Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Reklamacja drzwi tymex

Recommended Posts

Witam

Jestem nieszczęśliwym posiadaczem drzwi zewnętrznych producenta tymex

Po zakupie i bardzo długim okresie oczekiwania ( zamówienie około dwa tygodnie dotarły po ponad miesiącu) wreszcie otrzymałem drzwi. błąd, że je odebrałem.

drzwi zamontowała mi firma, która wykonywała w tym czasie remont (kolejny błąd) podczas zimy okazało się, iż w dolnej części skrzydła powstaje szczelina około kilku mm przez którą niemiłosiernie wieje. zgłosiłem reklamację w odpowiedzi dostałem informację, iż "odkształcenie drzwi powinna być zauważona podczas montażu. z racji tego reklamacji nie uznajemy". Przyszło lato i szczelina niemalże zniknęła, kolejna zima i to samo wieje jak do stodoły - powtórna reklamacja.

Przyjechał pan specjalista z firmy Tymex wydarł się na mnie z pretensjami że dlaczego zgłaszamy reklamację. W piśmie zwrotnym otrzymałem informację, iż drzwi zostały nieprawidłowo zamontowane w skutek czego nastąpiło odkształcenie drzwi.

Biorę więc poziomicę w dłoń i sprawdzam: okazuje się rzeczywiście, iż pozioma część futryny pod nadprożem rzeczywiście nie jest idealnie w poziomie. Pytanie czy to ma jakikolwiek wpływ na odchylanie się (paczenie) drzwi w ich dolnej części?? Czy mogłoby to mieć jakikolwiek związek przyczynowo skutkowy?? Dodam, iż drzwi nie zacierają o futrynę w żadnym miejscu.

Poniżej foto odchylenia od poziomu oraz szczelina w dolnej części - widać jak przebija światło z zewnątrz.

szczelinaDrzwi.jpg

Poziom.jpg

20160204_220741.jpg