GarvielLoken 04.02.2016 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2016 Witam to moj pierwszy post wiec prosze o wyrozumiałosc;) Sprawa jes taka ze mam salon o powierzchni okolo 38m2 w ktorym sam wykonałem sufit na stelażu jednopoziomowym jednokierunkowym.Problem zaczał sie juz po około roku mianowice wiekszosc połaczen popekala i sa widoczne zarówno prostopadle jak i równolegle pekniecia Na łaczenia uzylem siatki zatopionej w uniflocie a ta to gipsar jakis z polimerami wzmocniony gładz Salon słuz mi głownie do ogladania filmow i słuchania muzyki i tu sie zaczał problem bo głosniki wprawiaja sufit w potezne wibracje a cicho słuchac nie lubie zwłaszcza filmów bass zmasakrował sufit.Czy istnieje jakies rozwiazanie zrobienie nowego sufitu jak tak to jakim sposobem czy konstrukcja krzyzowa pomoze ? podwójne połozenie płyt Gk?(dwie warsty przekladka)mysłalem o zrobieniu konstrukcji z osb a na to siatka i gładz lub regipsy ale nie wiem czy to pomoze Prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Metpol 23.03.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Gładka płyta gk odbija dźwięk i duże natężenie w szczególności basów może doprowadzić do drgania sufitu i powstawania pęknięć. W tym przypadku najtaniej jest zamontować ( przykleić ) do istniejącego sufitu materiał dźwiękochłonny ( panel akustyczny, pułapki basowe, piramidki akustyczne, lub jakieś maty akustyczne). Można wymienić zwykłą płytę gk na dźwiękochłonną, lub rozebrać cały sufit i zainwestować w sufit modułowy dźwiękochłonny. Jest na rynku kilka rodzajów tego sufitu i można dobrać do własnych potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts