Angie 18.07.2004 23:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2004 Bardzo liczę na Waszą pomoc w następującej kwestii. Rura kanalizacyjna wychodzi w moim projekcie z domu do garazu a tam jest rewizja (pod podloga) i zwrot o 90 stopni i do szamba. Jestem na etapie czekania na pozwolenie ale wlasnie zaczynają mnie ogarniac wątpliwości, czy ta rewizja w garazu nie bedzie skutkować przykrymi zapachami? Moze jeszcze daloby sie to zmienic. Prosze poratujcie swoimi doswiadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 19.07.2004 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Prawidłowo zamontowana rewizja i dokręcona nie ma prawa skutkowac przedostawaniem się jakichkolwiek zapachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angie 19.07.2004 14:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 Krzysztof, wielkie dzięki za te krzepiące słowa. Czy jeszcze ktoś z forumowiczów ma jakieś doświadczenia, opinie w tej kwestii? Liczę na Wasze szerokie doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwp 19.07.2004 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2004 ja mam w kotłowni połączonej z łazienką i nie odczuwam żadnych aromatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 20.07.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 czy stosujecie rewizje kanalizacyjne?; jeśli tak to w którym miejscu?ja mam już kanalizację pod chudziakiem i wyprowadzoną 0,5 m nad chudziak (główny pion); od tego miejsca pójda rozgałęzienia do kuchni, pom gosp, i na pietro do łazienki - czy w którymś miejscu (w głównym pionie) powinienem zrobić rewizje (np 1 m nad chodziakiem)?dodam, że główny pion kanalizacyjny będzie u mnie schowany w dodatkowym szachcie komina (rura fi 110 w kominie 14x14 z cegły i wyprowadzenie ponad dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 20.07.2004 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Cóż, przyznam się, że nie mam rewizji - nie pomyślałym, zapomniałem... Ale czy będzie potrzebna - rory pionowe fi 110, pod podłogągarażu fi 160 , spadki zachowane. czym to ma się w domku zapchać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Angie 20.07.2004 23:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Ja pytam o "studzienkę rewizyjną" (chyba tak to się nazywa), to jest takie cos co jest potrzebne gdy scieki wyprowadza się z budynku a następnie muszę skręcić (90 stopni) aby dotrzeć do szamba. O taką właśnie rzecz pytam, czy ktos ma to w jakimś pomieszczeniu gospodarczym lub garazu? I dziekuje jeszcze raz za wszystkie wskazówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olmiś 21.07.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 To ja myslałem o czyms innym - "klapce" na pionie kanalizacyjnym.Stodzienka - o ile w ogóle to na dworzu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 21.07.2004 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 czy stosujecie rewizje kanalizacyjne?; jeśli tak to w którym miejscu? ja mam już kanalizację pod chudziakiem i wyprowadzoną 0,5 m nad chudziak (główny pion); od tego miejsca pójda rozgałęzienia do kuchni, pom gosp, i na pietro do łazienki - czy w którymś miejscu (w głównym pionie) powinienem zrobić rewizje (np 1 m nad chodziakiem)? dodam, że główny pion kanalizacyjny będzie u mnie schowany w dodatkowym szachcie komina (rura fi 110 w kominie 14x14 z cegły i wyprowadzenie ponad dach) radzicie robić rewizje w pionie czy nie robić??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 21.07.2004 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2004 nie pamietam dokladnej tego nazy (przykanalik czy jakos takos - albo cos mi sie w nazewnictwie pomerdalo )ale niestety - bedzie to wygladalo tak ze zakopia ci kilka kregow pozniej na dole zaleja betonem i w nim zrobia cos na wzor korytka pod kontem 90 stopni - mam tez cos takiego cle w innym celu stworzone i na zewnatrz Nie ma co ukrywac - nie zakryjesz tego szczelnie na tyle by nie smierdzialo w srodku Pomysl - czy zgodza sie na inne rozwiazanie - rury kanalizacyjne PCV 150 i lagodny luk - np. dwa kolana po 45 stopni i w miejscu dostepnym normalna rewizja z deklem zakrecanym z uszczelka - wtedy dopiero szczelnosc zachowasz i zapachy wydostana sie tylko prze przepychaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 22.07.2004 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 tak w temacie "zapachów"Mam rozłożoną w domu kanalizę. Fakt,że nie podłączone żadne urządzenia poki co, ale zauważyłem że w czasie dużęj ulewy rurami od kanalizy nieżle dmucha powietrze, o zapachach z tym zwiazanych nie wspomnę. Czy po podłączeniu wc itd. to zjawisko zaniknie? Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2004 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 wszystkie zjawiska ustapia gdyz kazdy element jaki zamontujesz ma w sobie lub dodatkowo syfon ktory woda zamyka otwor czyniac go szczelnym - o ile do jednej rusy kanalizacyjnej media w lazience w odpowiedni sposob podlaczyles - przy zlym takim montazu moze okazac sie ze spuszczajac wode w WC podcisnienie wyssie ci wode z np. umywalki i tym samym nie bedzie "korka" wodnego Mimo ze wszystkie poradniki o tym pisza takie "kwiatki" sie zdarzaja i jest sprawa smierdzaca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Thom35 22.07.2004 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Piony sa oczywiśie odpowietrzone. nie wszedzie dało się wyjśc ponad dach, ale w tym przypadku zamontowano napowietrzacze. Niepokoi mnie siła z jaką dmucha z tych rur. Zjawisko nasila się szczegolnie podczas deszczu. pewnie ma to związek z "pompowaniem" strumienia powietrza przez pietrzącą si wode w kanalizacji. Z tego wniosek że sporo sąsiadów wzdłóż ulicy podłączyło spływ deszczówki do kanalizy. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2004 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 ja mowilem nie o odpowietrzeniu lecz kolejnosci przylaczen a to zjawisko jesli masz rure glowna w ulicy najprawdopodobniej wlasnie tym jest spowodowane No coz - przepisy mowia cos innego - ale kto zwraca uwage na przepisy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 22.07.2004 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 czy stosujecie rewizje kanalizacyjne?; jeśli tak to w którym miejscu? ja mam już kanalizację pod chudziakiem i wyprowadzoną 0,5 m nad chudziak (główny pion); od tego miejsca pójda rozgałęzienia do kuchni, pom gosp, i na pietro do łazienki - czy w którymś miejscu (w głównym pionie) powinienem zrobić rewizje (np 1 m nad chodziakiem)? dodam, że główny pion kanalizacyjny będzie u mnie schowany w dodatkowym szachcie komina (rura fi 110 w kominie 14x14 z cegły i wyprowadzenie ponad dach) radzicie robić rewizje w pionie czy nie robić??? a co w temacie rewizji w głównym pionie kanal fi 110? trzeba robić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 22.07.2004 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 czy stosujecie rewizje kanalizacyjne?; jeśli tak to w którym miejscu? ja mam już kanalizację pod chudziakiem i wyprowadzoną 0,5 m nad chudziak (główny pion); od tego miejsca pójda rozgałęzienia do kuchni, pom gosp, i na pietro do łazienki - czy w którymś miejscu (w głównym pionie) powinienem zrobić rewizje (np 1 m nad chodziakiem)? dodam, że główny pion kanalizacyjny będzie u mnie schowany w dodatkowym szachcie komina (rura fi 110 w kominie 14x14 z cegły i wyprowadzenie ponad dach) radzicie robić rewizje w pionie czy nie robić??? a co w temacie rewizji w głównym pionie kanal fi 110? trzeba robić czy nie? w sumie instalacje masz z PCV - ona dzieki gladkosci scianek czestych rewizji nie wymaga (mnie w projekcie wstalili az 4) ale tuz przed wejsciem w posadzke zrobilbym jednak - tak na wszelaki sluczaj - ja na takie rozwiazanie sie zdecydowalem tuz nad posadzka garazu i ani razu do tej pory nie bylo zagladane - bo i po co jak jest OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts