Hauzer 31.01.2016 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witam,zabieram się za samodzielne wykonanie sufitów podwieszanych mam wątpliwości co do doboru kołków montażowych. Wieszaki jakie chciałbym użyć to ES a strop to ułożona cegła dziurawka, między prętami zbrojeniowymi, i na to wylany beton - grubość całości to około 10 - 12 cm. Ze względu na brak miejsca między cegłami (pręty) kołki musza być umieszczone w cegle - tylko jakich kołków użyć? Podwieszone mają być płyty 12mm + wełna 70mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.02.2016 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 kołki Fischer'a - Ø 8 lub podobne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hauzer 01.02.2016 08:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Ale zwykłe rozporowe na tyle długie żeby zakotwiły się w betonie czy te przeznaczone do pustych powierzchni?I czy plastikowe czy metalowe? W składzie budowlanym L.. doradził mi kołki plastikowe do pustych przestrzeni Ø 6 ale jak na nie patrze to wydają mi się mizerne a jeszcze do tego czy cegła wytrzyma obciążenie sufitu podwieszonego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 01.02.2016 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Musisz sam ocenic czy dobrze trzyma, kup pare sztuk na próbe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jm.yarec 01.02.2016 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Witam, jak trafisz wiertłem w pustą przestrzeń to kołek - jak poście #3 , jak w pełną cegłę - normalny rozporowy. Powinno wytrzymać, im więcej punktów mocowania tym jepiej (a Nikt nie chce żeby sufit mu spadł na głowę)Riellia już było o LEDach w suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hauzer 01.02.2016 15:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Na puste przestrzenie trafię w 90% przypadków to wtedy takie kołeczki wystarczą? http://forum.muratordom.pl/images/attach/jpg.gif Boję się tylko czy tak można cały ciężar sufitu osadzić tylko na ściankach dziurawki. Niby cegły oblane dookoła betonem T_T Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 01.02.2016 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 (edytowane) Do tego trzeba miec chyba specjalne szczypce, masz tu film mario budowlanca na temat kolkow, Ileż tych ESów bedzie, chcesz byc mega pewien to kup długie i wierc do betonu, Edytowane 1 Lutego 2016 przez Krzysiek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hauzer 02.02.2016 16:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2016 Do tych mniejszych nie trzeba mieć szczypiec ale się przydają. Już ten film mario oglądałem. Pewnie zrobię na próbę kotwę do pustych i się zobaczy jak trzyma - najwyżej dla pewności więcej ESów dołożę to ciężar się rozłoży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts