Niechaj 24.11.2016 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2016 super wieści, wreszcie! A masz już skrzynkę gazową? Widziałam piękne białe, szare, antracytowe (tylko nie wiem, czy żółty nie jest jakoś prawnie wymagany?) edit: ups, doczytałam, że skrzynka jest, myślałam, że zrobili dopiero rury a licznik i skrzynka potem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 25.11.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Listopada 2016 Ewa, to święta na pewno już domu? Cały czas Cię podczytuję i kibicuję, fajnie, że tak Ci się ładnie poukładało. U siebie nie pisałam,bo nie mam tyle czasu, żeby na dłużej do komputera usiąść (może dziś mi się uda). Czekam na obiecane zdjęcia ''obejścia''. Bardzo podoba mi się Twoja kuchnia, masz tam tyyyyle miejsca, łazienka zresztą też fajnie wyszła. Mam nadzieję, że moje ''urządzanie'' też pójdzie w miarę szybko. Z meblami to pewnie u mnie będzie podobnie,że będzie ich za dużo, bo dom tylko 3 pokojowy, a niektórych mebli mi żal (jednych przez sentyment, innych z powodu funkcjonalności). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.11.2016 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 Cieszę się, że towarzyszycie mi nieustająco! No wyglada na to, że będą mozliwe święta w nowym domu. Jest tak: kuchnia skończona całkowicie i nieodwołalnie. http://images83.fotosik.pl/193/a966ef7fa21acc01med.jpg Skrzynka gazowa założona - żółta niestety - kominiarz sprawdził i podpisał co trzeba, pan od gazu także samo, w poniedziałek mąż idzie podpisać umowę i gaz powinien już być. Dom został okostkowany i chciałoby się powiedzieć, ze mogę nareszcie dojśc suchą stopą, ale...niestety dotyczy to tylko odległości od furtki do drzwi bo przed ogrodzeniem nadal błoto; umówiliśmy się z panem od układania kostki, że przywiezie kamienia i wysypie chociaz kawałek. Rolety (wewnętrzne) też juz wiszą, wewnątrz zostały jeszcze do zrobienia docelowe gniazdka i wyłączniki, muszę poza tym kupić dwie lampy..takie tam... Wszystko więc pięknie, ale... jestem tak strasznie zmęczona, że jakoś mało mnie to cieszy; też nie czuję się za dobrze, a do tego przede mną dwa bardzo intensywne tygodnie pracy - na dobrą sprawę nawet nie mam kiedy się przeprowadzić, bo prawie mnie nie będzie No dobra - pożaliłam sie i wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 26.11.2016 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 gaja, pomyśl, że w końcu w tym domu USIĄDZIESZ! I na dodatek zjesz tam za miesiąc barszcz z uszkami. No coś wspaniałego! Kuchnia super, bardzo mi się podoba. Miło będzie tam gotować. A tej kostki - to nawet nie wiesz jak Ci zazdroszczę! Sucha stopado drzwi - marzenie! D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.11.2016 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 piękna kuchnia, będzie się w niej gotowało ze śpiewem na ustach To ostatnia prosta, Wigilia za niecały miesiąc, jeszcze ostatni głęboki wdech, będzie dobrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.11.2016 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2016 U Mani już choinki stoją Gaju, myśl o pierwszym drzewku w nowym domu, ogniu w kominku i dużych kielichach z przyprawionym odrobiną chili grzanym winem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.11.2016 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Gaja, układa się Wam wszystko jak na zamówienie, rekord budowy i to jeszcze budowy "na gotowo", z kuchnią, podjazdem i ogrodzeniem, wszystko masz zrobione - szok AAle mam nadzieję, że mogę napisać jedno "ale" do kuchni chyba bym koło okapu dołożyła jednak jakieś półki, coś mi on tam zbyt samotnie i tak "bez związku" wygląda. Takie moje subiektywne odczucie. Za to kolory, uchwyty, forma frontów - miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 27.11.2016 20:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 U Mani już choinki stoją Gaju, myśl o pierwszym drzewku w nowym domu, ogniu w kominku i dużych kielichach z przyprawionym odrobiną chili grzanym winem I tego się będę trzymać Mamik - z tym okapem to tajemnicza sprawa... Na pewno żadne szafki nie pasują, tego już jestem pewna. Być może faktycznie jakies półki rozwiązałyby sprawę? Na tym zdjęciu on jest też bez tego jakby komina, czyli maskownicy; wydaje mi się, że z kominem wygląda lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 27.11.2016 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Z kominem na pewno jest inaczej, zmieniają się proporcje szafek też bym nie dawała, ale coś jednak tak, może relingi na przyprawy i przybory kuchenne? Czarne, takie jak okap? no jakiegoś czegoś mi tam brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 27.11.2016 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 A mnie sie podoba. Bez zadecia, bez nadmiaru szafek. Zreszta na moj gust tam zadne polki czy szafki nie beda pasowac. Z eleganckiej kuchni zrobi sie srednie cos. Jesli juz to ostatecznie relingi. ale radze, chwile sie wstrzymaj, zapelnij kuchnie, poustawiaj wszystko i wtedy okresl czy rzeczywiscie tam czegos brakuje. Wiem po sobie. Kuchnia byla taka pusta a teraz stoi toster, czajnik, robot, stojak z ksiazkami kucharskimi, zawisl zegar, stoja doniczki z ziolami i juz jest mniej pusto. Ale reling na jednej scianie chce zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 27.11.2016 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Bardzo ładna kuchnia i ładnie połączony blat. Nie widzą mi się relingi czy półki i pochopnie bym nie wieszała przynajmniej gdyby wymagało to wiercenia w kafelkach.... Ja tam widzę kinkiety czarne ... Można z okapu prund pociągnąć .... Jak nie teraz to przy remoncie.... Najważniejsze że zaraz zamieszkacie odpoczniecie spojrzysz na wszystko z pozycji domownika perspektywa się zmieni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.11.2016 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2016 Zero szafek, półek i jest okey. Światło zrobiłabym takimi "kinkietami" jak ma Julianna16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 28.11.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Gaju kuchnia śliczna choć dla mnie ta ściana trochę pusta czekam z niecierpliwością na zdjęcia kostki i jakieś informację bo kiedyś wspominałaś o odwodnieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 28.11.2016 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 jejciu, takie gadanie. a jak ma nie byc pusta skoro kuchnia jeszcze nie zagospodarowana czasem mniej znaczy wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewedela 28.11.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 gaja2 - kuchnię psze Pani ma Pani piękną! szafki przy okapie zabrały by jej lekkość wg mnie. Łazienka jest, kuchnia jest, podjazd jest, gaz jest, tylko się pakować i mieszkać Jestem na prawdę pod wrażeniem tempa. Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 28.11.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 (edytowane) szafki przy okapie na pewno nie, nikt tego nie proponuje może relingi, może oświetlenie - kinkiety albo wiszące lampki??? no i faktycznie, tak jak pisze TAR, ewentualne decyzje po dołożeniu codzinnych sprzętów Edytowane 28 Listopada 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 28.11.2016 21:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 Wiadomości z ostatniej chwili - gaz będzie 1 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.11.2016 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 :wiggle::wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 01.12.2016 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Gaz jest:wave: Jutro nastapi odpalenie pieca; mąż zapowiada, że przenosi się jak najszybciej...dlaczego tylko mąż? Bo ja znowu jestem wyjechana...tym razem na jeszcze dłużej niż zwykle... Oczywiście zostało do zrobienia jeszcze trochę drobiazgów - pstryczki-elektryczki, oczywiście posprzątanie. No i na zewnątrz - bo wprawdzie jest kostka, podjazd, chodnik itp, ale - nie ma ziemi... Przed domem została wybrana warstwa gliny i ma być nawieziona w to miejsce jakaś normalna ziemia, ale nie wiadomo, kiedy to nastąpi - czy jeszcze przed zimą? Na razie więc kostka jest na wyższym poziomie, a w miejscach, gdzie będą rabaty - po prostu doły. Wkurz amnie to, bo może bym sobie jeszcze coś posadziła? Chociaż trochę cebulek? No ale nie da się wszystkiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 01.12.2016 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Super Gratuluje gazu !!!!! W końcu się doczekałaś Czekamy na zdjęcia kostki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts