Emila3000 21.04.2016 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 eee okrągłe śmiesznie by wyglądało, to nie portyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 04:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 No i ja właśnie też chcę winchester, bo takie beda okna... A więc chyba już częściowo rozumiem, skąd cena. Na razie brałam pod uwag Hormanna - właśnie z powodu tego znajomego, który te bramy sprzedaje - chciaż wiem też o tej na N, no i na W...ale te chyba jednak nie... U mnie stryszek nad garażem nie będzie miał osobnego wejścia; będzie jedno wejście z domu - trochę to może niepraktyczne, myślę że można było zrobić w garażu, zwłaszcza że też nie mamy przejścia do wewnątrz domu. Ale już trudno. A teraz dzisiejsze zdjęcie. No i jak? http://images78.fotosik.pl/530/c2e9eb96d028dd1bmed.jpg Gaja, z przyjemnością się patrzy na Twój dom, już fajnie widać jaki będzie przejście z garażu do domu - na obecnym etapie dołożenie drzwi to niewielki problem, jeśli nie da się zrobić przejścia do domu, to chociaż w miejscu jednego z okien w garażu, tak jak pisała Pestka, warto zrobić drzwi okienko nad garażem dla mnie jest chyba za wysoko i chyba za małe, wydaje mi się, że gdyby je trochę obniżyć i powiększyć byłoby lepiej jeśli ma być nieotwierane, to rama okna nie jest duża, więc wielkość jeszcz jako tako, ale przy otwieranym, to już sama rama będzie takie moje poranne przemyślenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 05:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 I ja podobnie myślę o tym okienku w garażu, że trochę za małe - mam zamiar dzisiaj pogadać z szefem budowy na ten temat, zwłaszcza że miało być otwierane; mam nadzieję, że jeszcze się da powiększyć.Co do drzwi w garażu - to nie wiem, chyba jednak tak zostanie... przyzwyczailiśmy się do takiego garażu (teraz też tak mamy), mało tego - wcześniej mieliśmy garaż z przejściem do domu i nie używaliśmy tego przejścia ciagle, więc chyba damy radę - wydaje mi się, że gdyby teraz jeszcze dołożyć drzwi, to byłoby bardzo dużo otworów od frontu w tak małym domku. Co do koloru garażu...ciągle się również nad nim zastanawiam, czy ten brąz nie będzie tak walił po oczach na pierwszym planie...no wprawdzie to jasny brąz, ale zawsze...No ale jeśli nie brąż, to jaka? Musiałaby być z grubsza kremowa, bo taka ma być elewacja, a strasznie nie lubię takich jasnych bram, nie podobaja mi się i już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 22.04.2016 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 nie lubię takich jasnych bram, nie podobaja mi się i już. Mam tak samo. Taki kolor jak pokazywała u siebie Aniqa jest piękny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Gaja, drzwi będziesz żałować, mieć i nie używać często, a nie mieć to zupełnie co innego, po byle "pierdołę" bramę otwierać drzwi w miejscu jednego okna będą ok. przepraszam, że tak cisnę, ale przynajmniej rozważcie i porozmawiajcie z budowlańcem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 05:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Mamik, nie masz za co przepraszać - po to między innymi jest to forum Okienko już załatwione, jestem po rozmowie telefonicznej z szefem - wytnie się i będzie większe, yesss!. Co do drzwi - dzisiaj z nim pogadam, bo to nie na telefon....tutaj też jest drobny konflikt, bo mąż zdecydowanie nie chce drzwi... Pusia - muszę zobaczyć drzwi, jakie ma Aniqa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 mężowie tak mają mój zdecydownie nie chciał powiększać domu, chciałam troszeczkę, pół metra, maks metr na szerokość, uparł się, że "nie" a teraz sam widzi, że to był błąd i mówi, że przecież mogłam zrobić jak chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 05:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 mężowie tak mają mój zdecydownie nie chciał powiększać domu, chciałam troszeczkę, pół metra, maks metr na szerokość, uparł się, że "nie" a teraz sam widzi, że to był błąd i mówi, że przecież mogłam zrobić jak chciałam Jakbym to już gdzieś słyszała... Obawiam się, ze u mnie też tak będzie Już w sprawie okienka oczywiście usłyszałam, że niepotrzebnie... Bejaro - oczywiście awaryjne otwieranie bramy będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 22.04.2016 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Bardzo ładnie domek się prezentuje, gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 22.04.2016 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 gaja, to może brama obklejona sklejką. U mnie 2 bramy wyszły taniej niż jedna od Wieśniaka, zrobili mi ją ludzie którzy robili mi okna, a brama najtańsza z casto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 06:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) gaja, to może brama obklejona sklejką. U mnie 2 bramy wyszły taniej niż jedna od Wieśniaka, zrobili mi ją ludzie którzy robili mi okna, a brama najtańsza z casto ] A Ty wiesz, że to jest pomysł Zwłaszcza że mamy naprawdę fajną firmę od okien, a wiem, że robią też bramy, więc nawet nie trzeba będzie nigdzie kupować. Wybieram się do nich dzisiaj, więc zagadam. W końcu nie muszę mieć firmowej. Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.04.2016 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 eee okrągłe śmiesznie by wyglądało, to nie portyk Wcale nie Już po ptakach bo Gaja się zdecydowała, ale okrągłe przełamałoby linie tego prostego trójkąta, dało smaczek. A z tym trójkątnym mamy ekierkę Dodatkowo za okrągłym przemawia też, że - dziwne, ale prawdziwe - dałoby więcej światła w środku, bo można by krawędzie wyciągnąć bliżej skosów i to by nie wyglądało na przesadzone. Będzie też z tym trójkątem problem z umyciem w ostrych kątach. Tego naprawdę współczuję, czysta męka i to z drabiny. Ja swoje okrągłe, też z drabiny, myję jednym okrągłym ruchem Nawet karcherek daje radę, choć nim już muszę trochę pokręcić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 No faktycznie już po ptakach I faktycznie będzie ekierka Ale do okrągłego i tak nie miałam przekonania. Ale za to będzie otwierane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 22.04.2016 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 No faktycznie już po ptakach I faktycznie będzie ekierka Ale do okrągłego i tak nie miałam przekonania. Ale za to będzie otwierane. Popatrz Ewa, takie male okienko, a jakże emocjonujące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 22.04.2016 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Ale pędzicie! Chwilę nie zaglądałam i już widać prawdziwy DOM! Okienko imho i trójkątne i okrągłe pasuje, z bramą nie pomogę, bo mi się drewnopodobne w ogóle nie podobają, tylko jednolity kolor, nawet jasny Z drzwiami do garażu zrobiłabym jak radzą dziewczyny, otwieranie bramy chwilę trwa, deszcz naparza, w razie awarii/braku prądu kombinacje alpejskie (przynajmniej w bramach, z których obecnie korzystam) z przestawianiem na ręczne otwieranie, a raz brama prawie rozgniotła mi kota (nie ma czujników) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 No dobra..... Sprawy załatwione! Okno zostanie powiększone i.... tadammmm!!! Będą drzwi z garażu na zewnątrz Niniejszym dziękuję wszystkim za zadbanie o mój dom. Mamiku, a Ty jesteś zaproszona jako honorowy gośc do garażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniqa1982 22.04.2016 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Dzień dobry Kochana :)Wpadam z rewizytą Ogród przecudny a i domek szybko rośnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 22.04.2016 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 Mamiku, a Ty jesteś zaproszona jako honorowy gośc do garażu honorowy gość, to Pestka, bo to jej pomysł był, ja mogę być honorowym odźwiernym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewamewa 22.04.2016 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 No i kto tu pędzi jak burza z budową chiałabym taki widok na swojej działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 22.04.2016 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) No i kto tu pędzi jak burza z budową chiałabym taki widok na swojej działce Jak burza to pędzi nasz Budowniczy. Ma podobno jakieś duże zamówienie w Krakowie, które już tam na niego czeka, więc ściągnął wszystkie ręce na pokład. Oooo...chyba dałam plamę, to Pestka jest matką chrzestną moich drzwi do garażu! Wobec tego w swoim czasie rozbije o nie butelkę szampana, albo...wypije Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts