fcgocek 03.02.2016 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Witam wszystkich, chcialem sie was poradzic w wyborze pieca z podajnikiem. Gdyż ilu instalatorow tyle opini a ja chce piec dobry a nie taki bo montujemy go zawsze.... a więc z polecenia w gre wchodza takie firmy jak GALMET DEFRO STELMARK OGNIWO TEKLA KAMEN... Który z podanych polecacie najbardziej oczywiscie jakość cena oraz cena-jakość... Chciałem też poradzić się na temat doboru mocy ? Dom o powierzchni okolo 170m2 w tym garaz który też będzie dogrzewany. Dół podłogówka okolo 50m2 , góra ogrzewanie podłogowe w łazience około 20m2 reszta grzejniki... ściana pustak 25cm + styropian 15cm... styropian podłoga 15cm... okna 3 szybowe, strop dach wełna okolo 35cm. Z góry dzięki za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 03.02.2016 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 cieplowlasciwie.pl od tego zacznij . Będziesz wiedzieć jakiej mocy szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.02.2016 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 A najlepiej profesjonalne OZC.Na "oko" to 10kW załatwi sprawę, jeśli rozważasz kocioł z podajnikiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcgocek 03.02.2016 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 Tak będzie to kocioł z podajnikiem, + ogrzewanie wody przez cały rok... myślę o piecu około 15-17 KW czy nie będzie za duży ? Na stronie ciepło właściwe wyszło mi 7 KW zapotrzebowania. Czy ktoś może się wypowiedzieć jeszcze na temat firm kotłów które podałem ? Którą wybrać ? Lub chociaż wyeliminujcie część żeby ułatwić mi wybór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 03.02.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2016 (edytowane) Czyli widzisz czego Ci potrzeba i jak widać nie potrzebujesz 15 czy 17kW Moje "oko" nie najgorzej "widzi" choć wiedziałem że te 10 to i tak będzie z górką. Z tych kotłów które wymieniłeś zastanowiłbym się nad małym Kamenem Multi 10kW. Edytowane 3 Lutego 2016 przez karoka65 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fcgocek 04.02.2016 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Interesuje mnie jeszcze opinia kogoś na temat kotła firmy Galmet, gdyż jedna osoba mi go bardzo zachwalała ? Może ktoś miał styczność z kotłami tej firmy i może coś o nich powiedzieć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 04.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Interesuje mnie jeszcze opinia kogoś na temat kotła firmy Galmet, gdyż jedna osoba mi go bardzo zachwalała ? Może ktoś miał styczność z kotłami tej firmy i może coś o nich powiedzieć ? Ja mam galmeta eko gt 12kw i jestem zadowolony. Wymiennik prosty do czyszczenia a palnik to prosta konstrukcja pancerpola. Polecam ten kociol pod warunkim, ze bedziesz palil eko. A znajac realia to niczym innym nie bedziesz chcial. Ogolnie to za ta kase warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts