gaja2 24.06.2016 07:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Tomkowa - moja wdzięczność i zachwyty dla Ciebie nie maja granic! Wszystko jest idealnie I nawet mi znalazłaś elegancką i niedrogą umywaleczkę z szafką! Co do prysznica zgadzam się całkowicie - im większy, tym lepszy i też myślałąm o takim 80x90. Kabina, którą pokazałaś, jest optymalna. Już się dowiadywałam, w naszym mieście jest przedstawiciel tej firmy, przyjdzie nawet na pomiar. Zastanawiam się jeszcze tylko nad wymiarami wanny - jesli chodzi o długość, to obawiam sie, czy tak bezpiecznie wejdzie 170. Jest 175 cm, ale dojdą jeszcze tynki, płytki, jakiś klej...chyba to nie zajmie w sumie z obu stron więcej niż 5 cm? Nie chciałabym takiej sytuacji, w której zabraknie mi np 0,5 cm.... A z kolei jeśli chodzi o szerokośc wanny, to myślałam o trochę szerszej, np. 80 cm ? Albo chociaż 75? Jakoś tak mi się wydaje, że 70 to bardzo mało...ale może się mylę...już tak dawno nie miałam wanny Ale półeczka i tak się zmieści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.06.2016 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Czyli prysznicowanie z mężulkiem w takiej kabince odpada Ok, przekonałaś mnie do kwadratowej. Jakoś ten wystający na łazienkę róg mnie odstraszał, ale wygoda ważniejsza. Wygoda to swoja drogą, ale do tego trwałość związku małżeńskiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.06.2016 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 płytek za wanną najwyżej nie położysz, zawsze będziesz te kilka cm mieć luzu... chociaż w poprzednim domu miałam takiego artystę, co mi zjechał z 10 cm w łazience i wanna weszła mi ostro na styk.... kabine też mamy na styk, kupiliśmy na wariata ją, bo nam się spodobała i jak sie okazało ledwo pod skos wlazła 5 cm luzu chyba mam. na serio wybierzcie się do marketu wleźcie do kabin i spróbujcie sie w nich ruszać, nam to bardzo pomogło i otworzyło oczy. Mamy kabinę 80 x 120 albo coś w tym stylu. wszystkie inne odpadały, były klaustrofobiczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.06.2016 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 W poprzednim mieszkaniu miałam bardzo przyzwoitą kabinę - 90x120 i to był naprawdę wypas... Teraz mam 80x80 i jakos daję radę, więc jeśli dodam te 10 cm z jednej strony, to - zwłaszcza że będzie jeszcze wanna - będzie całkiem przyzwoicie. Wymierzę dokładnie, czy nie da sie 80x100, ale wtedy już robi się trochę wąskie gardło między umywalką a kabiną. Teraz już mogę rozrysować to wszystko na podłodze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.06.2016 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Ewo, wanna szer. 70 cm jest za wąska. Teraz taką mam i drażni mnie. Szukaj 80 cm a szczególnie taką, która się nie zwęża w kierunku dna. A z trwałością związku małżeńskiego masz 100% rację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.06.2016 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Ewo, wanna szer. 70 cm jest za wąska. Teraz taką mam i drażni mnie. Szukaj 80 cm a szczególnie taką, która się nie zwęża w kierunku dna. A z trwałością związku małżeńskiego masz 100% rację Też myślę o 80 - tce. Rozważam takie: Aquaform Linea Marcooni Riho-Carolina Wszystkie mają odpływ po środku i symetryczny spadek z obu stron, więc najlepszę do kąpieli we dwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.06.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Też myślę o 80 - tce. Rozważam takie: Aquaform Linea [ATTACH=CONFIG]359177[/ATTACH] Marcooni [ATTACH=CONFIG]359178[/ATTACH] Riho-Carolina [ATTACH=CONFIG]359179[/ATTACH] Wszystkie mają odpływ po środku i symetryczny spadek z obu stron, więc najlepszę do kąpieli we dwoje Tak, ale ta środkowa nie ma półeczki na kieliszki z szampanem, które są niezbędne do kąpieli we dwoje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 24.06.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Można sobie półeczkę w poprzek wanny zawiesić O, proszę http://pomyslydodomu.pl/wp-content/uploads/2015/10/polka-do-wanny.jpg Zdjęcie ze strony pomyslydodomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 24.06.2016 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 Można sobie półeczkę w poprzek wanny zawiesić O, proszę http://pomyslydodomu.pl/wp-content/uploads/2015/10/polka-do-wanny.jpg Zdjęcie ze strony pomyslydodomu. Zaraz widać kto praktykuje Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 24.06.2016 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2016 (edytowane) Gaja, jak najbardziej wanna 80 cm Wtedy szafka umywalkowa może przylegać do wanny. Na tę szerokość ściany wanna 170 cm spokojnie się zmieści. Nie ma takiej opcji, żeby wykończenie ścian zabrało więcej niż 5 cm. A kieliszki z trunkami podczas romantycznych kąpieli można postawić na półce za wanną Kabina 80x100 nie zrobi Ci wąskiego gardła między nią a umywalką, bo przecież drzwi będą składane do środka W czasie, gdy nie będziesz z prysznica korzystać, drzwi będą złożone i cała przestrzeń będzie otwarta edit: aby zobrazować Ci, jak wyglądałaby półka za wanną, daję link do zdjęć łazienki Afery86, TUTAJ, którą udało mi się na taką półkę namówić i chyba jest bardzo zadowolona Edytowane 25 Czerwca 2016 przez Tomkowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 25.06.2016 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Ogladałam tę łazienkę i bardzo mi się podobała! Nie wiedziałam, że to Ty przyłożyłaś do niej swoją łapkę Półeczka super:yes: To jeszcze Cię pomęczę w sprawie umywalki - najbardziej by mi rzeczywiście pasowała taka przylegająca do wanny, bez żadneg odstępu...ale czy w przypadku szafki to będzie dobrze? Myślę tu o względach praktycznych (czy szafka się nie zniszczy...), nie estetycznych. Oglądałam inne rozwiązania np. umywalka na metalowym stelażu - bardzo ciekawe, ale dość zobowiązujące w sensie stylu i nie jestem pewna, czy jestem na to gotowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Gaja, metalowy stelaż może być bardzo ciekawy, ale zwróć uwagę, że nie przewidziałaś w tej łazience żadnego miejsca na przechowywanie Umywalka na szafce byłaby jedynym miejscem, gdzie mogłabyś schować łazienkowe "przydasie". Ta szafeczka Elita, którą Ci poleciłam jest szafką wiszącą, a u Ciebie pokusiłabym się o szafkę powiększoną o jeszcze jedną szufladę, mniej więcej taką, jak ma Afera. Ciężko znaleźć gotową o takiej pojemności i głębokości 40 cm i może się okazać, że trzeba ją będzie zrobić na wymiar. Szafka przylegająca do wanny nie powinna się zniszczyć, oczywiście pod warunkiem, że nie będzie stale zalewana wodą Umywalka w komplecie do szafki (TU dokładnie to widać) ma po bokach blat. Oprócz tego, że bardzo się on przydaje na przybory, to dodatkowo jest barierą utrudniającą chlapanie samej szafki. Po prostu się nie da, albo trzeba się naprawdę postarać Ale tę część od strony wanny można dodatkowo pokryć jakimś impregnatem do mebli łazienkowych, a łączenie z wanną pokryć silikonem. Na upartego można nawet do boku szafki przykleić płytkę, która też będzie na ścianie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 25.06.2016 08:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 domestostosa nie trzeba trzymać w łazience, zapas zapasowych ręczników można trzymać w garderobie - u mnie tak jest i absolutnie nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomkowa 25.06.2016 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Emila, no ja akurat mam więcej przedmiotów, które mi są potrzebne w łazience i byłoby mi niewygodnie po każdy biegać do innego pomieszczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Tomkowa ma rację z wielkością kabiny. Ja się obijałam w 90x90 z jednym narożnikiem zaokrąglonym. Spotkałam kilka pięknych rozwiązań małych łazienek. M. in. z ciekawie rozwiązanym połączeniem wanny i prysznica, albo wanny i umywalki. I mam taki szalony trochę pomysł z cyklu jak zjeść ciasteczko i je mieć. Wanna obudowana nieco szerzej zprzodu ze stopniami pomagającymi wejść, a obok umywalka. Szyba oddziela umywalkę od wanny. Za szybą przysznic. Jeśli by się zmieściło (wysokość do sufitu), można na wannie kłaść kratkę drewnianą jako podłogę prysznica. Inspiracja: Roca KORZYŚĆ z układu – więcej miejsca, mniej niebezpieczeństwa obijania się o sprzety i można wygospodarować spore miejsce na szafę łazienkową. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 (edytowane) Geberit ma rozwiązanie Monolith do małych łazienek, które umożliwia oszczędzanie miejsca Troche małych łazienek z różnymi ciekawymi rozwiązaniami. Nie chodzi przede wszystkim o układ, ale jak zrobić sprytnie szafki. Poza tym warto popatrzeć na połączenia faktur i kolorów Mikroskopijna lazienka, bardzo tradycyjna. U Ciebie jest trochę wiecej mijesca. Edytowane 25 Czerwca 2016 przez pestka56 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Dla porównania – 2 rozwiązania w tej samej łazience: Mikroskopijna łazienka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Wszystko na jednej ścianie – łątwiej się poruszać w tak ustawionej a wąskiej łazience: Interesujące szafki Mało miejsca jednak Jeszcze ze schodkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 25.06.2016 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts