marcuso86 05.02.2016 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 WitamCzy ktoś z szanownych forumowiczów budował ostatnimi czasy parterówke z kopertą 110-120m + garaż jednostanowiskowy?Po głowie chodzi mi ten projekt do niewielkich modyfikacji:http://extradom.pl/projekt-domu-gracjan-z-garazem-1-st-WRF1639 Po doświadczeniach mojej rodziny stwierdziłem że nie bede budować dużego domu- a myśle ze taki spokojnie wystarczy do rodziny 2+1 lub 2+2. Ok wiec tak działka jest 24X41 wiec myślę ze sie zmieści. Kanalizacja, woda w drodze - planuje też wykopanie studni.Troche gotówki odłożone reszta kredyt lecz nie przeznacze wiecej jak 350 tyś na dom w którym bede mógł juz zamieszkać (bez elewacji podjazdów i ogrodzenia) - bo poprostu na wiecej mnie nie stać. Wiadomo że wszystko zalezy co chce mieć a wiec bez szaleństw - porotherm 25, strop drewniany, podłogówka po calości i chyba kocioł na ekogroszek (bo na pc raczej pieniedzy nie starczy) a wiec kominy też wchodzą w gre.Dach dachówka ceramiczna, blachodachówka lub gont zaleznie od kosztów SSZ Co do prac: SSZ firmaReszta sys gospodarczymOcieplenia poddasza zabudowa K-G, Gipsy, malowanie, drzwi wew - samemu Jak myślicie panowie ile bedą kosztować pojedyncze etapy takiego budynkuStan zero - wiadomo tutaj bedzie drogo - parterówka duża powierzchnia a wiec fundamenty droższe niż domu z poddaszem stan SSOstan SSZz dachem krytym dachówką ceramiczną średniej klasy. I teraz czy brać sie za taki dom z takimi pieniędzmi czy lepiej dać sobie spokój i zainteresować sie podobnej wielkości domem 2 spadowym z poddaszem użytkowym (choc parterówki są dla mnie numer 1.) Proszę o opinie oraz osoby które coś podobnego budowały w zeszłym roku (parter,koperta) jak z kosztam?iI odrazu dziekuje za cenne rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts