Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Gaja, obserwuję....czytam i nie dowierzam, że można w takim tempie wybudować dom i go wykończyć :) a jednak się da...jesteście tego świetnym przykładem :) ogrom pracy z budową i przeprowadzką w tak krótkim czasie to duże wyzwanie ale najważniejsze, że sprawa sprzedaży domu zakończyła się pozytywnie. Znam ten ból, co zrobić z rzeczami po sprzedaży lokum...nasz dobytek jest w kilku miejscach (rodzina i znajomi) ale jak człowiek stanie pod ścianą to zawsze coś wymyśli :) trzymam kciuki i jak najmniej stresu :)

O to, to to właśnie :D ..... głupio codziennie zostawiać emotka na znak, że się było ;)

No to prawda... ja też mam podobne dylematy :)

A w sprawie kuchni jeszcze nie mam nowych doniesień - pan jakiś zapracowany i ostatecznie umówiliśmy się dopiero na jutro.

Ogrodzenie się robi - widziałam wczoraj rano, już były wszystkie słupki; może dzisiaj już da się coś sfotografować?

Dzisiaj sprzedaliśmy!

Ku pocieszeniu wszystkich, którzy boją się, że nie sprzedadzą - uda się :)

Ale jestem tak zmęczona, jakbym przerzuciła tonę węgla...stres... więc nawet się nie cieszę. Chociaż wszystko przebiegło pomyślnie, bez żadnych niespodzianek.

Mamy miesiąc na wyprowadzenie się - niewiele - więc od jutra zaczynam pakowanie.

Dzisiaj sprzedaliśmy!

Ku pocieszeniu wszystkich, którzy boją się, że nie sprzedadzą - uda się :)

Ale jestem tak zmęczona, jakbym przerzuciła tonę węgla...stres... więc nawet się nie cieszę. Chociaż wszystko przebiegło pomyślnie, bez żadnych niespodzianek.

Mamy miesiąc na wyprowadzenie się - niewiele - więc od jutra zaczynam pakowanie.

Oj Ewcia,żeby to zawsze przebiegało tak różowo! Trochę Ci zazdroszczę, ale jeszcze bardziej gratuluję.

Spokojnej nocy ja pierwszej nocy po sprzedaży w starym moim nie moim domu czułam się dziwnie...

A ja pierwszą - dzisiejszą - noc po sprzedaży nareszcie przespałam spokojnie :) bo ostatnio było tak sobie...

Dziewczyny, dziękuję za gratulacje i że towarzyszycie mi w tej wyboistej drodze!

Teraz jeszcze tylko ogarnąć logistykę pakowania i przeprowadzki, ale to się zrobi.

TAR - u Ciebie rzeczywiście już tak blisko, zazdraszczam.

Ogrodzenie się robi - pewnie skończą dzisiaj lub jutro, na razie są 2 boki. Wiecie, nie jest to jakieś szczególne cudo, kompromis między estetyką a finansami, czyli panel druciany - ale jest niebrzydki, grafitowy i panowie robią bardzo dobrze, naprawdę fachowo; cieszę się, że się na nich zdecydowałam.

W tym kociołku sprzedażowym zawaliłam sprawę drzwi wewnętrznych; miałam zamówić wcześniej i jakoś tak zwlekałam... wreszcie spotkałam się wczoraj z panem i okazuje się, że mają bardzo długie terminy, a tu za 2 tygodnie przychodzi wykończeniowiec; niby mogliby mieć jedne tak od ręki, ale te mi się nie podobają ...spróbuję to jakos dzisiaj ogarnąć, może znajdę jakąs inną firmę.

Również wczoraj spotkałam się nareszcie z panem od kuchni i prawie dograłam sprawę - jeszcze tylko ostatecznie muszę się zdecydować na fronty; waham się między 2-3 odcieniami. Pan był zaskoczony moimi decyzjami :) Że jednak nie robię białej kuchni, że chcę lodówkę wolnostojącą, że blat ma być "betonowy" ...chyba spodziewał się po starszej pani bardziej zachowawczego stylu :rotfl: