moreno 31.01.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam, piszę tu w imieniu mojej znajomej.W październiku wprowadziła się do nowego mieszkania. Mieszkanie na ostatnim, drugim piętrze.Ponad miesiąc temu pojawił się spory problem wilgoci która występuje w dolnych częściach ścian. Ostatnio pojawił się pan z jakimś urządzeniem do mierzenia wilgoci i okazało się że prawie na całym mieszkaniu wszystkie ściany są mokre na wysokości około 40cm ponad poziom posadzki. Dotykając ręką czuć że ściana jest mokra. Odczyty miernika wilgoci na ścianach wynosiły około 140 (nie wiem jakiej jednostki) gdy czujnik włożony do szklanki z wodą wskazuje 180. Wrzucam kilka zdjęć co się dzieje na nowym mieszkaniu.Nie wiemy gdzie i jak szukać rozwiązania tego problemu.W międzyczasie okazało się że zawór kulowy pod umywalką w łazience był złamany! i dało się go wyciągnąć bez problemu ręką ze ściany. Czy możliwe że woda przez ten uszkodzony zawór w jakiś sposób ściekała po ścianie i rozchodziła się po calutkim mieszkaniu? (W całej łazience są płytki więc nic nie było widać aż zalana została ściana sąsiadki niżej). http://images77.fotosik.pl/283/d965aba4ec3bbebamed.jpg http://images75.fotosik.pl/282/20dcd889a178002emed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasiek71 31.01.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Szukać przecieku ...Woda gromadzi się pod wylewkami i jest kapilarnie podciągana na ściany ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moreno 31.01.2016 11:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Wydaje nam się że winny przeciek został zlokalizowany i usunięty. Jednak pewności nie mamy. Nie mam pojęcia co i jak teraz począć. Jakiś grzyb czy inne dziadostwo już się pojawia.Ściągnąć z części pokoju panele i zobaczyć czy coś tam widać? (Jestem ciekawe co się stanie z tymi panelami w najbliższym czasie, czy się nie odkształcą) W jaki sposób już zacząć osuszać te ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts