gaja2 21.06.2016 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Ja też niekoniecznie, co do wynalazków roślinnych... Mój maz sadzi z upodobaniem różne nowości: malinojeżynę właśnie, jeżynę bezkolcową, poza tym goji, aktinidię, świdośliwę... I jakoś plony nie zachwycaja. wanny z aquaformu sa swietne, ładne i wygodne sama zdecydowalam sie na senso, bo byla akurat najszersza z wszystkich podobnych ksztaltem i co wazne ceny nie zabijaja Bardzo mi się podoba Senso - niestety jest dla mnie chyba trochę za szeroka, no chyba, że się zdecyduję na taki układ łazienki, ze nie będzie to stanowiło problemu... Właśnie siedzę nad łazienką - masakra! Po prostu ten metraż jest chyba za mały na wannę i prysznic, a ja się uparłam. Edytowane 21 Czerwca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marimag 21.06.2016 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Na mrówki podobno świetna jest soda. Sorki ze pytam, ale zapomniałam...ile macie tam łazienek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 No jedną jedyną... I jeszcze WC osobno. Stąd cały problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 21.06.2016 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 21.06.2016 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Cześć Gaju czytam Twój dziennik od samego początku tylko nigdy się nie odzywam ale tym razem coś napiszę, bo w bloku mam łazienkę o podobnych wymiarch tj. 180x270 tylko bez okna i jakby w odbiciu lustrzanym, w stosunku do Twoich planów co prawda nie mam prysznica, ale po lewej stronie jest komin wentylacyjny a obok pralka, więc powierzchniowo zajmują tyle co prysznic a nawet więcej miejsca. załączam zdjęcia, może coś dojrzysz. u mnie po prawej od wejścia jest umywalka i 2 szafki (jedna płytsza, bo też drzwi wejściowe mam blisko ściany), na przeciwko wanna, po lewej - obok wanny jest WC, dalej pralka z kominem (czyli Twój prysznic). miejsca nie ma zbyt dużo, ale wystarczająco. Jak widać na zdjęciu kibelek nie jest wkuty w ściane, ale gorąco Ci to polecam! w tej chwili w nowym domu wkułam stelaż w ścianę działową 12 cm. Kupiłam wąski, 8cm stelaż grohe i nie było problemu, a nie ma półki na kurz i jest więcej mniejsca o kilkanaście cm, a to dużo. pozdrawiam serdecznie ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Ja też niekoniecznie, co do wynalazków roślinnych... Mój maz sadzi z upodobaniem różne nowości: malinojeżynę właśnie, jeżynę bezkolcową, poza tym goji, aktinidię, świdośliwę... I jakoś plony nie zachwycaja. Bardzo mi się podoba Senso - niestety jest dla mnie chyba trochę za szeroka, no chyba, że się zdecyduję na taki układ łazienki, ze nie będzie to stanowiło problemu... Właśnie siedzę nad łazienką - masakra! Po prostu ten metraż jest chyba za mały na wannę i prysznic, a ja się uparłam. rozumiem ze musisz miec i wanne i prysznic? najsensowniej dla mnie wyglada pomysl Tomkowej, jesli jednak zrezygnowałabyś z wanny to ja bym zamurowala okno i na calej szerokosci sciany zrobiła piekna kabine. jesli jednak pojdziesz w "tomkową" to co stoi na przeszkodzie by szerszej senso nie kupic, zmiesci sie i wc i umywalka. tylko moze kabine zrobilabym 90x90 jest wystarczajaca. Tomkowa narysowała chyba 100 Edytowane 21 Czerwca 2016 przez TAR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 21.06.2016 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 tak wygląda stelaż w ścianie jak śmiecę to usunę zdjęcia, daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brasica 21.06.2016 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Właśnie siedzę nad łazienką - masakra! Po prostu ten metraż jest chyba za mały na wannę i prysznic, a ja się uparłam. No, wcale Ci się nie dziwię - ja po 12 latach życia tylko z prysznicem tęsknię czasem za wanną. Mój mąż natomiast nawet kiedy mieliśmy tylko wannę mył się zawsze "na stojąco", więc ta wanna to będzie tylko dla mnie. Wydaje mi się, że wizualizacja Załącznik 358740 jest całkiem niezła i chyba nie powinno być jakoś bardzo ciasno. A szafki na różności łazienkowe możesz zrobić nad sedesem. A poza tym tak pędzi Twój wątek (jak i Twoja budowa), parę dni mnie nie było i nie mogę się odnaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anulla1986 21.06.2016 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Witaj mnie też tu troszę nie było ale nadrobiłam straty doczytałam wszystko i jestem w temacie jak dla mnie dobrym pomysłem na twoją łazienkę była by promozycja Tomkowej wszystko ułozone w jednej lini to trochę za ciasno a co do kuchni to mam podobny układ tylko że ja mam drzwi do spiżarki na jednej ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ewcia nie rezygnuj z wanny, ani prysznica, jak już podjęłaś takie plany, bo będziesz żałować. Co ja się nakombinowałam, ale wymyśliłam jak to zrobić żeby miało ręce i nogi. Ty też wymyślisz, choć masz 1 m mniej niż ja. Ktoś pisał o kafelkach, że wygodniej dać na całą ścianę, ja nie wiem dlaczego wygodniej. Mam tylko w prysznicu do sufitu, resztę do 1,2 m wysokości i nie żałuję. Każdy się dziwił na początku co to za pomysły ( w Anglii np. to normalne). Teraz każdy wchodzi i mówi "wow, ale pięknie z tymi kafelkami". Prosty przykład, jak chwiejne są ludzkie zdania. Porad technicznych słuchaj, ale upodobań trzymaj się wyłącznie swoich, bo to Twoja łazienka i będziesz na nią patrzyć codziennie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Hej Aniu bardzo się cieszę, że do mnie zaglądasz i dziękuję za propozycje! U mnie niestety stelaża wcale nie da się wkuć w ścianę, bo moje ścianki działowe mają 8 mm!!! W dodatku chciałam stelaż nieco głębszy, żeby zabudować go szafką do samej góry, bo nie mam wcale miejsca na schowanie czegokolwiek ... Drzwi mam praktycznie przy samej ścianie, więc żadna szafka też się tam nie zmieści. Wygląda - no cóż - że chyba nie mam wyjścia, muszę pójśc na jakieś ustępstwa wobec pierwotnej wizji... zrobić umywalkę o jak najmniejszej szerokości i przenieśc ją na drugą stronę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 10:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 O - tyle osób napisało :) Moja łazienka będzie niedługo najbardziej znana na forum! Aniu - nie śmiecisz i dziękuję za zdjęcia. Ewa - ja właśnie byłam przez wiele lat fanką prysznica, miałam go jeszcze dłużej niż Ty, chyba ze 20 lat...A teraz jakoś zachciało mi się wanny i już, i tak ma być! A moja budowa aktualnie wcale nie pędzi...jakieś są przestoje z fachowcami i właściwie nie dzieje się nic - jak dobrze pójdzie, to w poniedziałek wejdzie hydraulik i stąd też ta nerwówka z łazienką MBD - no właśnie bardzo mi się podobaja u Ciebie płytki na ścianach do połowy wysokości (nawet niżej, jak czytam), i te gzymsy cudne są A jak dużą masz kabinę? TAR - właśnie mysle o tym samym, żeby w tym układzie kupić szerszą wannę, nawet nie wiem, czy asymetryczną, czy może prostą? A co do kabiny - jak pójdę "w Tomkową", to i tak wchodzi w grę tylko taka, która ma co najmniej jeden bok 80 cm, bo obok drzwi jest dokładnie tyle miejsca i ani trochę więcej. Więc albo kwadratowa 80x80 - mała! albo jakis prostokąt - 80x100 lub chociaż 80x90. albo może nawet mała półokrągła z drzwiami otwieranymi do środka. Anulla - ja spiżarki w kuchni po zmianach nie mam wcale (powiększyłam jej kosztem przedpokój), a zastąpi ją właśnie ta zabudowa na całą ścianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 21.06.2016 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A może tak? wanna asymetryczna, tylko nie wiem jak okno wychodzi. i wc schowane. a stelaż 8cm, zmieści się w ścianie 8cm, jeszcze masz po 1,5cm tynku z obu stron. Mnie hydraulicy powiedzieli, że zwykły 12cm by się zmieścił. Ale jeżeli chcesz mieć szafkę to faktycznie inna sprawa tylko jak stelaż jest w ścianie to zyskujesz ok 20cm, więc o tyle mogą być głębsze szafki pod umywalką. u mnie w bloku przy takiej samej długości ściany mam szafkę 70 icm + płytsze szuflady 60cm. powodzenia w wyborze, miło wspominam ten etap u siebie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 kabina 80x100 jest tez wystarczajaca, w sklepie lazienkowym wchodzilam do takiej i sie miescilam a gabaryty swoje posiadam aaa i sa takie z drzwiami do środka albo łamanymi (nie pamietam teraz firmy) gdzie chowala sie cala scianka na scianę i mozna ja byla rozsunąc do kapieli kiedy budowalam pierwszy dom 6 lat temu kafle dalam tylko w miejscach mokrych i do pewnej wysokosci, jeju alez mnie strasznie za to zjechali, ze wiocha, ze bez sensu, ze tak sie nie robi -szczerze mowiac mialam to gdzies, a teraz prosze jakie popularne rozwiazanie:lol2:. w obecnym, ktory buduje niestety nie dalo sie zrobic tylko miejsc mokrych, bo duze lazienki, ustawne wiec i sprzety na roznych scianach porozmieszczne, za to beda po calosci ale tylko do wysokości 2 metrow aby zlicowac z drzwiami i kabina prysznicową no i zeby byly w calosci a nie ciete (mam takie 60x60) i od dołu daje 30+60+60+60, potem licuje je płytą G-k. mysle ze tez bedzie ok i nie przytlocza za bardzo, jakbym dala do samej gory to na stowe skojarzenie z rzeźnia mam od razu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A może tak? [ATTACH=CONFIG]358972[/ATTACH] wanna asymetryczna, tylko nie wiem jak okno wychodzi. i wc schowane. a stelaż 8cm, zmieści się w ścianie 8cm, jeszcze masz po 1,5cm tynku z obu stron. Mnie hydraulicy powiedzieli, że zwykły 12cm by się zmieścił. Ale jeżeli chcesz mieć szafkę to faktycznie inna sprawa tylko jak stelaż jest w ścianie to zyskujesz ok 20cm, więc o tyle mogą być głębsze szafki pod umywalką. u mnie w bloku przy takiej samej długości ściany mam szafkę 70 icm + płytsze szuflady 60cm. powodzenia w wyborze, miło wspominam ten etap u siebie :) tez nie najgorzej poza tym ze prysznic wchodzi w okno, ale moze okno przesunąć o 10 cm? i zrobilabym kabine prostoątna jednak, taka bez brodzika, szklana optycznie powieksza pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 11:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Między oknem a ścianą jest 60 cm, więc kabina na bank nie wejdzie, najwyżej kibelek albo umywalka, ale to też niewiele daje, bo będzie za mało przejścia między kabiną a wanną - chyba żeby kabina była mała półokrągła. A okna już się przesunąć nie da - wstawione A kabina ma być na pewno bez brodzika, dokładnie po to, żeby optycznie powiększyć łazienkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mania_ania 21.06.2016 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 jak okno wstawione to faktycznie nie da rady pozostaje wersja Tomkowej, jestem pewna, że wszystko wejdzie i będzie dobrze, zobaczysz zmieści Ci się szafka pod umywalkę ok. 45 cm. głęboka na pewno. Tak mam u dzieci w łazience, wchodzi się na szafkę. ja bym tylko wkuła ten stelaż, żeby więcej miejsca było jednak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 ja bym tylko wkuła ten stelaż, żeby więcej miejsca było jednak to musialby byc jakis mikro stelaż skoro dzialowki sa 8 mm:lol2:, Gaja a moze sie pomylilas i jest 8 cm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Miałam pytać dokładnie o to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niechaj 21.06.2016 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 ups, moja łazienka ma 278x256cm (-50cm, bo skos) i boję się, że nie zmieszczę w niej osobnego prysznica, w taki sposób, żeby kąpiąc się w wannie lub biorąc prysznic nie patrzeć prosto na sedes, więc przymierzam się do wanny ze szklaną ścianką i prysznicem, idea jak poniżej, może to jest rozwiązanie? http://lazienkiportal.pl/uploads/user_files/wanna%20+pdohoe.com.jpg http://www.carolinarebath.com/wp-content/uploads/2016/02/bath-and-shower-10.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts