Emila3000 05.11.2016 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2016 Ogólnie lepiej mieć okap żeby pochłanial tłuszcz. Inaczej opary będą szły do reku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 06.11.2016 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 Na temat okapu się nie wypowiem, bo u mnie wentylacja grawitacyjna, więc wyciąg musi być jeszcze o listwach, taki ćwierćwałek ma 1 cm wysokości, zupełnie nie jest widoczny, zwłaszcza pomalowanym na kolor kominka, a dobrze wypełniliby powstały styk ściana - podłoga. Przeprowadzka u Was już naprawdę za chwilę, kostka, kuchnia i gaz i święta w nowym domu może na Mikołaja prezent sobie zrobicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 06.11.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 gsju, skoro masz w kuchni gaz do gotowania, to rozważ okap. Gaz rozprasza tłuszcz w powietrzu.U nas prąd, więc z okapu całkowicie rezygnujemy, z pochłaniacza też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 06.11.2016 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 A propos - jak to właściwie tak naprawdę jest z okapem przy wentylacji mechanicznej? Bo czytam różne sprzeczne informacje: albo że tylko pochłaniacz, albo że wcale nie potrzeba...i tak wciąż odkładam zakup. wentylacja to wentylacja, nie laczysz jej z okapem. stanowczo lepszy jest okap niz pochlaniacz, sory ale pochlaniacz to taki polsrodek w miejsca gdzie jest problem z wylotem powietrza czy kanałem wentylacyjnym. nie istotne tez czy gaz/prad czy palenisko okapem nie wyciagasz tylko tluszczu, to opary, zapachy itp. przy gotowaniu w calym domu nie pachnie kuchnia, choc zapewne to ladne zapachy. chociaz niekoniecznie po smazeniu ryby beda przyjemne w salonie zdecydowanie okap:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 06.11.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2016 U mnie przy wentylacji nie na problemu z zapachami... kompletnie nic nie czuć z kuchni wszystko wciąga reku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.11.2016 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Dawno nie pisałam... Coś tam się niby dzieje, ale dobija mnie ciągle sprawa gazu. Czekamy:mad: Pokażę Wam kuchnię - na tym etapie, na którym jest. I poradźcie mi, błagam, co zrobić z tym okapem. Bo juz głupieję. Tzn. na pewno będzie pochłaniacz, ale juz nie w tym rzecz. Zamówiłam dwie małe szafki do powieszenia po obu stronach płyty kuchennej (na zdjęciu łatwo się zorientować, gdzie będzie - w każdym razie: na prawej ścanie, mniej więcej po środku). Niestety nie podam w tej chwili wymiarów tych szafek muszę pojechać na budowę, zeby je wymierzyć. Szafki są prostokątne, z przeszklonymi frontami - chciałam takie mieć, bo lubię i przyzwyczaiłam się juz do takiego rozwiązania. No i teraz kombinuję - jaki okap będzie do nich pasował? Nic mi nie gra...i już żałuję, ze zamówiłam te szafki...no ale już są... Wymierzę je i sfotografuję, może wtedy sprawa będzie jaśniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 12.11.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Ewciu pięknie wygląda Twoja kuchnia Bardzo przestronna , czekałam na te fotki, bo wielkościowo moja ma być podobna. Moim zdaniem wielkość jest idealna Co to za płytki na ścianie, ładnie się prezentują. Miłego dnia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Meggi56 12.11.2016 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Szykuje się piękną kuchnia i będzie blat pod oknem suuppeerr :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.11.2016 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Moim zdaniem każdy okap bedzie pasować... pokaż te szafeczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.11.2016 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 ja na ten przyklad lubie okapy skosne, w tych tradycyjnych prostokatnych lub podszafkowych zawsze sie w glowe uderzam. w skosnym nie mam tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.11.2016 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Ja nie mam problemu z guzami na głowie. Choć raz do czegoś moje 158 cm jest przydatne Ale ze skośnych okapów – wizualnie, bo dalej nie sprawdzałam – najbardziej pasowałby do delikatnej kuchni Gaji SEENERGY Smart. Są białe i czarne. http://www.mediaexpert.pl/okapy-do-zabudowy/?filtr%5B10537%5D%5B409546%5D=Sko%C5%9Bny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 12.11.2016 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tar musiałas mieć za nisko zamontowane okapy. Ja mam 172 cm i nigdy się w głowę o okap nie uderzyłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 12.11.2016 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 O odległości od płyty znalazłam takie coś http://m.kuchenny.com.pl/1160-3-odleglosc-okapu-od-plyty-grzewczej.html czyli wyglada na to, że oprócz dopasowania do wzrostu, trzeba jeszcze dopasować okap rozmiarem ja mam teraz na wysokości około 160 cm od podłogi, mam 170 wzrostu i poobijaną głowę Kuchnia przedstawia się bardzo zachęcająco, dobrze, że wymieniliscie okno, jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.11.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Bardzo się cieszę, że kuchnia zbiera pozytywne recenzje Ja też jestem z niej bardzo zadowolona. TAR - to bardzo dobry pomysł ze skośnym okapem, też taki brałam pod uwagę. Pestko - a te okapy są świetne! I prawdopodobnie wybiorę czarny Seenergy Smart. W tym układzie zacznę od powieszenia okapu, a potem jakos przymierzę i powieszę szafki...o właśnie...zapomniałam je sfotografować... Mamik, dziękuję za przydatne informacje na temat wysokości i szerokości okapu. Dzisiaj sobie już prowizorycznie wyliczyłam, że powinien być na takiej wysokości, ile mam wzrostu - czyli 170 cm - i zgadza się! Dana - cieszę się, że pochwalasz moją kuchnię Płytki na ścianie to Rondoni Bianco z Paradyża. Pamiętam, że miałam też pokazać łazienkę - no i właśnie w końcu w poniedziałek zostanie przyklejone lustro i - mam nadzieję - również zamontowane oświetlenie, więc łazienka będzie się nadawała do całościowego pokazania. Jutro muszę koniecznie kupić brakujące oświetlenie, bo elektryk przychodzi w poniedziałek. Brakuje mi jeszcze oświetlenia do wiatrołapu i korytarza, do łazienki, WC i jednego pokoju. Właściwie w domu na upartego można by już niedługo zamieszkać... Zamówiłam rolety do okien, mają być za 2 tygodnie, Wszystkie są szare, ale różnego rodzaju - od frontu i w sypialni są dzień-noc, w salonie (okno i suwanka) - plisy, a pozostałe 3 okna (od tyłu domu) mają zwykłe rolety. Mąż powoli skręca i ustawia meble; niestety nie możemy jeszcze porządnie posprzątać, bo brak ciepłej wody, a nie chce mi się bez przerwy grzać. Dzisiaj odchwaściłam kolejny kawałek ogrodu i wysadziłam kolejne rośliny z doniczek. Zostały mi jeszcze tylko małe iglaczki - chciałam zrobić dla nich osobną rabatę, ale jeszcze nie mam pojęcia, gdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.11.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tar musiałas mieć za nisko zamontowane okapy. Ja mam 172 cm i nigdy się w głowę o okap nie uderzyłam... mialam dobrze, zgodnie ze sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 12.11.2016 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Poza tym po raz pierwszy spotykam sie z tym, ze okap dopasowuje sie do wysokosci osoby:cool: do tej pory wysokosc okapu okreslal producent (min/max) dla roznych rodzajów płyt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.11.2016 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tylko poczytaj co on może, ten Seenergy, bo ja go tylko wzrokowo i cenowo oceniałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 12.11.2016 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 Tylko poczytaj co on może, ten Seenergy, bo ja go tylko wzrokowo i cenowo oceniałam Oczywiście poczytałam Wydaje się, że jest przyzwoity - klasa C, dobra wydajność, filtr przeciwtłuszczowy aluminiowy, który mozna myć w zmywarce, głośność określona trochę dziwnie: 40/60, byc może to znaczy, ze na niskim biegu jest 40, a na najwyższym 60? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 12.11.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2016 To wygląda zachęcająco Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 13.11.2016 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2016 gaja2 kuchnia zapowiada się świetnie!!! a jakiego koloru są fronty? mają strukturę czy są gładkie? my mamy bardzo podobą ścianę od strony spiżarki, ale to wejście do spiżarki chcemy zrobić z frontem, by było równo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts