madcap 04.02.2016 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam Jestem nieszczęśliwym posiadaczem drzwi zewnętrznych producenta tymex Po zakupie i bardzo długim okresie oczekiwania ( zamówienie około dwa tygodnie dotarły po ponad miesiącu) wreszcie otrzymałem drzwi. błąd, że je odebrałem. drzwi zamontowała mi firma, która wykonywała w tym czasie remont (kolejny błąd) podczas zimy okazało się, iż w dolnej części skrzydła powstaje szczelina około kilku mm przez którą niemiłosiernie wieje. zgłosiłem reklamację w odpowiedzi dostałem informację, iż "odkształcenie drzwi powinna być zauważona podczas montażu. z racji tego reklamacji nie uznajemy". Przyszło lato i szczelina niemalże zniknęła, kolejna zima i to samo wieje jak do stodoły - powtórna reklamacja. Przyjechał pan specjalista z firmy Tymex wydarł się na mnie z pretensjami że dlaczego zgłaszamy reklamację. W piśmie zwrotnym otrzymałem informację, iż drzwi zostały nieprawidłowo zamontowane w skutek czego nastąpiło odkształcenie drzwi. Biorę więc poziomicę w dłoń i sprawdzam: okazuje się rzeczywiście, iż pozioma część futryny pod nadprożem rzeczywiście nie jest idealnie w poziomie. Pytanie czy to ma jakikolwiek wpływ na odchylanie się (paczenie) drzwi w ich dolnej części?? Czy mogłoby to mieć jakikolwiek związek przyczynowo skutkowy?? Dodam, iż drzwi nie zacierają o futrynę w żadnym miejscu. Poniżej foto odchylenia od poziomu oraz szczelina w dolnej części - widać jak przebija światło z zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek860 11.02.2016 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Sprawdzałeś czy skrzydło nie jest wypaczone? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarysiaMarysia 11.02.2016 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Sprawdzałeś czy skrzydło nie jest wypaczone? Jak to trzeba zrobić? Jeżeli skrzydło jest wypaczone i to wypaczenie jest rzędu 2-3 milimetry to jak je rozpoznać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beskidziak 11.02.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Jak to trzeba zrobić? Jeżeli skrzydło jest wypaczone i to wypaczenie jest rzędu 2-3 milimetry to jak je rozpoznać? Trzeba wziąść w miarę długą poziomice i zmierzyć pion na obu końcach skrzydła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ClNEK 11.02.2016 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2016 Nie wystarczy przemontowac prog blizej skrzydla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts