inż. Mamoń 30.01.2016 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Przeszukałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi niestety bezskutecznie. Mam bardzo słaby odpływ wody ze zlewozmywaka. Cały odpływ idący do pionu ma aż 7 metrów i jest wykonany z rur plastikowych 50 mm. Ten sam odpływ wykorzystuje w dodatku zmywarka. Dom ma już 10 lat i od dłuższego czasu woda słabo odpływa. Podejrzewam, że światło rur bardzo mocno się zmniejszyło bo powstały twarde osady. W zeszłym roku próbowałem działać spiralą, pomogło tylko trochę mimo dwóch godzin walki. Cała 10 metrowa spirala weszła bez większego problemu, ale nie powiększyła znacząco światła rur. Prawdopodobnie w rurach powstały dość twarde osady tłuszczów i innego kuchennego szajsu. Spirala wydaje mi się za cienka, może lepsze są takie z końcówką w kształcie pazura albo jeszcze jakieś inne? Czy na stare i twarde zanieczyszczenia pomogą metody chemiczne? Czy miał ktoś podobne doświadczenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JarekKRK45 06.02.2016 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2016 Próbowałeś wsypać kreta i zalać wrzątkiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts