Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Schody jaka cena za 18 stopni schodów drewnianych ?

haito

Recommended Posts

Chciałem zrobić schody, teraz są betonowe, chciałbym je obłożyć dębiną i zrobić barierki. Oczywiście szukam firmy co mi to zrobi. Jedna firma oferuje ok 6000 zł za takie coś. Schody są standardowych wymiarów czyli 100cm szerokości 19cm wysokości, 26 szerokość stopnia, na środku zabieg. Czy taka cena jest realna, czy to nie za zbyt tanio ?

Na co zwracać uwagę ? Tak aby potem nie było przykrości. Na co lepiej kleić takie schody ? Na piankę czy na kleje ? Po czym rozpoznać czy taka firm jest porządna czy nie ?

Pozdrawiam

Chciałem zrobić schody, teraz są betonowe, chciałbym je obłożyć dębiną i zrobić barierki. Oczywiście szukam firmy co mi to zrobi. Jedna firma oferuje ok 6000 zł za takie coś. Schody są standardowych wymiarów czyli 100cm szerokości 19cm wysokości, 26 szerokość stopnia, na środku zabieg. Czy taka cena jest realna, czy to nie za zbyt tanio ?

Na co zwracać uwagę ? Tak aby potem nie było przykrości. Na co lepiej kleić takie schody ? Na piankę czy na kleje ? Po czym rozpoznać czy taka firm jest porządna czy nie ?

Pozdrawiam

Temat schodów to temat rzeka. Chcesz mieć porównywalne wyceny musisz pytać o to samo.

Wiadomo schody do pomiarów każdy dostanie takie same.

Podana cena wskazuje na schody niskobudżetowe.

Materiał: Czy to będą trepy w całości dębowe? Żeby nie były obłogowane. Jeżeli w całości to czy drewno będzie na mikrowczepy czy lite.

Poniżej link do dziennika jakie są różnice:

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?225357-Budujemy-dom-projekt-indywidualny/page23

Szczegóły barierki- trzeba dokładnie określić co wam się podoba ( same szczebelki mogą kosztować 750zł)

Montaż:

Powinny być montowane na piance niskoprężnej oraz kołkach ( są takie specjalne, których później nie widać - wcale nie trzeba zaślepek)

Ogólnie szukaj firmy z historią i z polecenia.

• 1 month później...