Artur1970 18.07.2004 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Zastanawiamy się właśnie nad kupnem fajnej działki, ale zobaczyliśmy u sąsiada za siatką (odległość ok. 1,5 m od granicy działki) wielki gołębnik. Powiedzcie proszę czy sąsiedztwo gołębnika jest uciążliwe i jakie możemy mieć problemy z takimi ptasimi sąsiadami. Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.07.2004 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Artur, a może by tak nowe hobby: Zostać Sokolnikiem. A tak na serio to znajdź jakąś agroturystykę z gołębnikiem w tel i pomieszkaj przez tydzień, bedziesz wiedział czego się spodziewać, jak popróbujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 19.07.2004 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=23262&highlight=go%B3%EAbie uziabienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Halszka2 19.08.2004 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2004 Ja mam wlaśnie takiego sąsiada. Gołębie przesiadują non stop na moim dachu, na parapetach, bruku. A gdy nikogo nie ma przez dłuższy czas an podwórku czuja siejak u siebie. Pewnie niedługo będę musiała pomalować dach , bruk jest nie do odczyszczenia. Pokazywanie sąsiadowi efektów zanieczyszczeń zaaowocowało jedynie jego pogniewaniem się. Znajomi doradzali mi zakupienie kota dachowca, inni wysypanie zatrutej pszenicy. Podczas wizyty w Pradze widziałam na dachach i rynnach specjalne kolczatki. W internecie namierzyłam wrocławską firmę STOP- Ptak, któa to zajmuje się instalowaniem różnych zabezpieczeń przed ptakami . Koszty tego jednak nie są małe. PozdrawiamHalszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 20.08.2004 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Może ja nie jestem ,,ekologiczny'', ale załatwiłbym ten problem ,,pojedynczo i skutecznie oraz nieodwracalnie''. Oczywiście tylko w odniesieniu do dachosrajów będących w obrębie mojej posesji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.08.2004 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Juras, dzisiaj piątek, dzień bezmięsny. Przypominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juras XR4Ti 20.08.2004 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2004 Przesądny to ja nie jestem. A ten problem rozwiązałem już w zeszłym roku. I mam nadzieje że na czas dłuższy. Wprawdzie ,,ptice'' nie były hodowlane lecz dzikie, ale zapewniam że srają tak samo. Decyzję o radykalnym podejściu do sprawy podjąłem gdy z bliska zobaczyłem co te zrobiły mi z papą na dachu wykuszu. Dziury wypalone na wylot!!! Lubię ptaszki i sporo różnych mi się kręci w pobliżu, nawet bażanty spacerują mi po ulicy,ale dachosrajów nie będę tolerował w moim otoczeniu i basta!Ostatnio na czarną listę wpisałem srokę. Skubana na moich oczach zeżarła trzy małe rudziki niszcząc im gniazdo, które uwiły sobie pod moim okapem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bodzio_g 22.08.2004 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2004 Ptaki to poważny problem , lepiej zmienić sąsiada. Gołebie fruwają stosunkowo blisko gołębnika - w zależności od stopnia " upasienia" od 10 do 100 metrów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
godul1 26.08.2004 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2004 Powiedzcie proszę czy sąsiedztwo gołębnika jest uciążliwe i jakie możemy mieć problemy z takimi ptasimi sąsiadami. Z góry dziękuję za pomoc problemy: obsrany dach obsrany samochód obsrane podjazdy obsrane owoce na drzewach jeżeli na twoim dachu jest blacha to przy kazdym ganianiu gołębi rumor porównywalny z gradobiciem Jeśli masz kota to go pilnuj bo gołebiarze bywaja bezwzględni, skoro postawił gołębnik przy twoim płocie to nie licz na jakąkolwiek konstruktywna rozmowę (on poprostu cie nie zrozumie-predzej dogadasz sie z Chińczykiem)., to na razie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts