johnnyopiegmail.com 05.02.2016 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Witam! Chciałbym podłączyć roletę pod prąd. Mam takie oto kable i takie włączniki jak na załączonych obrazkach. Niestety w żadnej konfiguracji roleta nie chce się zwijać ani rozwijać. Pozdrawiam i proszę o pomoc!!![ATTACH=CONFIG]345785[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]345786[/ATTACH] Edytowane 5 Lutego 2016 przez [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.02.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 A gdzie przewód od rolety ?Istnieje chociaż ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnnyopiegmail.com 05.02.2016 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Są to wszystkie kable na których wcześniej roleta chodziła i które są w puszce, nic więcej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.02.2016 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Rozumiem, że napięcie jest na przewodzie lewym, natomiast odpływ do rolety to 4 żyły przewodu prawego.Wobec tego podłączenie zgodnie z http://forum.muratordom.pl/showthread.php?240416-podłaczenie-rolet-zewnętrznych-do-prądu-z-gniazdkapost #2 (informacja uzupełniająca w #5) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnnyopiegmail.com 05.02.2016 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Cz y mogę mieć jeszcze jedna prośbę... Aby wytłumaczyć mi na podstawie zdjęć które wstawiłem które kable do których "gniazd" w gniazdku podłączyć? Dziękuję za pomoc. Dam znać czy działa po powrocie do domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.02.2016 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) No przecież proste.- żyła z-ż lewego przewodu do żyły udającej z-ż prawego (owiniętej taśmą o tej samej barwie)- żyła niebieska j.w. do niebieskiej prawego- żyła czarna (fazowa) lewego przewodu do zacisku L łącznika żaluzjowego- dwie żyły prawego przewodu (czarna i brązowa) pod zaciski wyjściowe tegoż łącznika (jeżeli działa odwrotnie, zamienić je miejscami) Podłączenie powyższe wykonujemy beznapięciowo, przy wyłączonym bezpieczniku (żeby nie było, że nie ostrzegałem). Edytowane 5 Lutego 2016 przez elpapiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnnyopiegmail.com 05.02.2016 17:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Jest postęp,zaluzjasie zamyka. Czy jest to mój błąd, że działa tylko w jedną stronę, czy moze przełącznika. Są na nim narysowane strzałka wchodzą przy L oraz dwie wychodzące? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
johnnyopiegmail.com 05.02.2016 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nawet jeśli brązowy i czarny z prawej strony zamienię miejscami roleta nie chce się podnieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 05.02.2016 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 No to już tylko ... elektryk."Przedzwoni" przewody, podepnie właściwe żyły we właściwe miejsca i po bólu.Może źle oznakowane, może barwa żył nie pełni tej funkcji, do jakiej jest przeznaczona itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts