j62 31.01.2016 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Ponieważ to mój pierwszy post witam wszystkich ogrzewających GORĄCO Mam zamiar na stare lata (co nastąpi już nie długo) wybudować domek Imbir CE około 50 m2 powierzchni i po przeczytaniu całego forum o ogrzewaniu jestem tak skołowany, że nie wiem co wybrać . Myślałem o prądzie przy takiej powierzchni ocieplenie ściana 20 cm styropianu, podłoga 15, strop wełna 30. Gazu tam nie ma i nie będzie, na kotłownię miejsca brak pellet kocioł koszmarnie drogi, olej i gaz lpg również. Okna 3 szyby powierzchnia 11m2 , ściany 90 m2 strop i podłoga po 50 m2.Jakoś nie potrafię obliczyć nawet tak z grubsza ile kilowatów energii potrzeba na sezon tylko na ogrzewanie. CZY KTOŚ Z PAŃSTWA MOŻE POMÓC , Z GÓRY DZIĘKUJĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts