.2016 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Co do reklamacji to się nie wypowiem czy Ci przysługuję czy nie, niemniej zwróć uwagę to, czy montaż został przeprowadzony prawidłowo. Pęknięcie szyby nie jest typowym objawem nieprawidłowego zamontowania, ale może wg. mnie zdarzyć się właśnie taka sytuacja również na skutek złego montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts