Lukasz S-z 31.01.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam forumowiczów,Jestem na etapie budowy domu. W projekcie mam pokazany dowiew do pieca gazowego. Chce by to był piec gazowy z zamkniętą komorą spalania tak więc powietrze bedzie zasysane do pieca samoczynnie . Czy w myśl przepisów nie musze robic nawiewu w ścianie budynku? Mozliwe ze projektant na zapas pokazał dowiew? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Greengaz 31.01.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Projektant projektując kotłownie nie wie jaki kocioł będzie instalowany.Kocioł kondensacyjny, a tym samym kotłownia, nie wymaga nawiewu, pod warunkiem pobierania powietrza z zewnątrz kominem koncentrycznym lub wydzielonym kanałem.Dla gazu ziemnego wystarczająca jest kratka pod sufitem i np. otwory wentylacyjne w drzwiach umożliwiające pobór powietrza z sąsiednich pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts