pestka56 23.09.2016 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) 11. Obudowa bezczelnie powielona z projektu Antonio Lupi, włoskiego guru od projektowania kominków. Pięknie wygląda bez kratek wwiewnych i wywiewnych. Niestety kominek musi je mieć, więc pewnie trzeba je będzie malować na kolor obudowy. Thorma jest lekko zagłębiona, dzieki czemu poniżej wkładu jest mała półeczka, która chroni przed obsypaniem popiołem podłogi. Ponad wkładem część środkowaścianki jest poprowadzona ukośnie 12. Ta sama obudowa, ale pokryta tynkiem strukturalnym. Miało być a'la blacha miedziana Edytowane 23 Września 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 23.09.2016 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 8. można to nazwać portalem – cztery prostokątne plyty rżniące sie kolorem. Może być farba, ale można też dobrać 4 różne kamienie [ATTACH=CONFIG]368210[/ATTACH] ooo ta mnie sie bardzo podoba i az krzyczy o plyty tau corten - idealnie by sie wpasowały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 23.09.2016 06:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 pestka, zapisuję sobie Super! )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.09.2016 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 Wyszlo na to, że 3 sztuki się schowały Dokładam 13. Ramka z 3 warstw wycietej w U płyty grubości 2-3 cm 14. 15. Mutina Puzzle – kafelki spłynęły z obudowy wkładu i wtopiły się w podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.09.2016 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 (edytowane) Pestko, dziękuję! Są piękne!!! Rozważam sprawę między nr 4 a nr 9 (lub 10). W tym pierwszym - podoba mi się wysokość kominka i przepiękne kafle betonowe i w dodatku można sobie zaprojektować wzór i kolor - nie miałam pojęcia, że coś takiego istnieje! Drugi - fajne płytki ze strukturą, no i zajmuje mało miejsca; to dla mnie ogromny plus. A tak w ogóle - niesamowity jest nr 8. Jakoś jednak niestety nie grają mi te niskie obudowy z widoczną rurą, a poza tym wydaje mi się skomplikowane dobranie odpowiedniego kamienia. Jutro zmierzę wszystkie odległości i zdecyduję się ostatecznie na konkretny projekt. Rozumiem, że kratki sa z boku? A poza tym dzisiaj padam na pysk. Przeprowadziliśmy się przed 2 godzinami do "domu tymczasowego". Przez cały dzień pakowałam, biegając w kółko jak nie przymierzając chomik. A potem rozpakowywałam to, co przywieźliśmy tutaj. W satrym domu zostało jeszcze trocę rzeczy, jutro mamy zamiar zrobić z tym porządek. Poza tym jeszcze wszystkie akcesoria ogrodowe - narzędzia, taczki, miliony doniczek itp., ale tu mamy zgodę na zostawienie ich jeszcze na jakis czas w skladziku i sukcesywne przewożenie. Edytowane 24 Września 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.09.2016 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2016 O - jeszcze trzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Gaju, ja się cieszę, że udało mi się zrobić coś dla Ciebie, co troszeczkę pomoże. Ten czarny z kafelkami z Purpury (odkryte przez Mother of Natura ), to również mój faworyt. Kratki, tak oczywiście muszą być po bokach. Podaj mi wymiary ściany: Wysokość ściany ddocelową - Długość ściany - Odległość od drzwi do otworu wejścia do komina - Odległość od drzwi do wylotu doprowadzenia powietrza - Średnicę rury doprowadzającej powietrze - Odległość rury doprowadzającej powietrze od ściany - Rozrysuję tak, jak zrobiłam dla Ewedeli. Poproszę też o adres mailowy, żeby przesłać Ci duże rysunki do wydrukowania Przydadzą się panu kominkowemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 24.09.2016 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 MI się ogromnie podoba nr 4 Pestka jesteś niesamowita! Gaja2 kopara mi opadła, jak doczytałam o malowaniu przez nowego nabywcę. Ja bym go chyba sama wyniosła w takiej sytuacji :| W każdym razie niech się teraz dobrze mieszka na tymczasowym i jak najszybciej toruje się droga na swoje włości. Jak kuchnia? Wydumałaś coś z tym parapetem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2016 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Ewedela, a może u siebie taki postawisz. To w końcu ten sam wkład, tylko ociupinkę głębszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.09.2016 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 I 14 tez fajna. Spokojna ale caly myk robia zaoblenia. Chyba trudne w wykonaniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2016 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 I 14 tez fajna. Spokojna ale caly myk robia zaoblenia. Chyba trudne w wykonaniu? Myślę, że tu można by się posłużyć Tadelaktem. Świetnie wygląda na ścianach i wszelkie zaokraglenia wychodzą super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 24.09.2016 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 Ponieważ nie podoba Ci sie rura, to ją schowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 24.09.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2016 te dwa 14 i 8 najbardziej w moj gust sie wpisuja na szczescie nie mam kominka to i dylematu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.09.2016 04:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 (edytowane) No to ten obrazek zabił mi klina i teraz już nie wiem, który mi się bardziej podoba:eek: Muszę się rozejrzeć, czy realne jest znalezienie takich kamieni i w jakiej cenie - bo wolałabym taką opcję, niż malowane; aha, jeszcze te płyty tau corten, o których pisała TAR... muszę poczytać, bo nie wiem, o co chodzi. Pestko - jesteś genialna, naprawdę! Oprócz Twojej kreatywności zachwyca mnie też niezwykłe wyczucie, to że potrafiłaś wymyślić i zaproponować obudowy dokładnie "pod klienta" - telepatia, czy co? - bo właściwie mogłabym mieć każdy z zaproponowanych przez Ciebie kominków! Ewedela, owszem, wykombinowałam coś w sprawie kuchni... po prostu zmieniam okno:rotfl: Nie ma wyjścia - pomyślałam - w przeciwnym wypadku groziły mi meble, które nie będa mi się podobały. Okno więc będzie trochę niższe (tzn. oczywiście zmniejszone od dołu) i zrobię sobie fixa, bez dzielonej szyby - zawsze trochę taniej Obok mam drugie okno, gdybym już koniecznie chciała sobie otworzyć, bo i tak wentylacja mechaniczna. A plus dodatkowo taki, że nie muszę się martwić o kran w kuchni. Nie pisałam chyba ostatnio o tym? W każdym razie po prostu teraz robię sobie taką baterię z dwoma otworami, do wody zwykłej i do zmiękczanej osobno. One nie występują w wersji "podokiennej" (przynajmniej takiej nie znalazłam), więc miał być osobny kranik - a teraz już nie muszę. Edytowane 25 Września 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 25.09.2016 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Fajnie, że prawie wiesz już jaki chcesz kominek, bo najgorsze jest rozkminianie czego się chce. Ja też już niby wiem,jaki ma być,ale do docelowej wersji jeszcze daaaaaleko. Co do okien, to podjęłaś słuszną decyzję, bo potem przez lata wkurzałabyś się sama na siebie. Popatrzę u Ciebie na tę baterię i być może też sobie coś takiego zafunduję. Nie wiem tylko jak to działa, czy do kuchni doprowadzone są dwa obiegi wody- jeden bezpośredni, a drugi z uzdatniacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.09.2016 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Kominki bardzo mi się podobają, zwłaszcza te klasyczne. Dobrze zrobiłaś z tym oknem. A to okno które ci zostanie wystaw w necie. Może ktoś będzie potrzebowal okna do komórki jakieś. Trochę kasy wróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 25.09.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 Pisałam Ci wcześniej o "skróceniu" okna, cieszę się, że teraz już z kuchnią będzie ok . Na tym etapie i przy wszystkich kosztach, wymiana okna nie powali Cię na kolana. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 25.09.2016 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 pestka56 Gdybym miała komin w ścianie to mógłby być to projekt dla mnie gaja2 z oknem słuszna decyzja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 25.09.2016 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 a nie mowilam z tym oknem? najprosciej wymienic i wyszlo na moje. kombinowanie z obnizaniem blatu, problem zmywarkowy wyszedlby moze nie tyle drozej co kombinowaniem na maksa a tego chyba nie chcialas? i cos czulam ze obnizony blat nie do konca ci teges Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.09.2016 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2016 No fakt - miałyście rację z tym obniżeniem okna Jakoś na początku wydawało mi się to ogromną rozrzutnością... ale żadna inna opcja tak naprawdę mi nie pasowała...A okno być może dostanie córka, bo chce sobie zmienić kuchenne, a wymiary ma podobne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts