pestka56 01.12.2016 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2016 Trzymam kciuki, żeby pogoda pozwoliła nawieźć tę ziemię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 02.12.2016 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 No nareszcie...... zaczynacie odliczanie do przeprowadzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.12.2016 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Gratuluję i jak zawsze podziwiam tempo. Ewa czekamy na relacje z użytkowania podłogówki. Czy Ty robiłaś ogrzewanie w garażu, bo ja się waham- hydraulik nas namawia, ale mnie nie wydaje się potrzebne i sama nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.12.2016 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 ja tam zrobilam, w stosunku do calosci instalacji koszt zaden a na wszelki wypadek jest. i nie zaluje, ze dodatkowo ocieplilam sciane pomiedzy garazem a reszta domu. dopoki sie nie poukladamy w garazu to nie grzeje tam i stanowczo byłoby zimniej w pomieszczeniach sasiadujących, no i glosniej kiedy samochod by wjezdzal. czytałam w ktoryms dzienniku, ze laska sie zastanawiala. mnie namowila na to projektantka adaptujaca i nie zaluje ze jej nie posluchalam, choc murarze odradzali, bo koszty. ale jakie to koszty? 2 paczki styro plus troche kleju a na ogrzewaniu oszczednosci duzo wieksze, ciepło kosztuje i rachunki co roku wyzsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 02.12.2016 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 My też robilismy podłogowkę w garazu... moze nigdy nie włączę, ale wolałam mieć, potem już nigdy bym nie zrobiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 02.12.2016 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Moim zdaniem kuchnia wyszła super ja osobiście lubie puste ściany ale jak wiadomo, gdy poukłada się sprzęty, jakieś podręczne rzeczy to i tak nie będzie wydawało się pusto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 02.12.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Gratulacje! Oby teraz szybko złapać temperaturę w domu i można się wprowadzać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 02.12.2016 20:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Piec odpalony - łapiemy temperaturę I rzeczywiście zaczynamy odliczanie - najbardziej prawdopodobny termin to 14-15 grudnia. A z garażem mam podobnie jak TAR - hydraulik nas namówił, żeby jednak na wszelki wypadek zrobić ogrzewanie, z tym że u nas jest wyprowadzenie pod grzejnik, który może powiesimy, a może nie - ale jest. Ściana między domem a garażem tez ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.12.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2016 Więc robię tak jak mają wszyscy, czyli z ogrzewaniem , ściana między garażem a domem jest już ocieplona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 03.12.2016 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 Gaja, co ja czytam, już grzejesz super tez mam ogrzewanie w garażu, a garaż izolowanym od domu. Grzejemy w całym domu, bo niestety mamy za sobą awarię - pęknięta rura od mrozu, wiec teraz wolimy grzać inspać spokojnie. Wykonawcy pomskonczeniu prac nie zamknęli wody, my nie sprawdziliśmy, nie mieliśmy jeszcze pieca, więc jak przymroziło w nocy, to rozsadziło jeden zawór. Tyle dobrego, że wykonawca się zachował i wysuszył garaż, w zasadzie obylomsię bez szkód, ale stres był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.12.2016 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2016 U nas rury wodne idące przez garaż są owinięte kablem grzejnym, bo mieliśmy 2 razy lodowisko w garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 04.12.2016 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 My również mamy podłogówkę w hydrofornii, a w zamierzeniu będzie izolowana od reszty domu styropianem. Na razie grzejemy w całości. Czyli jeszcze tydzień - kciuki zaciśnięte! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 04.12.2016 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2016 Ja również trzymam kciuki żeby się udało wprowadzić 14-15 grudnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 07.12.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 No gratuluję szybkiego postępu prac rewelacja... tylko pozazdrościć świąt w nowym domku trzymam kciuki za bezstresową przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 07.12.2016 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2016 Dziękuję za wszystkie kciuki! Właściwie pewnie już bylibyśmy przeprowadzeni, gdyby nie to, że chwilowo nie ma nas obojga na miejscu...Mąż wraca jutro i obiecuje, że w czasie weekendu już się przeniesie, no a ja wracam właśnie 14-tego... Wszystko właściwie gotowe, chociaż trzeba posprzątać i rozpakować rzeczy; mam nadzieje, że zdążymy do świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 08.12.2016 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2016 Gaja, pewnie nie zdazycie sie rozpakowac. Ale czy to ważne? Najważniejsze, ze u siebie a ze pare kartonow jeszcze postoi, to nie ma znaczenia. zaczelam 3 miesiac mieszkania i od tygodnia w salonie stoi ostatnie 4,5 kartonu. musze sie jakos zebrac a w przyszlym tygodniu ostatnie firanki i zaslonki. i moge zaczac strojenie domku na swieta. a potem zaczynam opitalanie az do wiosny mezus moj kochany pomontowal mi szafki w pralni, jedynie wiszacej na psie kosmetyki, szampony itp. nie powiesil ale to szczegol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 12.12.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Ewa, i jak? Mieszkasz już? Święta w nowiutkim domu muszą być fantastyczne! A lepienie pierogów w takiej kuchni! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 12.12.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2016 Cudowne wieści, 14ty aktualny? To jeszcze tylko dwa dni:wave: wprowadzicie się w mniej niż w rok od kupienia działki - to chyba jakiś rekord! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.12.2016 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Ewa pewnie tak zapracowana, że nie ma czasu na forum Oby marzenie o świętach w nowym domu się spełniło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 13.12.2016 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2016 Dziewczyny - i mieszkam, i nie mieszkam Tzn. - od 2 dni mieszka juz mój mąż. A ja - jak pisałam - wracam jutro i zamierzam spędzić pierwszą noc w nowym domu. No i faktycznie - rok od kupna działki minie 30 grudnia, więc rzeczywiście tempo zwariowane. Zresztą okazało się, że stres jednak padł mi na zdrowie, nie tylko budowlany ...właściwie nic dziwnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts