jarekkur 05.11.2016 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 dokładnie ale tu jest dojazd, szlifowanie o tym to już 1/2 firm nie mówi, po co później doliczy za szlifowanie 3-5 zł plus dojazd. Nie piszcie takich bzdur bo ludzie czytają takie głupoty.... Czytam nie raz na stronach 11 zł robocizna plus plastykator, włókno w cenie,,,PSSS... a klienci zadowoleni bo znalazł tanio. Ten pseudo wykonawca ma kilo włókna i 5 litrów plastyfikatora który rozcieńcza cały miesiąc. Tak samo jak pianka dylatacyjna gratis ok ale gr. 1 cm na ogrzewanie podłogowe? nieeee..... 3 mm... Jeżeli chce się zrobić tanio zawsze można zamówić gorszy piasek (tańszy), wsypać mniej cementu i dodatków i ma się tanio. I gwarancje do drzwi. Potwierdzam. Ja mogę być im (tym naiwnym klientom) tylko wdzięczny. Między innymi z tego żyję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 06.11.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Witam, ostatnio rozmawiałem z fachmanem od wylewek i zaproponował mi zwykły jastrych, natomiast wyśmiał anhydrytowe, że to drogie i mimo wszystko b. wodniste. Stwierdził, że jak mam tynki gipsowe, to po wylewce anhydrytowej gips do 1m będzie nasiąknięty. Jak to jest? Czy przy tynkach gipsowych trzeba inaczej wybierać wylewki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 06.11.2016 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Witam, ostatnio rozmawiałem z fachmanem od wylewek i zaproponował mi zwykły jastrych, natomiast wyśmiał anhydrytowe, że to drogie i mimo wszystko b. wodniste. Stwierdził, że jak mam tynki gipsowe, to po wylewce anhydrytowej gips do 1m będzie nasiąknięty. Jak to jest? Czy przy tynkach gipsowych trzeba inaczej wybierać wylewki? to jest fachman od wylewek, ale tylko cementowych. Ponieważ wylewki anhydrytowe są lane a on takich nie jest w stanie zrobić miksokretem, więc gada pierdoły... Szkoda mu oddać zlecenie. Betony też są wodniste, jastrychy cementowe też są wodniste. Jego wylewka cementowa ma wodę ale jest gliniasta. Nie wiem czy zrobi wylewkę pod parkiety czy deski podłogowe? Zapytaj. I napisz co odpowiedział> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 04.02.2017 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 ...Zapytaj. I napisz co odpowiedział> Witam ponownie, pytałem kilku i każdy mi gwarantuje, że półsuche wylewki nadadzą się pod terakotę, deski i parkiet. Mówił coś o max. odchyleniu 3 mm -czy to będzie rzeczywiście wystarczające? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 04.02.2017 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2017 Witam ponownie, pyta podkłady podłogowe pod wymienione pokrycia posadzkowe jak terakota 12N/mm2, pod parkiet 20N/mm2 a pod deski od 25/30N/mm2. Proszę go zapytać jaką wytrzymałość na ściskanie ma jego podkład podłogowy. Powinien a raczej musi zostawić oświadczenie, że jego podkład podłogowy posiada wytrzymałość np. 20N/mm2 +- 10%. Oczywiście wykonanie takiego podkładu podłogowego kosztuje więcej. Kruszywo jest droższe od piasku, do tego pewnie plastyfikator ograniczający ilość wody zarobowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adaxis 05.02.2017 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2017 (edytowane) Dzięki jarekkur!Pod deski wyższe wymagania niż pod parkiet? EDIT: Gość gada, że dodaje kruszywo gruboziarnisty piasek i wylewki półsuche są OK, nawet pod parkiet! -Co kolega na to? Edytowane 8 Lutego 2017 przez Adaxis aktualizacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 26.08.2017 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2017 To jak z tym anhydrytem z Lafarga? Czy można na anhydrycie kłaść kafelki na klej? Co z tym mleczkiem? Czy zawsze trzeba je szlifować? Ktoś mi mówił, że wystarczy zmieść, wygrzać i można kleić płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
termolit 21.09.2017 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2017 To jak z tym anhydrytem z Lafarga? Czy można na anhydrycie kłaść kafelki na klej? Co z tym mleczkiem? Czy zawsze trzeba je szlifować? Ktoś mi mówił, że wystarczy zmieść, wygrzać i można kleić płytki. wszystkie pytania na temat klejenia szlifowania mleczka już dawno były przedstawione na forum. Jest kilku producentów, jedne materiały się szlifuje, drugie nie - kwestia wyboru. My szlifujemy nasze wylewki, można też je 'zamiatać' potrzebna porządna szczota i trochę czasu. Inna sprawa, że firma która wykonuje wylewkę, powinna ją też szlifować. Generalnie powinno się wykonać wygrzewanie, szlifowanie, gruntowanie, klejenie - w innym wątku podaje nazwy produktów. większość też informacji na temat anhydrytu jest od dawna do poczytania na naszym blogu, łącznie z pomieszczeniami mokrymi, kaflami, drewnem, ogrzewaniem podłogowym http://www.termolit.pl/blog/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts