Emila3000 13.10.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 A może po prostu dac deski, zaolejowac/zawoskowac albo na biało malnąć farbą ceramiczną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 13.10.2016 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2016 Pionowe nawet króciutkie bedą świetnie wyglądały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aagaaz 14.10.2016 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Witam. widzę wykończeniówka pełną parą. Będę zaglądać. Projekt bardzo fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.10.2016 16:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 No dzisiaj już mnie poganiał główny pan od wykończeniówki, że w przyszłym tygodniu już chcą kończyć, dopominał się mocno o instrukcje do położenia płytek w kuchni, do wykończenia kominka, coś tam kazał kupować...więc ganiałam przez cały dzień jak ta głupia - kupiłam listwy ( a właściwie zamówiłam, będą na środę), dokupiłam płytki do łazienki - sztuk 3 - bo zabrakło, przy okazji jeszcze ogladałam jakieś ewentualne awaryjne płytki na kominek, gdyby nie udało mi się w krótkim czasie dostać tych, które chcę...niby nic, ale dzień jakos minął Pokoje właściwie już zrobione, pozostaje olistwowanie. Salon i kuchnię trzeba pomalować drugi raz, w kuchni przykleić płytki na ścianie, w przedpokoju tapetę na jednej ścianie, wykończyć łazienkę i kominek. Nie jest źle Aha - nowe okno wstawione! Wygląda doskonale A do tego być może mam już kupca na poprzednie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.10.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 to kiedy planujecie przeprowadzke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 14.10.2016 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Chcielibyśmy jak najszybciej, ale myślę, że realnie przy dobrych wiatrach będzie to początek grudnia. Zależy to głównie od przyłącza gazowego, na które czekamy. Podobno "na pewno" gaz będzie do końca listopada. Również kuchnia będzie dopiero na przełomie listopada i grudnia, ale bylibyśmy gotowi zaryzykować przeprowadzkę mimo to. Teraz w przyszłym tygodniu wkraczają panowie od ociepleń, a potem jeszcze pozostaje zrobienie podbitek i przynajmniej części prac wokół domu - podjazd do garażu, opaski, chodniczek od furtki do drzwi wejściowych. Na pewno nie zrobimy wszystkiego - na przyszły rok pozostanie taras, ocieplenie dachu i reszta prac na zewnątrz. Nie mówiąc juz o ogrodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 14.10.2016 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 no to 3-mam kciuki na swieta na swoim u nas wlasnie montuja kuchnie, ulozyli dzis trawnik a jutro jeszcze do kompletu elektryk bedzie swoje robil. moze w nastepny weekend skonczy i sie wreszcie z nim pozegnamy. juz nie moge na niego patrzec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 14.10.2016 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2016 Gaju, zajrzyj do maila, bo chyba coś znalazłam naprawdę zbliżonego do początkowego pomysłu. Dostawa z magazynu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.10.2016 17:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 Chyba nikt nie ma wątpliwości, jak będzie się nazywał mój kominek? Dzisiaj zainaugurowałam ogród! Niestety nie mam jeszcze wytyczonych rabat, więc musiałam posadzić rośliny tak "mniej więcej", no i zajęło mi to trochę czasu - ale coś już jest. Nawet zrobiłąm zdjęcie, ale jakos nie mogę go wstawić. Poza tym dzisiaj panowie od gazu zrobili instalację wewnetrzną - rurki, zawory i takie tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.10.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 u mnie koncza kuchnie i powoli sie odstresowuje, bo zestawienie kolorów i faktur wyszlo niezle, w kazdym razie mnie sie podoba mocno, na pewno nie jest to biala kuchnia. blat kamienno-betonowy jest miodzio, bardzo miodzio :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 15.10.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 No jak już jest kuchnia, to naprawdę można uznać, że dom jest zasiedlony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.10.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2016 moze jeszcze nie skonczona ale juz jest, jutro bede w nia pakowac a konczyc beda w poniedzialek. jutro jaks fote zrobie dzis skoncza po 22 znowu:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 16.10.2016 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Gaja, jak postępy w łazience? chyba już skończona? jaką w końcu kupiłaś kabinę? bardzo jestem ciekawa, czy rozwiązaie funkcjonalne Cię zadowoli no i jakie płytki w końcu wybraliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 16.10.2016 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Łazienka jeszcze niestety nie jest skończona, ale jest na dobrej drodze Są dwa rodzaje płytek, oba szare, z tym że jedne z taka wyraźną fakturą, a drugie gładkie.Jakoś nazwa wyleciała mi w tej chwili z głowy, a nie jestem w domu i nie mogę sprawdzić.Te gładkie juz są położone, drugie jeszcze nie. Poza tym czekamy na lustro, żeby je przykleić. No i oczywiście trzeba potem zamontować umywalkę, sedes i kabinę. A jeśli chodzi o kabinę, to będzie prostokątna, ale w końcu nie zdecydowałam się na taką z drzwiami składanymi do środka - będą rozsuwane, kabina Radaway Idea, bez listwy przypodłogowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 16.10.2016 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2016 Gaju wysłałam kominkowego maila z wzorami z płytek: Mutina Dechirer – 60x60 cm, bo mnie strasznie się podobają mimo opinii Magdy.Ceramstic Barcelo Adorno. One są 60x60 cm i 1 cm grubości. Jest do nich też gładka płytka, co wykorzystałam. Można je ciąć, więc możliwości jest sporo ponad to co narysowałam, ale już bardziej skomplikowane dla kafelkarza. Carmen Ceramic Art Vintage Retro sa 15x15 cm i 0.9 cm grubości. Spore możliwości daje to, że jest ich 14 różnych w opakowaniu. Ceramstic Loft Carpet – 60x30 cm. Są koronkowe i bardziej gładkie z koronką w narożnikach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 17.10.2016 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2016 Uff - płytki na kominek nareszcie kupione - a raczej zamówione - będą pojutrze. Będą to w końcu Ceramstic Loft Carpet. Wybór się trochę sam dokonał, bo to jedyne z short listy, które były dostępne praktycznie od ręki. Jeszcze się waża szczegóły ich umieszczenia na obudowie kominka.Dzisiaj - znowu zdalnie kierując panami fachowcami - podjęłam interwencję w sprawie ułożenia płytek w łazience; nie chce mi się opisywac szczegółów, ale na jednej ścianie wysokość nie była taka, jak w projekcie. Skończyło się dobrze, więc nie ma o czym gadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 Ceramstic LOFT Carpet na kominku, czyli szaro i koronkowo. Pozostało wybrać sposób ułożenia. Są 3 główne opcje: płytki 30x60 ułożone nad frontem wkładu parami pionowo płytki 30x60 ułożone nad frontem wkładu poziomo płytki w układzie nieco portalowym. Reszta uzupełniona albo płytkami 60x60 z tej samej serii, albo tylko tynkowana i malowana. I tu jest problem JAKIM KOLOREM uzupełnić obudowę? opcje 1 + 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 (edytowane) opcja 3 z bardzo ciemnym kolorem. Niekoniecznie czarny. Może być bardzo ciemna zieleń, granatowy, grafitowy. Też można płytki 30x60 położyć w układzie pionowym, ale wtedy bez koronkowej płytki poniżej wkładu. Edytowane 18 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 opcja 3 z ciemnymi kolorami wystepującymi na kafelkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 18.10.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2016 opcja 3 z najjaśniejszym kolorem z kafelków i z białym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts