Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ewcia, ale się tu dzieje u Ciebie, nie będzie kominka, będzie kominek, na środku, nie - w kącie, jednak gdziekolwiek, uf..

Istny rollercoaster emocjonalny :)

:lol2: Dopiero się rozkręcam....

Wrzucam zdjęcia...nie sa rewelacyjne - dzisiaj rano w pośpiechu machnęłam telefonem. W dodatku wszystkie z jednej perspektywy - czyli z drogi - błoto odstraszyło mnie od wejścia głębiej. Ogólnie na działce potworny bałagan...nie wygląda to zbyt widowiskowo...;)

http://images75.fotosik.pl/446/6ed0cf16ec0e3fb4med.jpg

http://images76.fotosik.pl/447/9207c96bdcb795f3med.jpg

http://images75.fotosik.pl/446/da24bf1251efd02fmed.jpg

Okazuje się poza tym, że jeszcze przed świętami Bob Budowniczy chce kontynuować działalność - dzisiaj kupił bloczki betonowe, a jutro chce zrobić podmurówkę. Na razie tempo jest niezłe :)

Edytowane przez gaja2

Kibicuję i ja, czekam na dalszy ciąg. Myślę, że jak masz takie tempo na początku to dalej będzie tylko lepiej. Ewa , a jak tam sprzedaż działki, bo u mnie ciągle zastój. A poza tym widzę, że masz tam piękną czarną ziemię, ogród będzie Ci rósł jak na drożdżach. Edytowane przez brasica

Dobry wieczór :)

Gaja ...krajobraz księżycowy tak jak i u nas ...aczkolwiek dzisiaj już coś zaczyna być widać...domek (a raczej fundament) mozolnie pnie się w górę...No faktycznie idziemy łeb w łeb :cool:

Mnie tam błoto nie straszne...wskakuje w gumiaczki i ganiam po całym placu budowy za Bobem :lol2: a mężulek (też w gumiaczkach) :D pstryka fotki ...

Ale, ale - w jakim terminie po wylaniu ław Twój Bob Budowniczy chce murować fundamenty? Przecież nie można tak od razu, beton musi stężeć przy odpowiedniej pielęgnacji :)

To samo pytanie od razu mi przyszło do głowy :yes:

Gratuluję tempa!! :hug: Uwielbiam, jak buduje się domy. Jest w tym coś i urzekającego, i wzruszającego..

Znowu kolejny krok zrobiony bez naszej obecności - wczoraj zostały skończone fundamenty. Ewamewa - faktycznie idziemy łeb w łeb! :)

I znowu zdjęcia będa z opóźnieniem - tym razem wyjechaliśmy na Święta, aprace trwały pod nasza nieobecność...Wracamy w poniedziałek, więc wtedy cd fotoreportażu.

Trochę się zaniepokoiłam...z powodu tych fundamentów, że może za szybko...chociaż Bob jest dobrym fachowcem, więc mam nadzieję, że wie, co robi. Poczytałam też w necie i piszą, że między wylaniem ław, a murowaniem fundamentów powinno upłynąć 2-3 dni; u nas było 5-6 dni, więc mam nadzieję, że wystarczy.

Od razu po świętach chce robić dalej - zagęszczanie, a potem wylewanie "chudziaka".

Kilka osób zwróciło uwagę na ziemię - faktycznie jest urodzajna, III klasa; u nas generalnie są dobre ziemie.

Ewa- brasica...niestety ze sprzedażą działki słabo :( (bo rozumiem, że masz na myśli tę "zapasową").

Nie nażekajcie na glinę :) ona dobrze przechowuje składniki pokarmowe.

U mnie glina na 30-40 cm się zaczyna. Czasem nawet płycej.

Dużo słońca i radości, a za rok co najmniej takich krokusów w ogrodzie

2016_03-23marzec-IMG_4584+Wiersz-Jarka.jpg

Wymieniłam fotkę na tę z wierszem, bo uważam teżyczenia za bardzo pasujące do tegorocznej wiosny i Świąt. Dostałam te wierszowane życzenia już tradycyjnie, jak w każde święta, od naszego zaprzyjaźnionego satyryka Jarka Janowskiego-Smolińskiego.

Edytowane przez pestka56

Zgodnie z planem najszybciej, jak było można - czyli dzisiaj wracając z daleka do domu (święta u mojej siostry na Podlasiu) - pojechaliśmy na budowę; nie mogłam się już doczekać, bo przecież nie widziałam aktualnego stanu prac...

I powiem Wam, że dzisiaj dopiero poczułam, że to naprawdę buduje się nasz dom! Jest też nareszcie tablica :)

untitled(3).jpg

untitled(6).jpg

untitled(5).jpg

...ale jakiś taki mały mi się wydaje... :p