Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gracjan z garażem 1-st 114m parterówka

Recommended Posts

Witam

Czy ktoś z szanownych forumowiczów budował ostatnimi czasy parterówke z kopertą 110-120m + garaż jednostanowiskowy?

Po głowie chodzi mi ten projekt do niewielkich modyfikacji:

http://extradom.pl/projekt-domu-gracjan-z-garazem-1-st-WRF1639

Po doświadczeniach mojej rodziny stwierdziłem że nie bede budować dużego domu- a myśle ze taki spokojnie wystarczy do rodziny 2+1 lub 2+2.

Ok wiec tak działka jest 24X41 wiec myślę ze sie zmieści. Kanalizacja, woda w drodze - planuje też wykopanie studni.

Troche gotówki odłożone reszta kredyt lecz nie przeznacze wiecej jak 350 tyś na dom w którym bede mógł juz zamieszkać (bez elewacji podjazdów i ogrodzenia) - bo poprostu na wiecej mnie nie stać.

Wiadomo że wszystko zalezy co chce mieć a wiec bez szaleństw - porotherm 25, strop drewniany, podłogówka po calości i chyba kocioł na ekogroszek (bo na pc raczej pieniedzy nie starczy) a wiec kominy też wchodzą w gre.

Dach dachówka ceramiczna, blachodachówka lub gont zaleznie od kosztów SSZ

Co do prac:

SSZ firma

Reszta sys gospodarczym

Ocieplenia poddasza zabudowa K-G, Gipsy, malowanie, drzwi wew - samemu

Jak myślicie panowie ile bedą kosztować pojedyncze etapy takiego budynku

Stan zero - wiadomo tutaj bedzie drogo - parterówka duża powierzchnia a wiec fundamenty droższe niż domu z poddaszem

stan SSO

stan SSZ

z dachem krytym dachówką ceramiczną średniej klasy.

I teraz czy brać sie za taki dom z takimi pieniędzmi czy lepiej dać sobie spokój i zainteresować sie podobnej wielkości domem 2 spadowym z poddaszem użytkowym (choc parterówki są dla mnie numer 1.)

Proszę o opinie oraz osoby które coś podobnego budowały w zeszłym roku (parter,koperta) jak z kosztam?i

I odrazu dziekuje za cenne rady