Karenz 31.01.2016 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 (edytowane) Witam zamówiłem badanie termoizolacji domu z 1990 r. Po badania poinformowano mnie że mam goły fundament przez który ucieka ciepło . Mam dom na ramie fundamentowej 12x12 1,5 m wysokości . Wychodzi 10 cm ponad ziemie . W latach późniejszych został dobudowany taras i wiatrołap a cały dom owleczony kostką . Kostke mogę załatwić we włanym zakresie więc interesuje mnie tylko praca ziemne + fundament Jakie są orientacyjne koszta takiej inwestycji i czy są warte poniesienia w kontekście oszczędności lub ochrony przez wilgocią Edytowane 31 Stycznia 2016 przez Karenz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 01.02.2016 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Czy może wybrać opcje minimum czyli położyć xpsa tylko 50 cm poniżej linii gruntu (akurat arkusz ma 60 cm grubości ) wtedy sam materiał wyjdzie dużo taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karenz 07.02.2016 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Okazuje się że cokół zakończony jest opaską betonową szerokości 1 m .Beton został zasypany piachem i ułożono na nim kostkę w okresie późniejszym .Czy w takim razie warto bawić się w ocieplanie tych 15 cm cokołu miedzy styropianem a wylewką betonową .Czy ta wylewka może być zasypana piachem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts