pestka56 28.02.2016 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) ELEWACJE – zestawienia materiałó i kolorów, a czasem też wykożystanie ich w szczególnych celach. Będzie też trochę ciekawych detali na tych otkach Edytowane 28 Lutego 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 ahhhhhh piękne te elewacja. warto tutaj zwrócić uwagę na to, że to są zagraniczne budynki, zbudowane idealnie w stylu który obowiązuje w danym rejonie. A u nas kurna każdy dom od czapy, typu żółta elewacja-niebieska dachówka i wieżyczka dla księżniczki albo góralska chata na Mazowszu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Eeeee nie, Emi, nie jest z nimi aż tak, że są podporządkowane konkretnemu stylowi. Powiedziałabym raczej, że rzecz w chciejstwach właścicieli leży, chociaż i tradycja ma tu swój całkiem pokaźny udział. Nasi architekci potrafią zaproponować dobrze zrobioną elewację, nie nudną. Niestety to jest kwestia pięniędzy, którymi dysponuje inwestor. Jest taka architektka, Sylwia Strzelecka (pracownia SO projekt), która lubi cegłę i kamień na elewacji. Kilka km ode mnie stoi dom wybudowany wg jej projektu. 3 pierwsze fotki to ten dom. Na elewacji jest piaskowiec i cegła. To też projejkt tej samej architekt. Zamiast kamienia mogłaby być cegła, a dach nieco mniej płaski i też byłby to bardzo ładny dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 28.02.2016 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 tylko Petko u nas każdy gotowca w necie kupuję a nie idzie do architekta... to głownie przez mentalność ludzi - u nas jest jaka jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 28.02.2016 23:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2016 Ale popatrzeć na fotki w necie też można i wymyślić elewację dla swojego domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.02.2016 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Dziękuję, Pestko! To są bardzo moje klimaty... Nasi architekci potrafią zaproponować dobrze zrobioną elewację, nie nudną. Niestety to jest kwestia pięniędzy, którymi dysponuje inwestor., No właśnie...u mnie zdecydowanie to będzie kompromis między chciejstwem a możliwościami; z pewnym ukłonem w kierunku tych drugich Ale wieżyczki dla księżniczki i niebieskiego dachu przy żółtej elewacji na pewno nie będzie. Emi - ja akurat kupiłam gotowca; z paru względów; nie ukrywam, że koszty, ale też czas, na którym bardzo mi zależało; do tego wydaje mi się, że przy małym, prostym domu łatwiej można znaleźć niezłe projekty. Ale bardzo mi się chce chociaż wykończyć ten dom po swojemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.02.2016 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Od razu nasz stary dom widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.02.2016 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Od razu nasz stary dom widzę To był piękny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.02.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.02.2016 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Gaja oczywiście nie chodziło mi o Ciebie, ale o taką przypadłość naszą narodową ogólną, w ogóle nie związane z tematem Twojej elewacji, ale ciśnienie mi zawsze podnosi jak sobie przypominam jak to wygląda po naszej zachodniej granicy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 29.02.2016 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Super elewacje ,ale jeżeli o mnie chodzi to zestawienie jest perfekcyjne i takie zastosuję u mnie http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=348234&d=1456693682 Ja też kupię gotowca z powodu finansów, ale przerobię go absolutnie, żeby był szyty na miarę. Kwoty za projekt indywidualny czasami są z kosmosu, a taki gotowiec z adaptacją kosztuje sporo razy mniej;) Co do niektórych realizacji to ,aż zęby bolą . U nas jest dom w krowie łaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 29.02.2016 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 dziewczyny przypominam wymianę zdań z Pestką Pestka: Nasi architekci potrafią zaproponować dobrze zrobioną elewację, nie nudną. Ja: tylko Petko u nas każdy gotowca w necie kupuję a nie idzie do architekta... o i tyle a w necie można wybrać zameczek z wieżyczką dla księżniczki jak i prostą bryłę którą można łatwo wpasować w otoczenie Dana ale w takie prawdziwe krowie łaty???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.02.2016 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Dana ale w takie prawdziwe krowie łaty???? Takie jak na Milce??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 29.02.2016 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Dosłownie na tynku beżowym mają nieregularne krowie, brązowe łaty...szczyt gustu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.02.2016 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Dosłownie na tynku beżowym mają nieregularne krowie, brązowe łaty...szczyt gustu Może to taka abstrakcja, której przekaz rozumieją tylko artyści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 29.02.2016 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 Widzisz nie poznałam się na tej sztuce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 29.02.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2016 dziewczyny przypominam wymianę zdań z Pestką Pestka: Ja: o i tyle a w necie można wybrać zameczek z wieżyczką dla księżniczki jak i prostą bryłę którą można łatwo wpasować w otoczenie Dana ale w takie prawdziwe krowie łaty???? W sprawie projektu indywidualnego dodam słówko. Wprawdzie można wtedy skroić domek na miarę potrzeb, ale nie zawsze architekt chce się zajmować wyglądem elewacji. Coś tam zaproponują, byle było. Mimo, że miałam projekt indywidualny, zamówiłam projekt elewacji osobno u Pani znalezionej przez internet. Też architekt, ale chce jej się pobawić fakturami, kolorami, materią, oczywiście za odpowiednią opłatą, ale nie taką znowu kosmiczną. Szczegółowy projekt elewacji warto mieć, dzięki temu unika się w trakcie prac dylematów, których podczas budowy jest i tak sporo, zresztą wszystkie to znacie z autopsji. Mogę posłużyć kontaktem do Pani Julii na priv w razie potrzeby. Pozdrawiam serdecznie właścicielkę wątku, również buduję swój pierwszy ostatni dom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts