Niechaj 28.04.2016 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2016 Gaju, gratuluję okien, cena zachęcająca:) Co do ustawy, zanim notariusze ją oswoją minie jeszcze trochę czasu, ale mam nadzieję, że znajdzie się jakiś prosty i legalny sposób na rozwiązanie sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.04.2016 06:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Wiecie co...już myślałam, że się uda rzutem na taśmę, w ostatniej chwili, sprzedać dzisiaj ten nasz domek z działką. Niestety nie udało się Nie ma co opisywać szczegółów - ludzie byli wczoraj, obejrzeli, byli zdecydowani, już nawet umówili notariusza - i przed chwilą zadzwonili, że jednak zrezygnowali. Trudno - czekamy na informacje po zmianie przepisów i spróbujemy coś wykombinować. A na razie - nasz majster Bob kończy robotę; dzisiaj jedziemy się z nim ostatecznie rozliczyć. A na budowę wszedł już dekarz - niedługo jadę i cyknę jakieś zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 29.04.2016 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Jaka szkoda Fatalnie to rozegrali, bo nawet nie tyle zrobili Wam nadzieję, co wręcz zapewnili o kupnie. A dziś z buta potraktowali Ech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.04.2016 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 (edytowane) No tak...ech, nie chce mi się nawet myśleć; wprawdzie twierdzili, że są zdecydowani "na 95%" i mieli rano potwierdzić, (ale notariusza juz umówili ) więc widocznie przeważyło te 5%... Próbuję się wobec tego koncentrować na pozytywach. Rozstaliśmy się z naszym budowlanym szefem wszystkich szefów; podliczył nas ostatecznie i potraktował łaskawie - w sumie zapłaciliśmy mu 23 500,00. To kwota bez dachu - z dekarzem rozliczymy się osobno; już wiemy, że będzie nas kosztował 6 tys. Dzisiaj po raz pierwszy obejrzałam dom ze ściankami działowymi - jest w porządku! Trzeba będzie tylko podmurować jedną ścianę w łazience, tak by drzwi wejściowe miały 80 cm, a nie 90, bo nie zmieści się prysznic. A oto sesja zdjęciowa: Wejście - i w tle widok przez salon na ogród. http://images76.fotosik.pl/553/75b6516b002a1db6med.jpg A teraz w drugą stronę - z salonu na część kuchenną i wiatrołap oraz na wyjście z domu http://images75.fotosik.pl/552/7e64cc71fc5e2cb2med.jpg "Półeczkowa" wnęka w kuchnihttp://images75.fotosik.pl/552/a58f1b4b67cc21b2med.jpg Widok z salonu na część "prywatną" domuhttp://images76.fotosik.pl/553/1dae5f75a2e88d1fmed.jpg WC i pom. gospodarcze ( w kształcie litery L, czego tu nie widać), z którego zostało właśnie wygospodarowane WC.http://images75.fotosik.pl/552/55f1793698c0ca67med.jpg http://images77.fotosik.pl/553/a2c5f25f0d2c3416med.jpg Łazienkahttp://images77.fotosik.pl/553/24a3e156a29c2f51med.jpg I jedna z sypialni (a właściwie jedyna sypialnia, bo pozostałe dwa pokoje będą wieloużytkowe tzn, na co dzień będą jakby pokojami do pracy, a awaryjnie gościnnymi sypialniami).http://images77.fotosik.pl/553/8e094bd4e190dcabmed.jpg Edytowane 29 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 29.04.2016 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Bardzo mi przykro, że w ostatniej chwili sprzedaż nie wyszła Ale za to jak czysto macie w domku - majster Bob tak dobrze zorganizowany, czy sami sprzątaliście? Wnęka półeczkowa świetna sprawa, piękne okno w sypialni będzie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Przyjemnie popatrzeć, że już tyle domku jest. Widzę miejsce kominka ale myślę, że przesuniesz go trochę w lewo od komina. Rura dymowa może iść po skosie. inaczej mało miejsca tak tuż przy przejściu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 To takie moje marzenie kuchenne, ktore może uda mi się zrealizować, jeśli pokonam opór mojego J. Płaskie półki schowane za przesuwnymi panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liliputek 29.04.2016 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 pestka56 te półki chowane za panelami są boskie!!!! nie ma emotki, która oddałaby to co czuję gaja2 domek pierwsza klasa u nas dziś robią dach, byłam, bo musiałam dać kaskę budowlańcom i mi pokazali dachówki niektóre krzywe jak pieron... od razu zadzwoniłam z reklamacją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No, właśnie są półki a jakby ich nie ma i cały bałagan schowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 29.04.2016 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 pestka56 te półki chowane za panelami są boskie!!!! nie ma emotki, która oddałaby to co czuję Tak, zarąbisty pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 29.04.2016 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Ewa, widzę,że sprawy bardzo gonią do przodu, dom jest - zaczynamy urządzać kuchnię. Właśnie też tworzę swoją w plannerze Ikei. Widzę też, że muszę się liczyć z wyższymi kosztami budowy, bo moja firma wyceniła fundamenty i ściany na 30 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.04.2016 17:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pestko, półki rewelacja! Zrobię sobie takie:lol2: Żeby mi się tylko zmieściły na głębokość te przesuwne panele... A kominek zdecydowanie trzeba będzie przesunąć w lewo, jakoś wyszło trochę nie tak...jeszcze wprawdzie nie mam ostatecznej wizji, ale widzi mi się ten kawałek ściany od samego przejścia zrobiony jakoś tak inaczej, może z cegły...może z czegoś innego...nie zgłębiłam jeszcze tematu. I tam będzie oczywiście wkład kominkowy. Niechaj - tak, zastałam dzisiaj wszystko sprzątnięte; naprawdę Budowniczy się spisał: wszystkie opakowania, folie itp. popakowane do worków i przygotowane do wywiezienia (przez niego), w środku czysto, przed domem na jednym stosie resztki desek, krokwi itp. Inwestorka jest bardzo zadowolona Byłam dzisiaj w tartaku i pytałam o deski na ogrodzenie - chciałabym bardzo zrobić drewniane chociaż z przodu. Cena wydaje mi się przyzwoita - 2,5 metrowe calówki po około 10 zł. Przy okazji pani pokazała mi na zdjęciu ogrodzenie z drewnianych desek wsuwanych w takie jakby metalowe słupki, wygladało to bardzo ładnie- nie wiecie przypadkiem, co to za rozwiązanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 18:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Cieszę się, że Ci się podobają i że trafiłam z czasem, bo ja niestety muszę kuć ścianę, co właśnie wywołuje ogromny opór mojego J Kominek jakbyś chciała przymierzać do ściany, to rób zdjęcia pokoju (całą ścianę nawet we ragmentach, byle zachodziły na siebie). Zmontuję w całość jeśli podasz mi wymiary ściany. W takie coś będę mogła przymierzyć Twoje chciejstwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TsunamiM 29.04.2016 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Te półki są świetne! gaja kurde a było blisko. No, ale na pewno jakieś rozwiązanie z tej sytuacji się w końcu znajdzie. Życzę Wam tego! Dom wygląda już jak dom. Zaraz dach, później okna! SUper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.04.2016 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pesteczko - dziękuję i chętnie skorzystam Obftografuję i zmierzę ścianę w niedzielę - bo jutro wyjeżdżam. i chętnie skorzystam z podpowiedzi, bo - jak pisałam - mam bardzo mętny pomysł na kominek; a tak naprawdę to go nie mam, bardziej wiem, co mi się nie podoba, niż w drugą stronę. Tsunami - no było blisko...w każdym razie tak wygladało... Cieszy mnie, że dom już wyglada jak dom. Dach mają skończyć w połowie maja, okna wtedy też już powinny być wstawione; musimy tylko pomyśleć nad jakimiś tymczasowymi drzwiami, zeby docelowe się nie zniszczyły. Mamy niestety jeden problem z sąsiedztwem - na sąsiedniej (jeszcze nie mającej właściciela) działce stoi stary budynek gospodarczy, w którym od dawna rezyduje okoliczna menelia. Ostatnio niestety nawiedzają również nasz dom (raz widziałam ślady pobytu - oszczędzę Wam szczegółów), a obawiam się, że dom z dachem będzie jeszcze bardziej atrakcyjny. jedynym wyjścim byłoby zburzenie budynku, co jest możliwe, bo działka należy do starostwa i na pewno niedługo zostanie komuś sprzedana. Napiszemy chyba w tej sprawie jakies pismo - dwóch sąsiadów też się dołączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 29.04.2016 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Gaja, fantastycznie, że domek już taki!! Nie martw się (nie)sprzedażą działki. Nie wszystko takie straszne, jak to malują Pestko, te ukryte szafki zawsze będą mi przypominać Juskrę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 No, tak, Tomkowa, Juskrze się nie udało Szafki mi ciągle w głowie siedzą i nie tracę nadziei, że przekonam J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 29.04.2016 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2016 Pesteczko - dziękuję i chętnie skorzystam Obftografuję i zmierzę ścianę w niedzielę - bo jutro wyjeżdżam. i chętnie skorzystam z podpowiedzi, bo - jak pisałam - mam bardzo mętny pomysł na kominek; a tak naprawdę to go nie mam, bardziej wiem, co mi się nie podoba, niż w drugą stronę. Tsunami - no było blisko...w każdym razie tak wygladało... Cieszy mnie, że dom już wyglada jak dom. Dach mają skończyć w połowie maja, okna wtedy też już powinny być wstawione; musimy tylko pomyśleć nad jakimiś tymczasowymi drzwiami, zeby docelowe się nie zniszczyły. Mamy niestety jeden problem z sąsiedztwem - na sąsiedniej (jeszcze nie mającej właściciela) działce stoi stary budynek gospodarczy, w którym od dawna rezyduje okoliczna menelia. Ostatnio niestety nawiedzają również nasz dom (raz widziałam ślady pobytu - oszczędzę Wam szczegółów), a obawiam się, że dom z dachem będzie jeszcze bardziej atrakcyjny. jedynym wyjścim byłoby zburzenie budynku, co jest możliwe, bo działka należy do starostwa i na pewno niedługo zostanie komuś sprzedana. Napiszemy chyba w tej sprawie jakies pismo - dwóch sąsiadów też się dołączy. W kwestii kominka poproszę jeszcze o jakieś sugestie lub choćby wyliczankę na nie Do menelstwa wzywajcie straż miejską jak najczęściej. To pomoże gminie podjąć decyzję. Dobrze jest też zapisać się na rozmowę do burmistrza, a także pomarudzić radnemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 30.04.2016 05:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 Gaja, niesamowite, jak szybko Twój dom urósł ekipę budowlaną miałaś z najwyższej półki, super, to ważne, bo murów nie zmienisz, a błędy na tym pierwszym etapie mszczą się pózniej bardzo ze sprzedażą będzie dobrze, teraz jest panika, a panika to czas łowów dla wytrawnych graczy rynkowych, a dla "zjadaczy chleba" niepotrzebne nerwy. Za miesiąc, dwa wszystko będzie wyglądać zupełnie inaczej, rynek "nauczy się" nowych przepisów i zycie będzie biegło dalej Piękne masz widoki z okien, super, że masz już dom z sadem, baaardzo zazdroszczę Ale, że drzwi i okna garażowego nie pokazałaś, to foch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 30.04.2016 05:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Gaja, niesamowite, jak szybko Twój dom urósł ekipę budowlaną miałaś z najwyższej półki, super, to ważne, bo murów nie zmienisz, a błędy na tym pierwszym etapie mszczą się pózniej bardzo ze sprzedażą będzie dobrze, teraz jest panika, a panika to czas łowów dla wytrawnych graczy rynkowych, a dla "zjadaczy chleba" niepotrzebne nerwy. Za miesiąc, dwa wszystko będzie wyglądać zupełnie inaczej, rynek "nauczy się" nowych przepisów i zycie będzie biegło dalej Piękne masz widoki z okien, super, że masz już dom z sadem, baaardzo zazdroszczę Ale, że drzwi i okna garażowego nie pokazałaś, to foch Mamik, słusznie prawisz od początku do końca! W kwestii sprzedaży - to bardzo logiczne; ja też przez moment uległam panice i rozważałam tę zamianę na mieszkanie ze stratą...na szczęście zaćmiło mnie tylko na 1 dzień; facet zresztą rozbrajająco mówił, że on sobie zdaje sprawę, że cena z jego strony mogłaby być wyższa, no ale "wie pani, ze po pierwszym to już pani tego nie sprzeda?" Nie fochaj się... oto dom z drzwiami i oknem - tak "z dołu" okno wydaje się wciąż małe, ale ono ma 60x155, więc już nie mogło być większe. http://images75.fotosik.pl/554/77e9c445671a9cc1med.jpg Pestko - u nas straż miejska pracuje do godziny 15 ...swoją drogą niezły dowcip...menele się wycwanili i przychodzą później. Wydaje mi się, że rozebranie tego budynku to jedyne wyjście i mąż w poniedziałek wybiera się w tej sprawie z pismem do starosty. Zwłaszcza że on i tak będzie rozebrany (budynek, nie starosta...) prędzej czy później - bo działka jest przeznaczona do sprzedaży i czeka na przetarg, a jest własnością starostwa. A w sprawie kominka na pewno będę Cię nękać...masz to jak w banku ... i wszystko ze szczegółami napiszę Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts