Renata B 23.05.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2016 My mamy podlogowke na calosci i tak tez bedziemy mieli w nowym domu. Nie zdazylo mi sie zmarznac, choc zimy skandynawskie zimne i dluuugie. Mam jeden grzejnik, elektryczny. W lazience, na reczniki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 27.05.2016 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Nie pisałam, bo niewiele się działo...Oprócz tego, że sprawy ogrzewania podłogowego - i generalnie hydrauliki - w zasadzie się wyjaśniły; zmieniliśmy fachowców, ci nowi mówią do rzeczy, a poza tym dzięki forumowym doradcom już o wiele więcej wiem. Renata - dziękuję szczególnie Aha - jest jedna nowość: będziemy mieć też panele solarne. Mąz kiedyś zupełnie "na wariata" złozył podanie do urzędu, został zapisany na jakies tam xxx miejsce na liście rezerwowej i natychmiast o tym zapomniał...tymczasem kilka dni temu przyszła wiadomość, że przyznano nam dofinansowanie. No a poza tym - wreszcie będziemy mieć okna! Jutro nastąpi ten dzień; jedziemy na budowę z samego rana, żeby czuwać nad tym ważnym wydarzeniem. Przy okazji panowie zamocują nam tymczasowe drzwi do garażu; niestety nie mamy na razie tymczasowych wejściowych...już chyba pisałam, że sąsiad nam "pożyczy" swoje, kiedy wstawi docelowe - mniej więcej za tydzień. Szkoda, że nie jutro...bo elektryk już czeka na sygnał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.05.2016 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Strasznie długo Ciebie nie było. Ale w sum ie same dobre wiadomości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2016 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Świetnie, znowy kawałek do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 27.05.2016 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 No bo faktycznie mnie nie było... Byłam ponad tydzień poza domem, pracuję ile się da...ale i tak kredyt zbliża się wielkimi krokami...nie ma wyjścia. Właśnie dzisiaj zabrałam się za gromadzenie milijona dokumentów i przy okazji wizyty w ZUS-ie dowiedziałam sie, że nie tylko mam jakies zaległości:o ale jeszcze figuruję w oddziale w innym mieście, w którym nie mieszkam już prawie 4 lata...a przy okazji załatwiania zaświadczenia o zameldowaniu - że jednak nadal tam mieszkam. Jestem gotowa na dalsze atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 27.05.2016 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Jestem gotowa na dalsze atrakcje O kurcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 27.05.2016 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2016 Niezły bałagan Ja ostatnio dowiedziałam się, że nie mam zaksięgowanych na moim koncie w ZUS wpłat z 3 lat. Robiłam je sama i to kasie ZUSu, w czasach zamierzchłych. Mam na szczęście wszystkie potwierdzenia wpłat i... zaświadczenie o niezaleganiu, ktore dostałam z ZUS. A oni nie mają tego zaksięgowanego i czym to tłumaczą? Otóż „nieprawidłowo się rozksięgowało” !!! SAMO, psia kość się rozksięgowało, a ja to muszę teraz wyjaśniać, pisać pisma i wizytować urzędniczki w tym pieprzniku zusowskim. Współczuję, Gaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Renata B 28.05.2016 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2016 Gaja, nie ma za co Same dobre wiesci, bardzo sie ciesze!!! A co do urzedow, wspoczuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.05.2016 11:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Okna wstawione - rzeczywiście dom nabrał bardziej domowego wyglądu http://images75.fotosik.pl/634/dc554c59ef562c50med.jpg http://images78.fotosik.pl/635/a9025b608340f36cmed.jpg No i osławione trójątne okno...i tak trochę za małe http://images76.fotosik.pl/635/2032623a9122a64cmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 29.05.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Gaju gratulacje! Nie mogę uwierzyć, że działkę kupiliście końcem grudnia (o ile, dobrze pamiętam?) a już właściwie macie stan surowy zamknięty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 29.05.2016 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Dziękuję! Masz niesamowitą pamięć - działkę kupiliśmy dokładnie 30 grudnia ja też nie mogę uwierzyć...chociaz wiem, że budowa właściwie dopiero teraz się zacznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 30.05.2016 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Świetnie, kolejny etap zakończony, już tylko drzwi i można świętować SSZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Gaju, poza tym trójkącikiem wszystko jak widać SUPER Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 30.05.2016 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Generalnie trójkącik - w sensie kształtu - nie okazał się zły, tylko mimo powiększenia jeszcze za mały...między nim a bramą garażową jest za dużo miejsca i to nie wyglada dobrze...Właśnie się zastanawiam, czy jakos nie da się tego uratować przy robieniu elewacji np. czymś "przełamać"...nie mam na razie pomysłu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 30.05.2016 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2016 Może tak Daszek, albo lepiej pergola, która z czasem obrośnie pnączem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 31.05.2016 07:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Pestko - to rewelacyjne pomysły! Biorę! Twój opis nie kłamie: " Najlepszy doradca na tym forum; najpożyteczniejszy forumowicz od zawsze; forumowicz wielki sercem"!!! Tylko teraz ...daszek czy pergola? Ale to już mniejszy problem; obie wersje mają swój urok. no to tak siłą rozmachu...jeszcze kominek; proponowałaś, że coś dla mnie wymyślisz... nareszcie sfotografowałam i zmierzyłam ścianę. Cała ściana ma 309 cm, a ta część od lewej strony do komina - 230 cm. Tutaj teoretycznie miały stać obok siebie dwie komody, ale mają w sumie 240 cm, więc jeszcze nie wiem, może kupię coś innego. Komin nie wystaje ze ściany, jak zresztą chyba widać. Myślę o kominku raczej prostym i nowoczesnym, bez portalu, może narożny? ale niekoniecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 31.05.2016 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Super gratulacje okienek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 31.05.2016 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 Ewa, ja już przebieram nogami, czekając co Ty wymyślisz z kominkiem, ciekawa jestem Twojego rozwiązania. Ten otwór ,który widać, jak rozumiem pozostaje bez drzwi? U mnie też tak ma być, tylko ściana jest dłuższa, no i mam wnękę na wkład kominkowy. Okienko nad garażem wyszło bardzo zgrabnie, ale nie pokazałaś jak wygląda z dalszej perspektywy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 31.05.2016 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Super gratulacje okienek Dziękuję! Ewa, tak - ten otwór będzie bez drzwi. Wnęki niestety nie mam, ale przynajmniej udało się tak, że komin nie wystaje do przodu - ściana jest nośna, więc komin w dużej części zmieścił się w niej, z drugiej strony wystaje tylko 12 cm ( to jest akurat w WC). Co do pomysłu - mam kilka "odłożonych" inspiracji, ale żadna z nich raczej nie nadaje się tak w całości. A właściwie co tam - wrzucę zdjęcia Przy czym niekoniecznie ściana ma być z cegiełki (bo zorientowałam się, ze właśnie kilka takich wstawiłam), a jeśli już - to raczej jakiejś delikatnej. Edytowane 31 Maja 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 31.05.2016 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2016 (edytowane) Jak już wstawiam, to następne. Ten pierwszy to chyba pomysł Pestki, zdaje mi się, że skądś skopiowałam to zdjęcie. Tutaj bardzo mi się podoba to rozwiązanie obramowania wokół wkładu. I jeszcze dwa. A tutaj podoba mi się kolor Edytowane 31 Maja 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts