Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nigdy nie jest za późno – czyli nasz pierwszy/ostatni dom

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,7k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No ok...jasne...:lol2:

...że humanistka ze mnie, to ok, ale dlaczego jednocześnie idyjotka???:bash:

Hihihihihihihihih :lol2:

Przyzwyczaiłam się już , że mylą tutaj niektórzy ary z hektarami, ale w pomyleniu milimetrów i centymetrów to jesteś pierwsza :D

Takie pomyłki w popłoch mnie wprawiają, bo ja też humanistyczny umysł mam :lol2:

A w ogóle to wszystko przez to, że piszę równolegle coś, czego nie cierpię...jakieś kretyńskie dokumenty do przetargu na moje usługi :) i tak sobie równolegle skaczę na forum, zeby się chociaż trochę odstresować przy łazience... :)

no popatrz ja tez w trakcie pisania obrabiam dwa kretynskie przetargi z mojej branzy i jeden kretynski projekt:bash:

Gaja, popatrzyłam na rzut parteru i ... czy w pomieszczeniu gospodarczym masz zrobiony odpływ? Jeśli tak, to podłączenie umywalki nie powinno być problemem

Tu pomysł Tomkowej, ale umywalkę przesunęłam bliżej kabiny, przy złożonej kabinie będzie dużo miejsca, a podczas używania kabiny, z umywalki nikt nie będzie korzystać

Gaja ł.JPG

Gaja, popatrzyłam na rzut parteru i ... czy w pomieszczeniu gospodarczym masz zrobiony odpływ? Jeśli tak, to podłączenie umywalki nie powinno być problemem

Tu pomysł Tomkowej, ale umywalkę przesunęłam bliżej kabiny, przy złożonej kabinie będzie dużo miejsca, a podczas używania kabiny, z umywalki nikt nie będzie korzystać

No geniusz! :D

Oczywiście, że mam odpływ, dokładnie za ścianą, po drugiej stronie!

A teraz głupio zapytam...i to dwa razy...po pierwsze: czy przy kabinie o niejednakowych wymiarach- np. 80x100 lub 80x90 - nie ma problemu z drzwiami składanymi do środka? A po drugie: co mogę zrobić, żeby powiększyć taki mały obrazek?

Edytowane przez gaja2

Gaja, jeszcze chciałam Ci pokazać jak mam rozwiązaną łazienkę od prawie 10 lat i baaardzo się cieszę, że tak zrobiłam. Mam wannę i prysznic, wciśnięte tak, że wszyscy się za głowę złapią, a jednak w codziennym użytkowaniu jest komfortowo

moja łazienka ma 1,6 na 2,3m + wnęka na prysznic 0,8 na 0,9. Sądzą z rysunku wchodzi się do niej ciasno, w rzeczywistości jest absolutnie wygodnie

piszę o tym, bo kiedyś zaryzkowaliśmy i zdecydowaliśmy się na rozwiązanie teoretycznie nieakceptowalne, dzięki temu mamy prysznic i wannę, a decyzji nigdy nie żałowaliśmy

czerwone to drzw kabiny, przejście m 45-50 cm, nie pamiętam dokładnie ile

aa.JPG

edit - Radaway robi różne takie kabiny zamykane, najlepiej chyba najlepiej ich zapytać

jeśli chcesz półokrągłe, to tak jak pisałam wcześniej może można ściankę szklaną 20cm i do niej klasyczną 80, albo może jeszcze inaczej Ci podpowiedzą u producenta

http://www.radaway.pl/pl/

Edytowane przez mamik

Otworzyć go w nowym oknie :)

ooo..próbowałąm wcześniej i nie wyszło, a teraz sie udało :eek: Już wychodzę na kompletną wielowymiarową blondynkę ( nie uwłaczając tym prawdziwym) :D

mamik - no właśnie - Twoja łazienka jest dla mnie przykładem ciekawego, nieszablonowego rozwiązania i ja ciągle mam nadzieję, że i u mnie takie się znajdzie...

I dziękuję za podrzucenie namiaru na Radaway.

Ale już jestem jakos bardziej przekonana do przeniesienia umywalki na druga stronę, zaczynam to widzieć. Wiąże się to jeszcze z przeróbką elektryki, bo trzeba by tam zrobić kabelek do oświetlenia nad lustrem i do gniazdka obok umywalki. I również przesunąc znacznie w stronę drzwi gniazdko do kaloryfera/suszarki (bo jest mniej więcej tam, gdzie będzie umywalka...tylko dużo niżej.

Muszę jeszcze podjąc decyzję co do wanny. Narożna - tak jak pisałam - chyba nie oszczędzi mi w tym układzie za wiele miejsca, więc być może wrócę do pomysłu prostokątnej, tylko niezbyt szerokiej; Aquaform ma takie - Arcline- o szerokości 70 cm...ale to mi się wydaje bardzo wąsko (z drugiej strony...motywuje do dbania o własne gabaryty; bo na razie to luz, ale nie mogłabym nigdy utyć).

ooo..próbowałąm wcześniej i nie wyszło, a teraz sie udało :eek: Już wychodzę na kompletną wielowymiarową blondynkę ( nie uwłaczając tym prawdziwym) :D

Nie martw się, mnie już dziś Mari napisała, ze mam za mocno kucyki ściągnięte, bo tak mi jarzenie siadło :)

Ewa kibicuję Twojej łazience, nie wypowiadam się bo ja "niewannowa" jestem.

O - tyle osób napisało :) :)

MBD - no właśnie bardzo mi się podobaja u Ciebie płytki na ścianach do połowy wysokości (nawet niżej, jak czytam), i te gzymsy cudne są :) A jak dużą masz kabinę?

Mam 90-tkę, poszukaj jakieś składane na 80 cm też na pewno się znajdą :yes:

Edytowane przez mały biały domek

mocno zastanow sie nad szerokoscia wanny, gabaryty to jedno ale mlodsi nie jestesmy, ja w takiej "trumience" podluznej utknelam u mamy bo mi kolano i plecy walnely jak probowalam wstac. mnie osobiscie ani sie nie podobaja ani tez nie uwazam by takie wanny byly wygodne w uzytkowaniu. wiem, teraz wiekszosc woli proste, zauwazylam wrecz ze niektorzy obsmiewaja wanny narozne / niesymetryczne ale jesli robisz wanne to przede wszystkim musi byc ona wygodna w uzytkowaniu, a jesli bys chciala z kims wziac kapiel to jak to w trumience zrobic? :lol2::cool:

ewentualnie spojrz na wanny Excellent (produkt polski) np. Arana - jest zarabista

http://www.excellent.com.pl/public/images_prod/arana_wiz_full.jpg