Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

thomas ładny nawet, zwłaszcza gdy ogórd od wschodu, a sąsiad od północy wg szkicu oczywiście.

Ale, no bo trzeba cos znależć:

1) garaż trochę wąski, jeżeli bryczka w skali. No chyba ,że będziesz wcofywał do garażu. W przeciwnym wypadku, jak bedziesz chciał szeroko otworzyć drzwi autka to do pomieszczenia gospodarczego dookoła wozu, a wtedy nie ma miejsca na charakterystyczne dla garaży regały. A warto je mieć tutaj, bo stryszek nad garażem można przerobić na pokój do pracy, a wtedy zamiast połaciowego, lepiej zrobić okno w szycie ściany,

2) balkon koniecznie należy przegrodzić, w przeciwnym razie małolat z 3 może podglądać bara bara w 2 (no chyba, że ktoś lubi :wink: ),

3) sprawdziłbym na przekroju czy aby taka ładna wanna narożna w nie będzie z przeznaczeniem dla garbatego. No chyba, ze najpierw wyskakuje się z wanny, a potem na środku łazienki się wyciera (łazienkę oczywiście :wink: )

Ale ogólnie, ładna prosta bryła

kroyena- dzięki że' ładny nawet'-ale będzie to lustrzane odbicie, tzn. garaż od północy,a taras od południa, wybrałem taki dom bo mam małą działkę(500m2), w garażu nie będzie BMW(bryczka-fajny fiat),powiększam łazienkę (będzie sauna :D )- nad garażem pokój rekraacyjny-bez okna połaciowego -okno w scianie północnej(masz rację),wanna -celna uwaga ,zobaczę jak będą sciany,co do bara-bara niech patrzą niech się uczą (to będzie pokój gościnny....) :D

• 1 month później...
  • 5 months później...
  • 1 month później...
Ja mam projekt Romina. Ale poddałem go adaptacji. to znaczy w samym domu nie zrobiłem większych zmian , natomiast dobudowałem garaż. Jedyny mankament jest taki, że biuro nie ma dużego plotera. I w skali 1:50 mam tylko połowę domu a drugiej się trzeba domyślać. Ogólnie wykonawca się nie czepiał. ( Np u sąsiada architekt zapomniał o murłacie i wieńcu (sic. )) Ogólnie mnie projekty Archigraphu bardzo się podaobają.

• 5 years później...

trochę czasu minęło, u mnie cisocia w stanie zamkniętym, chętnie będę obserwował wątek, może ktoś fotke aktualną dorzuci. ps.

poszerzyłem garaż do 4,5m wewn, pokój nad garażem z oknem pionowym, całe poddasze podniosłem na 4pustaki maxy, nie ma problemu z wanną i pokoje tez dużo bardziej przestrzenne.