mother_nature 12.10.2016 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Kryzysy czasami są potrzebne, bo po nich następuje przełom Tak więc życzę Ci Ewo przełomu i podjęcia właściwej decyzji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.10.2016 18:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 (edytowane) Więc tak: podłogi są już prawie wszędzie - oprócz jednego pokoju; dwa pokoje zrobione "na gotowo" - podłoga i ściany, w pozostałych pokojach i kuchni trzeba jeszcze drugi raz pomalować, a w kuchni wcześniej położyć płytki na ścianę no i wymienić to okno, które wczoraj już przyjechało. WC gotowe, tylko kibelek jeszcze nie jest powieszony. Łazienka się robi - stoi juz wanna! Byłam tam dzisiaj znowu po południu i było już zbyt ciemno, żeby zrobić przyzwoite zdjęcia. Zresztą u nas trudno jest cokolwiek sfotografować, tak by było widac efekt - dom nie wyglada jak nowo budujący się dom, lecz raczej jak dom w remoncie, bo część mebli stoi wewnątrz; przy przeprowadzce nie mieliśmy innego wyjścia, bo nie zmieściły się w garażu. No i ciągle gryzę się tym kominkiem - muszę odjąć jakąś decyzję, mąż odmawia konwersacji na ten temat, bo jego zdanie jest niezmienne: zostawmy tak, jak jest, pomalujmy tylko płyty po wierzchu, a "kiedyś" się zrobi. O nie, nie ma takiej opcji Jutro pogadam z panem Kamilem - zobaczymy, jakie możliwe przeróbki zaakceptuje lub zaproponuje. Edytowane 12 Października 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 12.10.2016 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 O jak dużo zrobione tempo niesamowite macie jesteś zadowolona z wyboru kolorów farb ? A płytki jak wyszły? Czy ruszyliście z ociepleniem? I jeśli to nie tajemnica to dlaczego mąż jest na nie dla obudowy kominka ta wybrana mu nie pasuje, bo odkładanie roboty na kiedyś w Waszym przypadku trochę nie bardzo lepiej zrobić przy obecnym brudzie...Zresztą jakoś trzeba wykończyć choć dookoła drzwiczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.10.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Tak, z kolorów farb jestem w sumie zadowolona, chociaz w końcu wybrałam dośc bezpieczne, pastelowe - beże , kremowe (pierwsze pomysły były bardziej odważne). Płytki też w porządku. O właśnie, zapomniałam napisać - z ociepleniem wchodzą w poniedziałek. A co do kominka - sprawa się skomplikowała, bo takie wykończenie, jakie wybrałam, wymagało zrobienia obudowy w nieco inny sposób...niestety mój kompletny brak zmysłu technicznego spowodował, że jest jak jest, nie wyjaśniłam odpowiednio... teraz trzeba albo kompletnie przerobić obudowę, albo zdecydować się na inne wykończenie; ku temu się zresztą skłaniam. A dlaczego mąż jest na nie? Bo wydaje mu się, że w obecnej sytuacji - kiedy robimy wszystko szybko, naraz i w dodatku z jego punktu widzenia ważniejsze rzeczy np. ocieplenie, rurki od gazu itp.- prościej jest odłożyć kominek na potem. To nie jest na szczęście poważna kłótnia małżeńska tyle że on umywa ręce i wiem, że muszę sama podjąć jakąś decyzję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Gaju, wymyślę coś innego żeby nie trzeba było przerabiać obudowy. Będzie okey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 12.10.2016 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 O to zrozumiałe,ale przecież kominek i jego zmiany chyba nie kolidują z pracami gazowymi i ociepleniem ja bym robiła od razu docelowo i ciekawa jestem na co się zdecydujesz po rozmowie z panem kominkowym . Fajnie że trafiłaś z kolorem bezpieczna baza to większa możliwość w doborze dodatków sama też mam takie właśnie a tapeta wybrana? Kiedy kuchnia?Pokazywałaś płytki na ścianę w kuchni co tam do betonowego blatu będzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.10.2016 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Kasiu - płaknęłam ze wzruszenia, naprawdę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 No, a jak inaczej mogę Przecież nie zostawię dziecka sam na sam z Tobą :rotfl: skoro cię podłamało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.10.2016 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 No tak...to mogłoby być niebezpieczne i nieprzewidywalne w skutkach... Bejaro - a co do kuchni, to ostateczna wersja będzie inna; fronty szare, a blaty drewniane. Płytki na ścianę Rondoni Bianco, takie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2016 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 świetne te Rondoni pionowo, cy poziomo. Zrobiłabym pionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.10.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 Szukam ładnych płyteczek, cieńszych, żeby nie trzeba było wnęki robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.10.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 W jodelke aż się proszą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 12.10.2016 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2016 gaju gratuluje postępów pędzicie starsznie :P coś czuje że ty się szybciej wprowadzisz niż ja a budowę zaczęłam w tamtym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.10.2016 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 świetne te Rondoni pionowo, cy poziomo. Zrobiłabym pionowo Oooo...no popatrz, nawet nie pomyślałam o takiej możliwości - chyba jednak jestem zbyt zachowawcza Juz nie mówiąc o tym, że nie przyszło mi do głowy, żeby w jodełkę, tak jak pisze Emila, ale nie, bo po prostu nie lubię wzoru w jodełkę. Ale te pionowe...hmmm...sprawę rozważam. Anula - no pędzimy, bo taki był plan, Ale jak czytałam u Ciebie, też planujecie się wprowadzić jeszcze w tym roku, dobrze zrozumiałam? Pestko - znowu wysmarowałam do Ciebie maila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 13.10.2016 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Anula - no pędzimy, bo taki był plan, Ale jak czytałam u Ciebie, też planujecie się wprowadzić jeszcze w tym roku, dobrze zrozumiałam? [) Tak dobrze mam nadzieje że w grudniu się nam uda już wprowadzić jeszcze nie wiem czy na początku miesiąca czy na święta ale zobaczymy jak prace się potoczą a wy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 13.10.2016 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Ewciu nie wiem jak to się stało, ale Twój dziennik ostatnio jakoś mi umknął i miałam teraz wiele do przeczytania... Ogromne postępy, których gratuluję serdecznie i cieszę się, że Wam się tak wszystko układa. Dopiero byłam w Twojej sytuacji, a już piąty miesiąc leci, jak mieszkamy. Punkt kulminacyjny już blisko, potrzeba Ci teraz dużo energii i trzymam mocno kciuki Piękne płytki na kominek, troszeńkę przypominają moje z wiatrołapu, a te do kuchni na ścianę, to już w ogóle poezja. Przyznam, że sama bym takie teraz zrobiła u siebie i to pionowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2016 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 (edytowane) Gaju, mam, przeczytałam Czy Ty widziałaś płytki Mutina? Magda 34 zaprojektowała jednej z forumek łazienkę z czarnymi i ta łazienka jest już gotowa, ale nie wiem czy właścicielka pokazała ją na forum. Nie miała własnego wątku, więc gościnnie korzystała z wątku Magdy. TUTAJ znajdziesz i projekt i zdjęcia z realizacji Edytowane 13 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2016 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 prosze tu moja inspiracja w pionowe plytki kiedy jeszcze chcialam drewnopodobne, pion to jest to http://www.fabrykawnetrz-fw.pl/wp-content/uploads/2015/05/tczew-sklejki-16.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.10.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Tylko te płytki mają 10x30 cm jeżeli dobrze sprawdziłam... więc efekt będzie inny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 13.10.2016 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 spoko, to tylko podglad jak mogloby wygladac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts