Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dobrzy fachowcy od izolacji i wentylacji na Mazowszu?

licho1

Recommended Posts

Mieszkam w Błoniu pod Warszawą.

Ostatnia zima pokazała szereg problemów związanych z izolacją i wentylacją.

Kilka lat temu pewna grupa "fachowców" robiła mi w sezonie przedwiośnia adaptacje poddasza.

Kwiatki które po tym zostały:

- Brak wentylacji na poddaszu

- Popękane tynki przy suficie g-k na około pokoju

- Grzyb w rogu pokoju na styku zachodniej ściany zewnętrznej ze ściana nie ogrzewanego i słabo odizolowanego bliźniaka sąsiada.

Moi rodzice budowali dom w podobnym czasie gdy budował sąsiad. Ściana moja nie została odizolowana od jego domu gdyż on twierdził że niedługo skończy i zamieszka w domu. Dom stoi pusty do dziś.

Kanał wentylacyjny typu zetka w kuchni z którego non stop zawiewa zamiast wyciągać.

Szukam solidnego wykonawcy który pomógł by mi to naprawić.

Myślałem o termowizji, może ocieplenia ścian od wewnątrz tymi pustakami Ytonga. Nie wiem czy izolacja dachu nie jest do poprawy bo latem jest ponad trzydzieści a zimą 18-19 stopni.

Szukam solidnych fachowców którzy by coś tu doradzili. Opracowali jakiś kosztorys ile to wszystko będzie kosztowało.

Czy znacie kogoś solidnego kto działa na Mazowszu?

Edytowane przez licho1