pestka56 26.02.2016 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Masz rację Też sądzę jak Iscra. Jeśli jestem uprzejma dla urzędnika, to bardzo rzadko zdarza się, że on mnie „spuszcza po nożu”. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 26.02.2016 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 W dodatku sprawa bramy garażowej - ponieważ garaż będzie wysunięty do przodu, to bedzie ją widać jakby na pierwszym planie, więc jej wygląd też ma znaczenie... Ewa, ciekawa jestem co wybierzesz, bo u mnie będzie podobnie- garaż lekko wysunięty do przodu. Będę podglądać może coś spapuguję. A ja właśnie dzisiaj otrzymałam warunki zabudowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Są tylko 2 możliwości Albo bramę spróbować ukryć w elewacj, albo tę bramę wyeksponować. UKRYĆ można np. kryjąc i elewację i bramę tym samym materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 26.02.2016 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 No właśnie, ale na coś się trzeba zdecydować... Mój Pan Architekt podesłał mi dzisiaj taką inspirację(ta jedna ściana to jest brama garażowa) http://bramyabr.pl/blog/wp-content/uploads/2014/09/2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.02.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Ta brama w środku fajna. Kto takie produkuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2016 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 (edytowane) Fajnie byłoby, gdyby podsyłając Ci inspirację napisał też kto taką bramę wykona.Trzeba tu poczytaćhttp://bramyabr.pl/blog/brama-garazowa-wypelniona-elementami-elewacji/ Edytowane 26 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 26.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 Mikolaj5 ma w planie taką bramę: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?236589-Du%C5%BCy-pi%C4%99trowy-dom-prawie-pasywny-nowoczesna-architektura-metod%C4%85-gospodarcz%C4%85-zlece%C5%84&p=7084808&viewfull=1#post7084808 Z tego co pisze w swoim DB robi takie ramy HORMANN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 26.02.2016 22:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2016 aluminiowa brama segmentowa firmy HORMANN typ ALR F42, która pozwala na pokrycie jej dowolnym materiałem wybranym przez odbiorcę. Można ją uzupełnić okładziną z płyt aluminiowych, drewna, sklejki lub innymi elementami elewacyjnymi. Zaletą tej bramy jest również możliwość zlicowania jej płaszczyzny z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 27.02.2016 01:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 u mnie sklejką jest obita zwykła brama z casto ( wyprodukowana przez hormanna) niestety chyba nie da sie jej zlicować z elewacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 27.02.2016 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Pestko, dziękuję za informacje o bramach! Tak też i ja myślałam, że są dwie mozliwości - albo bramę wyeksponować, albo ją "ukryć" i skłaniałam się dotąd raczej ku tej drugiej opcji, ale teraz... Prawdę mówiąc - nie miałam pojęcia, że są takie piękne bramy i takie możliwości! No to teraz popatrzcie - to wizualizacja naszego domu w wersji pierwotnej, jeszcze bez garażu. Garaż będzie z przodu, po prawej stronie (patrząc na zdjęcie); w związku z czym oczywiście nie będzie tego pierwszego okna po prawej, dwa pozostałe okna będą jednakowej wielkości (w związku z tym elementów drewnianych między oknami nie bedzie ). Garaż również z dachem dwuspadowym, więc od frontu będzie spora płaszczyzna. Początkowo myślałam o kolorystyce domu z grubsza takiej jak na obrazku - dach jasny brąz/ciemny beż (koniecznie jednak jakiś chłodny odcień, żadna miedź czy ciepły brąz). Druga opcja - dach grafitowy/ szary i takież okna. No i w tym układzie brama garażowa mogłaby być taka, jak wykończenie elewacji obok drzwi - niekoniecznie takie, jak na zdjęciu. Najlepiej jednak, gdyby w ten sposób był wykończony cały front garażu, łącznie ze ścianą - no ale ta ściana będzie spora, przez ten dach dwuspadowy i nie wiem, czy w tym układzie zbytnio nie przytłoczy reszty...Może wobec tego zrobić dach garażu kopertowy (tzn. z przodu)? A jeszcze teraz "urodziły mi się" zielone drzwi wejściowe albo inne kolorowe. I jak to wszystko zgrać? Macie jakieś pomysły? Edytowane 28 Lutego 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 28.02.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]348069[/ATTACH] Ta wizualizacja jest piękna Ale jak to zgrać z zielonymi drzwiami nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Ja mam garaż nieco wysunięty z bryły domu i dach kopertowy. Ale u mnie wszystkie dachy są kopertowe. Obawiam się, że u Ciebie nie będzie pasować. Może takie rozwiązanie z oknem w trójkącie. U ciebie będzie oczywiście garaż wysunięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 28.02.2016 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Pestuś, jesteś niezawodna! Po namyśle z zielonych drzwi jestem nawet gotowa zrezygnować. Z oknem w trójkącie byłoby pięknie....i do tego cegiełki jak na obrazku...i przy drzwiach wejściowych też cegiełki. Jedynym minusem wydają mi się tu koszty niestety. Ale pomyślę, bo na okienko bym nie wpadła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Chcesz więcej inspiracji drzwiowo-okiennych i z cegłą ? Ja się w tym ciągle miącham, bo mój dom ma najbardziej prymitywną elewację z możliwych. Poza oknami drewnianymi, z których jestem bardzo zadowolona, reszta wymaga zmiany, a ja sie nie mogę zdecydować co zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 28.02.2016 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Chcesz więcej inspiracji drzwiowo-okiennych i z cegłą ? Ja się w tym ciągle miącham, bo mój dom ma najbardziej prymitywną elewację z możliwych. Poza oknami drewnianymi, z których jestem bardzo zadowolona, reszta wymaga zmiany, a ja sie nie mogę zdecydować co zrobić. Bardzo chcę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 OK. Mam taki folder na kompie = 70 zdjęć. Jak Ci to przerzucić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 28.02.2016 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Da sie to jakos spakować i wysłać na maila? Wyslę Ci swój adres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 dawaj pestka ładuj do posta :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 28.02.2016 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 dawaj pestka ładuj do posta :lol2: Ja nie mam nic przeciw temu - wręcz przeciwnie; w ten sposób mam zapewnione częste miłe odwiedziny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Już wracam do domku Polskie Radio dawało dziś koncert z piosenkami STSu. Świetne. Kilka fotek tu wkleję, ale całość pójdzie na maila. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts