martel 18.07.2004 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Witajcie, czy ktoś orientuje się jak sobie poradzic z zabudową szafkami kuchni. Pod oknem mam grzejnik - a tam chc umieścic tez szafki - gdyż wchodząc do kuchni na wprost mam okno - chcę zrobić literę L - czyli długa ścianę i pod oknem - ładnei by wyglądało, jednak nei chcę likwidować kaloryfera, bo to różnie - - to nowe mieszkanie - dletego nei wiem czy bdzie ciepło - kuchnę mam połączoną z salonem - zostawiłem tylko 1,5 m ścinany miedzy kuchnią a pokojem - od strony okna - tam chcę właśnei mieć szafki - może lodówkę - ale ten grzejni..Prosze o rady .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbapis 18.07.2004 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Witam! Też mam kaloryfer pod oknem w kuchni w bloku. Pod oknem mam stół. Ciepłe powietrze ma którędy "rozprzestrzeniać się". ( W przyszłym domu w projekcie również jest kaloryfer pod oknem. A jednocześnie pod oknem jest miejsce na zlewozmywak . W związku z tym kaloryfer ma zostać przeniesiony sporo w bok na ścianę.) Może po prostu też postaw pod oknem stół? Stół to też kawał ciągu roboczego. No bo z przeniesieniem kaloryfera będzie na pewno mnóstwo roboty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OlaK 19.07.2004 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 U mnie tak samo: zabudowa L, kaloryfer pod oknem (okno na wysokosci 130 wiec stol pod oknem niestety odpadl), zlewozmywak wypadl pod oknem bo tak wychodzilo najlepiej. Salon polaczony z kuchnia w troche nietypowy sposob tzn. bedzie oddzielony azurowa sciana.Sporo mielismy klopotu zeby rozwiazac problem kaloryfera i zlewozmywaka i stanelo na tym, ze kaloryfer zostaje pod oknem ukryty w szafce zlewozmywakowej. Szafka bedzie miala perforowany front, zeby troche ciepla przez nia sie wydostawalo (generalnie licze na to, ze kaloryfer w salonie dogrzeje i salon i kuchnie). Doprowadzenie i odprowadzenie wody ze zlewozmywaka nie bylo problemem. Kosz na smieci przenieslismy troche dalej a pod zlewozmywakiem bede trzymac jakies niewrazliwe na temperature rzeczy (zmiotke z szufelka, wiaderko itd).Byl jeszcze pomysl, zeby kaloryfer przeniesc gdzies na sciane ale szybko upadl bo w zasadzie nie bylo gdzie albo zamienic go na taki maly kaloryferek i zamontowac nad blatem ale na szczescie ten pomysl tez upadl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts