piotrs1 31.01.2016 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2016 Witajcie, zastanawiam się nad zamocowaniem w mieszkaniu ogrzewania podłogowego elektrycznego. W standardzie wykończenia od developera mam napisane: wylewka betonowa na izolacji akustycznej ze styropianu, podłoże przygotowane pod podłogę Chodzi o ogrzewanie elektryczne w postaci mat grzewczych takich jak na tym filmiku: Oglądając filmy na YT, większość ludzi kładzie ja bezpośrednio na wylewkę. Czy to jest dobre rozwiązanie? Czy nie należy jej trochę skuć i wyizolować styropianem? Dodatkowo na matę od razu idzie klej i płytki(ja również chciałbym pod płytki w kuchni i łazience dać takie ogrzewanie), pytanie czy nie należy na matę nałożyć jakiejś izolacji przed wilgocią, w końcu będzie takie ogrzewanie w pomieszczeniach "mokrych" Będę wdzięczny za wszystkie porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ek_ge 18.02.2016 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2016 Panie Piotrze, najrozsądniej w tym przypadku kierować się zaleceniami producenta mat elektrycznych. Jednak sądzę, że jedna warstwa styropianu wystarczy. Proszę pamiętać, iż maty wymagają bardzo sztywnego podłoża by płytki nie pękały Panu później. PozdrawiamMarek Tucholski Online Ekspert marki Lafarge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts