Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

dach -ponad 50 000 PLN

bartolini

Recommended Posts

izat,

to jak dodasz do tego okna w ilości ok. 10 plus obróbki i rynny to moooże się zamkniesz w 100tys

a jak doliczysz ocieplenie dachu - wełna, g-k, robocizna to jeszcze z 50tys

wychodzi na to, że za koszt Twgo dachu co niektórzy fotumowicze budują całe domy

ale taki jest urok naszych projektów indywidualnych

• 3 weeks później...

Mój dach to ok 160m2, dwa dachy dwuspadowe połączone ze sobą

więźba 3500 drewno, ok 300zł. wkrętaki, łatki itp, robocizna 2000zł.

osb i papa podkładowa na welonie szklanym ok 4400zł.

gont bitumiczny-tegola, obróbki blacharskie, orynnowanie Gamrat z robocizną 15 500zł. = Razem ok 26 000zł./160m2 koszt 162,50zł./m2

• 3 weeks później...
bartolini, pooglądaj dobrze te okna połaciowe ROTO. Ja przegladałam wszystkie okna równiez w domach po kilku latach uzytkowania i tak na dobra sprawę to warto brac tylko VELLUXA. Ja go nie wzięłam z powodu systemu zamykania (u góry okna) - natomiast jakość ma najlepszą (cene niestety też). Ostatecznie zdecydowałam sie na okna BRASS, ale ja mam wymiary 78*148 - i do tego 4 sztuki. Po negocjacjach w marcu zapłaciłam za nie po 1000,00PLN od sztuki (za kompletne okno z kołnierzem).

dzięki Aldonka za uwagę,

jeszcze okien nie kupiłem ,choć nastąpi to pewnie w przeciągu kilku tygodni.Pewnie i tak nie zdecyduję się na wszystkie okna ( 10 ! ),ponieważ poddasze będzie użytkowe ,ale za kilka lat-najwcześniej :-) ) Może pomyślę o braas-mam ten system ,więc może upuścik na okna się da zrobić ...

pozdrawiam

• 2 weeks później...

W tym roku to samo przechodziłam dach 500 m2 coś 50 000 PLN jeszcze nie zdążyłam wszystkiego podliczyć . Kryty blachodachówką 2 wyłazy dachowe nie ma jeszcze rynien które po wstępnym przeliczeniu ok 5000 PLN. Ale cieszę się że mam to już poza sobą bo jest to chyba największy jednorazowy wydatek na budowie (bo pół dachu zrobić nie można!!!)

Pozdrawiam