licho1 05.02.2016 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Mieszkam w Błoniu pod Warszawą.Ostatnia zima pokazała szereg problemów związanych z izolacją i wentylacją.Kilka lat temu pewna grupa "fachowców" robiła mi w sezonie przedwiośnia adaptacje poddasza.Kwiatki które po tym zostały:- Brak wentylacji na poddaszu- Popękane tynki przy suficie g-k na około pokoju- Grzyb w rogu pokoju na styku zachodniej ściany zewnętrznej ze ściana nie ogrzewanego i słabo odizolowanego bliźniaka sąsiada.Moi rodzice budowali dom w podobnym czasie gdy budował sąsiad. Ściana moja nie została odizolowana od jego domu gdyż on twierdził że niedługo skończy i zamieszka w domu. Dom stoi pusty do dziś.Kanał wentylacyjny typu zetka w kuchni z którego non stop zawiewa zamiast wyciągać.Szukam solidnego wykonawcy który pomógł by mi to naprawić.Myślałem o termowizji, może ocieplenia ścian od wewnątrz tymi pustakami Ytonga. Nie wiem czy izolacja dachu nie jest do poprawy bo latem jest ponad trzydzieści a zimą 18-19 stopni. Szukam solidnych fachowców którzy by coś tu doradzili. Opracowali jakiś kosztorys ile to wszystko będzie kosztowało.Czy znacie kogoś solidnego kto działa na Mazowszu? Edytowane 8 Lutego 2016 przez licho1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts