gaja2 20.10.2016 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 Znajomi mieszkający w uk śmieją się ze mnie jak "przeżywam" kafelki, tam kładzie się cokolwiek naokoło umywalki i wszyscy szczęśliwi a u nas, a to fuga nie taka, a to odcień za zimny, a lustro centymetr za wysokie Może dlatego, ze u nas to za każdym razem robi się "na całe życie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 20.10.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 No tak, domy tez mamy solidne, ocieplone, a tam - cegła 12 cm i rury kanalizacyjne na elewacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 20.10.2016 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2016 (edytowane) OUCH, naprawdę położył ci alu ramki . Też jak zobaczyłam to pomyślałam jak TAR. Potem rozsądek mnie napadł i doszłam do wniosku, że to pewnie światło odbija się na krawędzi. Takie krawedzie na styk wystarczjąco nie wedle sztuki. Ramki mnie powaliły Ja się nie dziwię, że nie dogadywałaś sprawy. Po prostu już nikt tego w ten sposób nie robi. Ja bym go miotłą wygoniła z domu. NIE POZWÓL mu na kominku kłaść takich ramek. Inaczej przyjadę i gościa wytargam za kudły Wykopię go nawet z kreciej nory. Edytowane 20 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 04:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Nie, na kominku na pewno ramek nie będzie... wczoraj na szczęście byłam i ustaliłam wszystkie szczegóły - w każdym razie mam taką nadzieję Bo i tak jestem wystarczajaco podłamana tymi listwami w łazience... Edytowane 21 Października 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.10.2016 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Gaja, no że szlifowane byłoby lepiej, to wiadomo, ale jak jest z alu, to jest i tyle, jak dojdzie lustro, wieszaczki, kabina, która ma przecież elementy chromowane, to listwy będą zdecydowanie mniej widoczne , będzie git na kominku to już byłoby słabo, więc tu bym gościa przypilnowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Właśnie wróciłam - na budowie ogólna tragedia, deszcz leje, glina rozmięka, panowie od styropianu siedzą w garażu i czekają na poprawę pogody... Kominek z przodu zrobiony - bardzo ładny Trochę - ale tylko trochę - psuje mi efekt to, że płytki z wzorem są bardzo błyszczące, wolałabym chyba matowe, tak jak te, które stanowia "ramę". Kupiłam farbę na boki kominka, bardzo ciemny grafit, prawie czarny - przynajmniej taki ma być. Listew na pewno nie będzie;) W przyszłym tygodniu na pewno wszystko będzie skończone, ocieplenie też. Na razie na styropian idzie tylko siatka i klej, a struktura może będzie teraz, a może dopiero w przyszłym roku. Wcześniej robimy teren wokół domu - a w każdym razie z przodu - i odwodnienie; dzisiaj widzieliśmy sie z panem, który się tym zajmie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 A zdjęcie ??? U nas też pada od wczoraj, ale ziemia mokra tylko na pół sztychu szpadlem. Głębiej sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.10.2016 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Ale jestem ciekawa tego kominka Czekam na zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.10.2016 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Gaju jak dla mnie łazienki wyglądaja super a kominka tez jestem ciekawa i czekam niecierpliwie na zdjęcia i oczywiście ocieplenia tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Miałam zamiar wstawic kominek, gdy już będzie skończony no ale rozumiem, że wszyscy tu przebierają nogami z niecierpliwości, więc oto on! Pestko, wiem, ze u góry miały być płytki cięte inaczej, w całości...niestety okazało się, że płytek zabrakło ( w paczce było 4, a nie 6 - mylnie podana informacja na stronie) i musi być tak. Ale to naprawdę nie przeszkadza Edytowane 21 Października 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.10.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Miałam zamiar wstawic kominek, gdy już będzie skończony no ale rozumiem, że wszyscy tu przebierają nogami z niecierpliwości, więc oto on! [ATTACH=CONFIG]370736[/ATTACH] Francja-elegancja! Piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Nie myśl sobie, że ominie Cię pokazanie go calkowitym skonczeniu Wyszlo bardzo ładnie, mimo tego drobnego w sumie problemu z ilością płytek. Z tym kolorem tynku na boku też jest dobrze. Dlaczego pisalaś, że te koronkowe sa błyszczące? Na zdjęciu tego nie widać. Edytowane 21 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 21.10.2016 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Kominek mi się podoba już teraz. Listwy nie ale nie każdemu musi to spędzać sen z powiek i bywają większe problemy. Pestko pamiętasz może czym ma pomalowane ściany w domu Emilka bo nie mogę jej namierzyć na FM a u Tsunami w Santiago dyskusja się toczy a ja coś pokręciłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 18:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Bo rzeczywiście są błyszczące - tylko na zdjęciu jakoś tego nie widac. Może dlatego tak bardzo rzuciło mi się to w oczy, kiedy zobaczyłam pierwszy raz, że wtedy paliło się światło i odbijało się w płytkach Ale i tak jest piękny! I w dodatku jedyny taki na świecie - to jest coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 A teraz wracamy do techniki OTWORY na kratki wlotowe i wylotowe. Widzę tylko jeden u góry. Gdzie jest drugi dolny ??? Producent podaje w instrucji: Minimalna powierzchnia kratek powietrza na dole obudowy to 400 cm², górne kratki powinny być minimum 2 razy większe. http://499.com.pl/doc/thorma/Instrukcja%20Thorma%20wk%B3ady%20v2.pdf Czyli na dole powinnaś mieć na obu bokach kratki o powierzchni otworu 200 cm2 (10 cm x 20 cm). Na górze każda kratka powinna miec otwór minimum 400 cm2 (20 cm x 20 cm). To bardzo ważne dla prawidłowego i długiego funkcjonowania wkładu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Kominek mi się podoba już teraz. Listwy nie ale nie każdemu musi to spędzać sen z powiek i bywają większe problemy. Pestko pamiętasz może czym ma pomalowane ściany w domu Emilka bo nie mogę jej namierzyć na FM a u Tsunami w Santiago dyskusja się toczy a ja coś pokręciłam. Nie pamiętam dokładnie, ale Emi (Emila3000) podawała przepis. Dość dawno. Wczoraj była u TAR. A wcześniej 3 czy 4 dni temu pisała u Mania1220 To była bardzo prosta do wykonania farba na bazie wapna. Emi pisala, że nadaje się i do środka i na zewnątrz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Pestko - dziękuję, ze mi o tym piszesz. Muszę to jeszcze sprawdzić. Kratki w sumie są cztery - u góry dwie jednakowe kwadratowe, po każdej stronie wkładu (jedną widać na zdjęciu), druga jest symetrycznie po drugiej stronie ; nie pamiętam jaka maja powierzchnię, następnie jedna całkiem mała prostokatna u samej góry po lewej stronie wkładu i jedna na dole też po lewej - największa, dwa razy większa od tej kwadratowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.10.2016 19:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Pestko, jakos nie otwiera mi się ten link z instrukcja - chciałam ją jeszcze dzisiaj panu podesłać - czy mogłabyś mi ewentualnie skopiować ten kawałek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 (edytowane) Faktycznie jakiś felerny. Wyślę Ci za chwilę mailem ten PDF jako załacznik Edytowane 21 Października 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 21.10.2016 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2016 Już posłałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts