lasjan 30.01.2016 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Witam, Czytałem podobne wątki na forum i niektórzy wypowiedzieli się konstruktywnie, tak że prosiłbym o wyrażenie swojej opinii również tutaj. Konkretnie - w marcu 2015 montowano nam podłogę, parametry: Drewno - Dąb Olejowoskowany (powłoka nakładana przez producenta), klejony do podłogiSzerokość desek: 140 mmGrubość: 16 mmbez cyklinowania, olejowania. W sierpniu zauważyliśmy, że podłoga łódkuje. Powiedzmy, że reklamacja przebiega tak sobie ale wstępnie wykonawca zgodził się wymienić część podłogi ale tylko tą część, którą przedstawiciel uznał za wyłódkowaną. Część, która wg niego jest ok i spełnia normy odkształceń (wg mnie nie) jest widoczna na filmiku:https://www.youtube.com/watch?v=KyGEAQnMtlk&feature=youtu.be W związku z powyższym prosiłbym o komentarz fachowców kładących podłogi, jak i również użytkowników z podobnymi parametrami desek o komentarz. Czy takie odchylenia to już łódkowanie, źle położona podłoga, czy może naturalna praca drewna. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monkey222 31.01.2016 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 To jest gotowa podłoga ( nie cyklinowana na miejscu) i to co widac na filmiku to nie żadne łódkowanie tylko przeskok na łączeniu elementów i jest to normalne .Fazy mają tez właśnie cel taki aby wizualnie gubić wszystkie przeskoki i drobne niedoskonałości wylewki i gotowych podłóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jedrek244 31.01.2016 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 to jest minus gotowych podlód o którym malo kto informuje w sklepach,ja mam gotowa klepke debowa i tez powierzchnia nie jest idealna,chociaz sa to roznice do 0,2 mm gdzieswiec przy dluzszych deskach tym bardziej mnie to nie dziwi, pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasjan 31.01.2016 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts