gaja2 21.06.2016 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 to musialby byc jakis mikro stelaż skoro dzialowki sa 8 mm:lol2:, Gaja a moze sie pomylilas i jest 8 cm? No ok...jasne... ...że humanistka ze mnie, to ok, ale dlaczego jednocześnie idyjotka??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 No ok...jasne... ...że humanistka ze mnie, to ok, ale dlaczego jednocześnie idyjotka??? Hihihihihihihihih Przyzwyczaiłam się już , że mylą tutaj niektórzy ary z hektarami, ale w pomyleniu milimetrów i centymetrów to jesteś pierwsza Takie pomyłki w popłoch mnie wprawiają, bo ja też humanistyczny umysł mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 12:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A w ogóle to wszystko przez to, że piszę równolegle coś, czego nie cierpię...jakieś kretyńskie dokumenty do przetargu na moje usługi i tak sobie równolegle skaczę na forum, zeby się chociaż trochę odstresować przy łazience... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A w ogóle to wszystko przez to, że piszę równolegle coś, czego nie cierpię...jakieś kretyńskie dokumenty do przetargu na moje usługi i tak sobie równolegle skaczę na forum, zeby się chociaż trochę odstresować przy łazience... no popatrz ja tez w trakcie pisania obrabiam dwa kretynskie przetargi z mojej branzy i jeden kretynski projekt:bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 12:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 no popatrz ja tez w trakcie pisania obrabiam dwa kretynskie przetargi z mojej branzy i jeden kretynski projekt:bash: No bo to jedyny sposób, żeby nie zwariować... A propos - na następny przetarg mam 3 dni:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 a ja użeram sie z jednym dziadem, ktoremu wszystko nie w smak, mam ochote walnac go szpadlem i zakopac w ogrodzie (byle nie moim) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.06.2016 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Gaja, popatrzyłam na rzut parteru i ... czy w pomieszczeniu gospodarczym masz zrobiony odpływ? Jeśli tak, to podłączenie umywalki nie powinno być problemem Tu pomysł Tomkowej, ale umywalkę przesunęłam bliżej kabiny, przy złożonej kabinie będzie dużo miejsca, a podczas używania kabiny, z umywalki nikt nie będzie korzystać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 14:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) Gaja, popatrzyłam na rzut parteru i ... czy w pomieszczeniu gospodarczym masz zrobiony odpływ? Jeśli tak, to podłączenie umywalki nie powinno być problemem Tu pomysł Tomkowej, ale umywalkę przesunęłam bliżej kabiny, przy złożonej kabinie będzie dużo miejsca, a podczas używania kabiny, z umywalki nikt nie będzie korzystać No geniusz! Oczywiście, że mam odpływ, dokładnie za ścianą, po drugiej stronie! A teraz głupio zapytam...i to dwa razy...po pierwsze: czy przy kabinie o niejednakowych wymiarach- np. 80x100 lub 80x90 - nie ma problemu z drzwiami składanymi do środka? A po drugie: co mogę zrobić, żeby powiększyć taki mały obrazek? Edytowane 21 Czerwca 2016 przez gaja2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 A po drugie: co mogę zrobić, żeby powiększyć taki mały obrazek? Otworzyć go w nowym oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.06.2016 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Gaja, jeszcze chciałam Ci pokazać jak mam rozwiązaną łazienkę od prawie 10 lat i baaardzo się cieszę, że tak zrobiłam. Mam wannę i prysznic, wciśnięte tak, że wszyscy się za głowę złapią, a jednak w codziennym użytkowaniu jest komfortowo moja łazienka ma 1,6 na 2,3m + wnęka na prysznic 0,8 na 0,9. Sądzą z rysunku wchodzi się do niej ciasno, w rzeczywistości jest absolutnie wygodnie piszę o tym, bo kiedyś zaryzkowaliśmy i zdecydowaliśmy się na rozwiązanie teoretycznie nieakceptowalne, dzięki temu mamy prysznic i wannę, a decyzji nigdy nie żałowaliśmy czerwone to drzw kabiny, przejście m 45-50 cm, nie pamiętam dokładnie ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mamik 21.06.2016 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) edit - Radaway robi różne takie kabiny zamykane, najlepiej chyba najlepiej ich zapytaćjeśli chcesz półokrągłe, to tak jak pisałam wcześniej może można ściankę szklaną 20cm i do niej klasyczną 80, albo może jeszcze inaczej Ci podpowiedzą u producenta http://www.radaway.pl/pl/ Edytowane 21 Czerwca 2016 przez mamik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 15:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Otworzyć go w nowym oknie ooo..próbowałąm wcześniej i nie wyszło, a teraz sie udało Już wychodzę na kompletną wielowymiarową blondynkę ( nie uwłaczając tym prawdziwym) mamik - no właśnie - Twoja łazienka jest dla mnie przykładem ciekawego, nieszablonowego rozwiązania i ja ciągle mam nadzieję, że i u mnie takie się znajdzie... I dziękuję za podrzucenie namiaru na Radaway. Ale już jestem jakos bardziej przekonana do przeniesienia umywalki na druga stronę, zaczynam to widzieć. Wiąże się to jeszcze z przeróbką elektryki, bo trzeba by tam zrobić kabelek do oświetlenia nad lustrem i do gniazdka obok umywalki. I również przesunąc znacznie w stronę drzwi gniazdko do kaloryfera/suszarki (bo jest mniej więcej tam, gdzie będzie umywalka...tylko dużo niżej. Muszę jeszcze podjąc decyzję co do wanny. Narożna - tak jak pisałam - chyba nie oszczędzi mi w tym układzie za wiele miejsca, więc być może wrócę do pomysłu prostokątnej, tylko niezbyt szerokiej; Aquaform ma takie - Arcline- o szerokości 70 cm...ale to mi się wydaje bardzo wąsko (z drugiej strony...motywuje do dbania o własne gabaryty; bo na razie to luz, ale nie mogłabym nigdy utyć). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 21.06.2016 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 ooo..próbowałąm wcześniej i nie wyszło, a teraz sie udało Już wychodzę na kompletną wielowymiarową blondynkę ( nie uwłaczając tym prawdziwym) Nie martw się, mnie już dziś Mari napisała, ze mam za mocno kucyki ściągnięte, bo tak mi jarzenie siadło Ewa kibicuję Twojej łazience, nie wypowiadam się bo ja "niewannowa" jestem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mały biały domek 21.06.2016 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 (edytowane) O - tyle osób napisało :) MBD - no właśnie bardzo mi się podobaja u Ciebie płytki na ścianach do połowy wysokości (nawet niżej, jak czytam), i te gzymsy cudne są A jak dużą masz kabinę? Mam 90-tkę, poszukaj jakieś składane na 80 cm też na pewno się znajdą Edytowane 21 Czerwca 2016 przez mały biały domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 mocno zastanow sie nad szerokoscia wanny, gabaryty to jedno ale mlodsi nie jestesmy, ja w takiej "trumience" podluznej utknelam u mamy bo mi kolano i plecy walnely jak probowalam wstac. mnie osobiscie ani sie nie podobaja ani tez nie uwazam by takie wanny byly wygodne w uzytkowaniu. wiem, teraz wiekszosc woli proste, zauwazylam wrecz ze niektorzy obsmiewaja wanny narozne / niesymetryczne ale jesli robisz wanne to przede wszystkim musi byc ona wygodna w uzytkowaniu, a jesli bys chciala z kims wziac kapiel to jak to w trumience zrobic? ewentualnie spojrz na wanny Excellent (produkt polski) np. Arana - jest zarabista http://www.excellent.com.pl/public/images_prod/arana_wiz_full.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Ta wanna jest rzeczywiście zarąbista!!! To mój ideał...niestety za długa Mam maksymalnie 175 cm, a ona ma 180...buuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 a to może taką Sfere, ten skos calosci jest bardzo fajny a wanna ma 160 lub 170 na 95 http://www.excellent.com.pl/public/images_prod/m-sfera_aranz_big_1__.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 Patrzyłam na Sfere, albo na Magnus, też 160x95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 21.06.2016 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 ale ta juz polokragla z lekka a myslalas o prostokatnej, ta skosna jest czyms pomiedzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 21.06.2016 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2016 No bo tak się jeszcze zastanawiam, czy kabiną robić półokrągłą - oszczędność miejsca - czy też prostokątną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts