dana1s 23.03.2016 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ewuniu mamy środę Rozsiadam się wygodnie i czekam na fotoreportaż z placu budowy Ciekawa jestem jak wpasował Ci się domek w działkę . Czekam z niecierpliwością! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.03.2016 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Ewcia, ale się tu dzieje u Ciebie, nie będzie kominka, będzie kominek, na środku, nie - w kącie, jednak gdziekolwiek, uf.. Istny rollercoaster emocjonalny Czekam również na fotorelacje. Dopiero co wróciłam z podróży i nadganiam wszystkie zaległości w dziennikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 23.03.2016 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 (edytowane) Ewcia, ale się tu dzieje u Ciebie, nie będzie kominka, będzie kominek, na środku, nie - w kącie, jednak gdziekolwiek, uf.. Istny rollercoaster emocjonalny Dopiero się rozkręcam.... Wrzucam zdjęcia...nie sa rewelacyjne - dzisiaj rano w pośpiechu machnęłam telefonem. W dodatku wszystkie z jednej perspektywy - czyli z drogi - błoto odstraszyło mnie od wejścia głębiej. Ogólnie na działce potworny bałagan...nie wygląda to zbyt widowiskowo... http://images75.fotosik.pl/446/6ed0cf16ec0e3fb4med.jpg http://images76.fotosik.pl/447/9207c96bdcb795f3med.jpg http://images75.fotosik.pl/446/da24bf1251efd02fmed.jpg Okazuje się poza tym, że jeszcze przed świętami Bob Budowniczy chce kontynuować działalność - dzisiaj kupił bloczki betonowe, a jutro chce zrobić podmurówkę. Na razie tempo jest niezłe Edytowane 23 Marca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 23.03.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Jak to nie widowiskowo Sceneria teatralna Ja też zawsze telefonem zdjęcia robię i to mojego M, bo mój telefon się nie nadaje, to co ma być widać - jest widoczne Gratuluję Ewcia, lećcie z tym koksem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 23.03.2016 23:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2016 Właśnie jest widowiskowo Przypomniało mi się jak u nas było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.03.2016 05:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 No po namyśle się zgadzam, że jednak jest widowiskowo...krajobraz nieco księżycowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.03.2016 06:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Bardzo widowiskowo Chcemy więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dana1s 24.03.2016 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ewciu ,ale pięknie Ja takiego widoku nie mogę się doczekać Jak Bob Budowniczy taki ochotny to ani się nie obejrzysz i dom pod dachem będzie stał ,cieszę się ogromnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 24.03.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 (edytowane) Kibicuję i ja, czekam na dalszy ciąg. Myślę, że jak masz takie tempo na początku to dalej będzie tylko lepiej. Ewa , a jak tam sprzedaż działki, bo u mnie ciągle zastój. A poza tym widzę, że masz tam piękną czarną ziemię, ogród będzie Ci rósł jak na drożdżach. Edytowane 24 Marca 2016 przez brasica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 24.03.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Super tempo! Oby dalej, oby bez problemów! Podglądam i też już chcę błoto! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.03.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Pięknie! Pozazdroszczę ziemi, u mnie paskudna glina. Ale, ale - w jakim terminie po wylaniu ław Twój Bob Budowniczy chce murować fundamenty? Przecież nie można tak od razu, beton musi stężeć przy odpowiedniej pielęgnacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 24.03.2016 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Dobry wieczór Gaja ...krajobraz księżycowy tak jak i u nas ...aczkolwiek dzisiaj już coś zaczyna być widać...domek (a raczej fundament) mozolnie pnie się w górę...No faktycznie idziemy łeb w łeb Mnie tam błoto nie straszne...wskakuje w gumiaczki i ganiam po całym placu budowy za Bobem a mężulek (też w gumiaczkach) pstryka fotki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.03.2016 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2016 Ale, ale - w jakim terminie po wylaniu ław Twój Bob Budowniczy chce murować fundamenty? Przecież nie można tak od razu, beton musi stężeć przy odpowiedniej pielęgnacji To samo pytanie od razu mi przyszło do głowy Gratuluję tempa!! Uwielbiam, jak buduje się domy. Jest w tym coś i urzekającego, i wzruszającego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.03.2016 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Znowu kolejny krok zrobiony bez naszej obecności - wczoraj zostały skończone fundamenty. Ewamewa - faktycznie idziemy łeb w łeb! I znowu zdjęcia będa z opóźnieniem - tym razem wyjechaliśmy na Święta, aprace trwały pod nasza nieobecność...Wracamy w poniedziałek, więc wtedy cd fotoreportażu. Trochę się zaniepokoiłam...z powodu tych fundamentów, że może za szybko...chociaż Bob jest dobrym fachowcem, więc mam nadzieję, że wie, co robi. Poczytałam też w necie i piszą, że między wylaniem ław, a murowaniem fundamentów powinno upłynąć 2-3 dni; u nas było 5-6 dni, więc mam nadzieję, że wystarczy. Od razu po świętach chce robić dalej - zagęszczanie, a potem wylewanie "chudziaka". Kilka osób zwróciło uwagę na ziemię - faktycznie jest urodzajna, III klasa; u nas generalnie są dobre ziemie. Ewa- brasica...niestety ze sprzedażą działki słabo (bo rozumiem, że masz na myśli tę "zapasową"). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 25.03.2016 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 Też mam na części działki III klasę( była odralniana), z przodu więcej gliny, z tyłu na szczęście już nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.03.2016 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 (edytowane) Nie nażekajcie na glinę ona dobrze przechowuje składniki pokarmowe. U mnie glina na 30-40 cm się zaczyna. Czasem nawet płycej. Dużo słońca i radości, a za rok co najmniej takich krokusów w ogrodzie Wymieniłam fotkę na tę z wierszem, bo uważam teżyczenia za bardzo pasujące do tegorocznej wiosny i Świąt. Dostałam te wierszowane życzenia już tradycyjnie, jak w każde święta, od naszego zaprzyjaźnionego satyryka Jarka Janowskiego-Smolińskiego. Edytowane 26 Marca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 25.03.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2016 O, słowa otuchy wskazane, dzięki :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 26.03.2016 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 26.03.2016 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2016 gratuluję fundamentów! I dołączam do życzeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 27.03.2016 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2016 Zgodnie z planem najszybciej, jak było można - czyli dzisiaj wracając z daleka do domu (święta u mojej siostry na Podlasiu) - pojechaliśmy na budowę; nie mogłam się już doczekać, bo przecież nie widziałam aktualnego stanu prac... I powiem Wam, że dzisiaj dopiero poczułam, że to naprawdę buduje się nasz dom! Jest też nareszcie tablica ...ale jakiś taki mały mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts