brasica 02.03.2016 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 (edytowane) wczoraj była dyskusja o elewacjach, tam gdzie teraz mieszkam, mam na budynku gospodarczym taką. http://images78.fotosik.pl/385/25b34b73475ab314.jpg Edytowane 2 Marca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.03.2016 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 A wiosną wygląda tak http://images76.fotosik.pl/386/033c58c85bd98a18gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Śliczne.Ja poproszę na moim domku od zachodniej strony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.03.2016 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Ten winobluszcz trójklapowy rośnie bardzo szybko, ta ściana zarosła w dwa lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 02.03.2016 21:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Brasica, przepiękny ten winobluszcz! Uwielbiam trójklapowy. Posadziłam sobie 3 lata temu 5 sadzonek przy południowej ścianie domu, miały mi zarosnąć całą - niestety zimę przeżyła tylko jedna i przez pierwsze 2 lata jakoś nędznie wegetowała, za to w ostatnim roku nareszcie się puściła na całego i zaczyna już wygladać całkiem nieźle No nie aż tak, jak u Ciebie - bo ten budynek w takim stroju jest imponujący. Oprócz tego zauważyłam sympatyczną wzniesiona rabatę i nienaganny trawnik! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 02.03.2016 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Wiem, że jest szybki, ale najpierw muszę wykarczować pięciolistkowego. To straszna zaraza, bo rozłazi się po ziemi i stale muszę pilnować, żeby się nie rozpanoszył. Kilometry tego wyciągam spod trawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 02.03.2016 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Winobluszcz czasem podmarza, zwłaszcza te niezdrewniałe końcówki, ale latem to sobie odbija w dwójnasób. A trawników ( i kwiatów ) to u mnie dostatek, pisałam już, że mam "ogródek" 77 arów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 02.03.2016 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2016 Wiem, że jest szybki, ale najpierw muszę wykarczować pięciolistkowego. To straszna zaraza, bo rozłazi się po ziemi i stale muszę pilnować, żeby się nie rozpanoszył. Kilometry tego wyciągam spod trawnika Oj tak - ja go po prostu nienawidzę! Mąż sprowadził go do ogrodu jakoś na początku, kiedy wydawało nam się, że każde zielone coś jest pożądane i teraz nie mogę wytępić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 03.03.2016 04:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Mamy wodę! Ewuniu bardzo mnie ucieszyła ta wiadomość Krok po kroku do spełnienia marzeń ! Dalej trzymam kciuki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 03.03.2016 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Gaja ekstra! Gratuluję! Brasica pięknie to wygląda, trójklapowy bardzo mi się podoba, pięciolistkowego już się pozbyłam Można go puścić prosto na ścianę? Nie będzie tynku drążył? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Myjk 03.03.2016 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Myjk, Ty leniuszku. Bierze się grabie i wrzuca liście (poza dębowymi) na rabaty. A jak już boisz się bólu pleców, to zawsze można odkurzaczo-dmuchawę nabyć. Są teraz takie tanie, że nie problem. Przez grzeczność nie zaprzeczę. Ale akurat myślałem o nasionach brzozy, które są dużo bardziej problematyczne -- bo nawiewa je do domu drzwiami i oknami. Że leniwy jestem, to jest to dla mnie problem i ostrzegam innych leniuszków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 03.03.2016 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 (edytowane) Brasica pięknie to wygląda, trójklapowy bardzo mi się podoba, pięciolistkowego już się pozbyłam Można go puścić prosto na ścianę? Nie będzie tynku drążył? On nie wgryza się w tynk, ale czepia się go takimi przyssawkami. Niestety gdybyś kiedyś chciała go usunąć, to te przyssawki i cieniutkie gałązeczki trzymają się muru jak przylepione. Edytowane 3 Marca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 03.03.2016 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Człowiek uczy się całe życie, właśnie się dowiedziałam, że winobluszcz jest trzy i pięciolistkowy, a ten drugi jest zakałą Ściany porośnięte wyglądają cudnie, zwłaszcza jesienią. Ewcia gratuluję wody my czekamy na wodomierz właśnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2016 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Wpadłam na pomysł, żeby założyć siatkę leśną ze 20 cm od muru budynku, od ziemi do okapu dachu i po tym kazać się wspinać winobluszczowi. To zdjęcie siedzi mi w głowie od bardzo dawna: Gdybym się nie bała, że nie dostanę się na górę, żeby wisterię ciąć, to tak bym domek obsadziła. Wyglądałoby u mnie podobnie. Tylko okna inne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 03.03.2016 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Mnie się takie ściany porośnięte czymś podobały od zawsze, ale nie dla mnie bo ile w tym pająków i innego robactwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 03.03.2016 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 A wiesz Pestko , że wisteria może zgnieść rynnę? A to zdjęcie rosnącej 30 km ode mnie - zdjęcie kiepskie, bo to ja robiłam. http://images77.fotosik.pl/387/cad2043520b90160gen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2016 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Wiem, Brasica Dużo może, nawet dach uszkodzić poważnie. Ja ze swoimi stale walczę, bo wciskają się w najmniejsze szpary pod blachodachówkę. Dlatego m.in. chcę odsunąć górę pnączy i skierować je tak, by utworzyły dach altany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 03.03.2016 18:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Ja swoje sadziłam kilka lat temu (mam białą i fioletową) i już mam solidny dach nad altaną i jak sobie przypomnę, że mam zamiar to sprzedać i budować się gdzie indziej, to robi mi się żal. Ech, życie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.03.2016 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2016 Spróbuj je przesadzić do dużych donic i zabierz ze sobą. Glicynia powinna bez problemu wytrzymać taką operację. Ja mam 4 posadzone dawno temiu, które kwitną od 3 lat. Miały być fioletowe, a okazały się być białe. W zeszłym roku dosadziłam jeszcze 2 (mam nadzieję fioletowe) i to będą dwa „brakujące” dotąd słupy do altany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 04.03.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2016 Uwielbiam wisterię Na kwitnienie mojej czekałam 8 lat ,okazało się że ma piękne pełne ,lila kwiaty .Właśnie zaraz zabieramy się za jej przesadzanie do nowego ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts