bebosz 01.02.2016 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Wutajcie Niedawno szukalem wiedzy jak zainstalowac rekuperator bo chcialem to zrobic a zielonego pojecia o tym nie mialem i obiecalem sobie ze jesli mi sie uda to zrobie fimik moze bedzie uzyteczny dla kogos i doda wiary w siebie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MatixL 01.02.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 należałoby dodać że bardzo często zgodnie z warunkami gwarancji przy samodzielnym montażu tej gwarancji producenci nie honorują. Tak ma np Brink - jeśli nie masz protokołu z uruchomienia i pomiarów z pieczątką instalatora wbita w książkę gwarancyjną - przy problemie z reku mogą się po prostu wypiąć. Jest to opinia którą otrzymałem od kilku instalatorów przy wyborze mojej jednostki i sposobu jej montażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 01.02.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Potwierdzam opinię przedmówcy (też mam Brinka). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 01.02.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 :Dniezle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 01.02.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 Temperatury na sterowniku rewelacyjne dom jeszcze nie ogrzewany czy straty na kanałach a to ze centrala powinna być przewymiarowana to wymysł chyba handlowca który sprzedał centrale przynajmniej więcej zarobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 03.02.2016 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zgodzis sie trzeba z tym ze przy samodzielnej instalacji nie dosc ze gwarancja poprostu moze przestac istniec to w dodatku mozliwosc niepowodzenia w montazu oraz projektowaniu takze wystepuje.Trzeba dodac takze zeby byc do konca obiektywnym ze jest takze mozliwosc i to wcale nie mala ze inzynier wykona tobie projekt zupelnie nie majacy nic wspolnego ze sztuka wentylacji mechanicznej. Sa tacy jak ja ktozy samodzielnie wola sprobowac wykonac instalacje a sa tacy ktozy zleca wykonanie specjalistom w tej dziedzinie. ten film jest z pewnoscia skierowany do ludzi ktozy chca zrobic to sami i nie sa specjalis´tami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 03.02.2016 21:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Temperatury na sterowniku rewelacyjne dom jeszcze nie ogrzewany czy straty na kanałach a to ze centrala powinna być przewymiarowana to wymysł chyba handlowca który sprzedał centrale przynajmniej więcej zarobił temperatury takie poniewaz nikogo kilka dni w domu nie bylo i nie bylo grzane. odnosnie centrali to moj osobisty poglad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 03.02.2016 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zgodzis sie trzeba z tym ze przy samodzielnej instalacji nie dosc ze gwarancja poprostu moze przestac istniec to w dodatku mozliwosc niepowodzenia w montazu oraz projektowaniu takze wystepuje.Trzeba dodac takze zeby byc do konca obiektywnym ze jest takze mozliwosc i to wcale nie mala ze inzynier wykona tobie projekt zupelnie nie majacy nic wspolnego ze sztuka wentylacji mechanicznej. Sa tacy jak ja ktozy samodzielnie wola sprobowac wykonac instalacje a sa tacy ktozy zleca wykonanie specjalistom w tej dziedzinie. ten film jest z pewnoscia skierowany do ludzi ktozy chca zrobic to sami i nie sa specjalis´tami. Z tym przewymiarowaniem to chodzi o to że jeśli masz większy wymiennik to powietrze wolniej przepływa przez niego i nie wydmuchuje z niego skroplin przez co jest mniejsza sprawnośc. Ps.ja tez wykonałem całą instalacjie sam tylko że ja zrobiłem też reku oparty na tym samym wymienniku co w twoim rekuperatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 03.02.2016 22:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Zgodzis sie trzeba z tym ze przy samodzielnej instalacji nie dosc ze gwarancja poprostu moze przestac istniec to w dodatku mozliwosc niepowodzenia w montazu oraz projektowaniu takze wystepuje.Trzeba dodac takze zeby byc do konca obiektywnym ze jest takze mozliwosc i to wcale nie mala ze inzynier wykona tobie projekt zupelnie nie majacy nic wspolnego ze sztuka wentylacji mechanicznej. Sa tacy jak ja ktozy samodzielnie wola sprobowac wykonac instalacje a sa tacy ktozy zleca wykonanie specjalistom w tej dziedzinie. ten film jest z pewnoscia skierowany do ludzi ktozy chca zrobic to sami i nie sa specjalis´tami. Z tym przewymiarowaniem to chodzi o to że jeśli masz większy wymiennik to powietrze wolniej przepływa przez niego i nie wydmuchuje z niego skroplin przez co jest mniejsza sprawnośc. Ps.ja tez wykonałem całą instalacjie sam tylko że ja zrobiłem też reku oparty na tym samym wymienniku co w twoim rekuperatorze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 03.02.2016 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 To mega budujace ze oprocz instalacji jeszcze zrobiles wlasny rekuperator mysle ze to zmotywuje wiecej ludzi do dzialania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_open 07.02.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 Ja robię rekuperacja, pompę ciepła i fotowoltanikę sam, uruchomienie przez serwis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RD Fr 07.02.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2016 O gwarancję proszę się nie martwić . Proszę wysłać info z danymi na prv - wyślę do Pana serwis, to wymienią sterownik na nowszy model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 08.02.2016 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 Ja robię rekuperacja, pompę ciepła i fotowoltanikę sam, uruchomienie przez serwis Brawo TY Im wiecej nas sie tu ujawni tym wiecej otuchy dla pragnacych wykonac to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 08.02.2016 15:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2016 O gwarancję proszę się nie martwić . Proszę wysłać info z danymi na prv - wyślę do Pana serwis, to wymienią sterownik na nowszy model Oto przyklad jak dbac o klinta. w obecnych czasach ciezko o takie cechy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 11.02.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Oto przyklad jak dbac o klinta. w obecnych czasach ciezko o takie cechy. No na to u Frapolu nie ma co narzekać. Też doświadczyłem takiego podejścia. Ale widzę że przedstawiciel Frapolu dostał bana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 12.02.2016 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Bo tutaj tylko wyjątki mogą za darmo reklamować swoje usługi.Inni muszą płacić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
schizo85 12.02.2016 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2016 Bo tutaj tylko wyjątki mogą za darmo reklamować swoje usługi. Inni muszą płacić. Ano też to zauważyłem, niektórzy nie dostają bana mimo że ewidentna reklama, inni mimo że nie reklamują a tylko służą pomocą posiadaczom ich produktów to ban. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bebosz 12.06.2016 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
takaona 13.06.2016 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2016 Szczerze mówiąc ja bym nie pozwoliła mężowi na samodzielny montaż rekuperacji. Jakby coś poszło nie tak, to brak gwarancji i niedziałająca rekuperacja sprawią, że kilkanaście tysiaków przepadnie, bo chciało się kilka oszczędzić. A jak się zatrudni firmę to przecież zaprojektują i zamontują i to w jednych pieniądzach. Wg mnie szkoda ryzykować dla kilku "groszy". Tu masz informacje, co wchodzi w cenę zakupu rekuperatora: http://kb.pl/teksty/2016/06/10/dlaczego-rekuperacja-jest-tansza-niz-myslisz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts